Pyydä tarjous

Yksilöllisesti räätälöidyt lasituotteet teollisuuden tarpeisiin

Digipalvelut
11.11.2022 | Teollisuus

Finnish SpecialGlass Oy on vuonna 1974 perustettu perheyritys. Yrityksen erityisosaamista ovat mm. keraamisten osien, optisten sekä erikoislasien työstö, laboratoriolasituotteiden puhallus sekä tuotteiden kehitys yhdessä asiakkaan kanssa. Erikoistuotteet valmistetaan asiakkaan yksilöllisten toiveiden mukaan, yksittäisistä kappaleista aina suuriin sarjoihin saakka.

Finnish SpecialGlass Oy:n korkealuokkaiset työvälineet, raaka-aineet sekä ammattitaitoinen henkilöstö takaavat tarkan ja kaikkein korkeimmatkin laatuvaatimukset täyttävän työnjäljen. Menestyksen takana ovat tuotteiden korkea laatu, kyky vastata joustavana toimijana yksilöllisiin asiakastarpeisiin sekä jatkuva kehitystyö asiakkaan kanssa.

Konsultoivaa valmistusta

Yhtiö palvelee asiakkaitaan monipuolisesti erilaisissa tarpeissa lasisten ja keraamisten osien osalta. Yhteyttä kannattaa ottaa heti suunnitteluvaiheessa.

– Meillä on asiakkaita mittalaitevalmistajien puolella, kemianteollisuudessa sekä laitevalmistajien puolella. Tarkastelemme tuotteita jo niiden suunnitteluvaiheessa, jolloin voimme keskustella asiakkaan kanssa sopivista valmistusmenetelmistä. Pystymme ohjeistamaan asiakasta kustannustehokkaimman valmistusmenetelmän valinnassa. Keskustelemme mm. tärkeistä mitoista ja niiden toleransseista, onko niillä käytön kannalta merkitystä, joka voi näkyä asiakkaan suuntaan säästönä valmistuskustannuksissa, toimitusjohtaja Tuomo Latopelto toteaa.

Korkealaatuinen kumppani

Finnish SpecialGlass on nopea ja joustavasti toimiva yritys, joka pystyy reagoimaan tarpeisiin tarvittaessa hyvin nopeastikin. Yrityksen referenssilistalta löytyy paljon tunnettuja Suomessa ja maailmallakin tunnettuja yrityksiä.

– Tuotteiden valmistuksessa on mukana käsityötä. Erityisesti laboratoriolasinpuhalluksessa on muita tuotteita enemmän käsityötä. Toki koneet tekevät osansa, mutta käsityöosaaminen on meillä vahvassa roolissa, Latopelto toteaa.

Yritys on valmistanut historiansa aikana tuotteita laidasta laitaan, joita menee erityisesti tutkimuspuolelle. Finnish SpecialGlassin valmistamia on tuotteita mennyt avaruuteen asti.

– Aika iso osa tuotteistamme menee suomalaisten asiakkaidemme kautta maailmalle, erityisesti sairaala-analyysilaitteiden osalta. Vuosikymmenten saatossa meille on kertynyt iso määrä työkaluja ja erilaisia materiaaleja varastoon. Pyrimme pitämään varastossa erikoisempiakin materiaaleja mahdollisimman kattavasti, että tuotanto olisi mahdollisimman joustavaa ja nopeaa. Keskitymme suurelta osin erikoistuotteisiin, Latopelto mainitsee.

Pojat jatkavat vanhempiensa viitoittamalla tiellä

Latopelto ja hänen veljensä ovat käyneet opiskelemassa alaa ulkomailla. Veljesten vanhemmat valmensivat poikia alalle jo pienestä pitäen.

– Opiskelimme ammattitaitomme Saksassa. Ammattitaitomme ja pitkän kokemuksen pohjalta olemme opettaneet työntekijöitämme itse. Työntekijöidemme vaihtuvuus on hyvin pientä, pisimpään meillä olleet ovat olleet talossa jo yli 25 vuotta. Siirryimme vuonna 2019 uusiin toimitiloihin ja otimme vaiheittain käyttöön sisäisen laatujärjestelmän. Uudet 850 neliön toimitilamme sijaitsevat Espoon Nupurissa. Uusiin tiloihin saimme mahtumaan uusia tuotantokoneitakin, Latopelto toteaa.

www.finnishspecialglass.fi

[email protected]

+358 9 801 8450