Askellusklinikka hyvinvointisi tukena Joensuussa

Askellusklinikan myymälä palvelee asiakkaita arkisin klo 9–17 (mieluiten ajanvarauksella) ja lauantaisin klo 11–14.
Askellusklinikan myymälä palvelee asiakkaita arkisin klo 9–17 (mieluiten ajanvarauksella) ja lauantaisin klo 11–14.
30.08.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Vaivaako polven rasitusvamma vai onko työhyvinvoinnissasi korjattavaa? Näihin ja moneen muuhun tuki- ja liikuntaelinvaivaan löytyy ratkaisu Joensuussa Raatekankaantie 12:ssa sijaitsevasta Askellusklinikasta.

Asiantunteva ja yksilöllinen palvelu auttaa löytämään juuri sinulle oikean hoitomuodon. Kipua tai vaivaa ei kannata jättää sivuun, apu on lähelläsi.

Fysioterapeuttiseen hoitoon, ortooseihin ja tukipohjallisten valmistukseen erikoistunut Askellusklinikka on monipuolinen hyvinvoinnin asiantuntijayritys, jonka palvelukonseptiin kuuluu edellä mainittujen lisäksi laadukkaat oheistuotteet sekä pienryhmäohjaukset. Toiminnasta vastaavat alaraajoihin erikoistunut urheilufysioterapeutti, pilatesohjaajaksi kouluttautuva ja suoravastaanottokoulutuksen omaava Valtteri Paavola sekä kuntohoitaja ja faskia-hoitomenetelmään sekä itämaiseen lääketieteeseen perehtynyt Sari Sukuvaara.

Yrittäjäpariskunta on onnistunut kasvattamaan liikevaihtoaan, vaikka viime vuosien trendinä on ollut, että fysioterapia-alan pienyritykset sulautuvat yrityskaupoissa valtakunnallisiin ketjuihin.

Kasvun avain on ollut jatkuva koulutus sekä investoinnit moderneihin hoitomuotoihin, yrittäjät sanovat. Koulutuksen myötä yritykselle avautui muun muassa mahdollisuus ottaa vastaan tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsiviä asiakkaita suoravastaanotolla ilman lääkärin lähetettä.

– Kolmen viime vuoden aikana koulutuspäiviä on kertynyt yli 40. Samalla asiakaskuntamme on monipuolistunut. Meillä käy kasvavissa määrin kuntoutujia laajalla skaalalla junnu-urheilijoista työikäisiin, eläkeläisiin ja leikkausten jälkeistä fysioterapiaa hakeviin.

Raatekankaalle aiempaa suurempiin tiloihin muuttanut yritys on erikoistunut alaraajojen ja olkapäiden sekä työ- ja harrastusperäisten rasitusvammojen kuntouttamiseen.

Kuntouttamisessa nykyaikaiset hoitotavat ovat lyöneet itsensä läpi, he sanovat.

– Paineaalto- ja huippukylmähoito ovat esimerkkejä tekniikoista, joita monikaan ei vielä tunne mutta joista on saatu erittäin hyviä tuloksia. Samoin apuvälineissä ja yksilöllisissä tukipohjallisissa teknologia on ottanut isoja loikkia viime vuosina, sanovat apuvälineitä kivijalkamyymälänsä sekä ergonomiakauppa.fi-verkkokaupan kautta myyvät yrittäjät.

Jalkineet, pohjalliset, ryhtipaidat, aktiivituolit ja paljon muuta

Sari Sukuvaara kertoo, että yritys on vuosien aikana merkittävästi laajentanut omaa tuotevalikoimaansa.

– Raatekankaantiellä sijaitsevasta kivijalkamyymälästämme sekä verkkokaupastamme www.ergonomiakauppa.fi löytyy monia huippulaadukkaita ergonomia- ja hyvinvointituotteita. Yritysasiakkaillemme tarjoamme esimerkiksi seisontamattoja ja aktiivituoleja, jotka helpottavat työpisteellä työskentelyä. Ryhtipaidoilla saadaan tukea selän ja oikean hartiarenkaan linjan löytymiseen. Lisäksi meidän yksilöllisesti valmistettavilla tukipohjallisilla pystytään korjaamaan jalkojen virheasentoja ja niistä johtuvia kipuja sekä ohjaamaan askellusta luonnolliseen suuntaan, sanoo Sukuvaara ja jatkaa:

– Tukipohjallisillemme on myönnetty avainlipputuote osoituksena kotimaisesta työstä. Valikoimissamme on useita malleja eri käyttötarkoituksiin. Pohjalliset voidaan valmistaa juhlakengistä aina erilaisiin harrastustarpeisiin. Voit siis tuoda meille haluamasi kengät, luistimet tai monot, niin me valmistamme niihin juuri oikean kokoiset pohjalliset.

Testilaboratorio toimii juoksijoiden ja aktiiviliikkujien tukena

Valtteri Paavola esittelee Askellusklinikan testilaboratoriota, jossa testataan ihmisen kävelyä ja juoksua, sekä tarvittaessa aineenvaihdunnallisia ominaisuuksia mittaamalla muun muassa laktaattikonsentraatiota sekä hapenkäyttöä juostessa tai pyöräillessä.

– Meidän testilaboratoriossamme tarkastellaan kävelyn ja juoksun biomekaniikkaa ja niissä ilmeneviä poikkeamia. Virheetön kävely onkin hyvän juoksun perusta, tarkentaa Paavola.

Tarvittaessa voidaan selvittää luotettavasti suomalaisessa kuntotestauksessa pitkät perinteet omaavat aerobinen sekä anaerobinen kynnys, joiden avulla määritetään kullekin sopivat liikuntaan liittyvät kuormitustasot.

Monipuolisia ryhmäliikuntatunteja

Askellusklinikan uudessa harjoitussalissa järjestetään viikoittain erilaisia ryhmäliikuntatunteja, joita ovat esimerkiksi pilates, spiraalistabilaatio sekä kehonpainoharjoittelu.

– Esimerkiksi kehonpainoharjoittelutunnin aikana opetellaan erilaisia tapoja hyödyntää omaa kehon painoa toimintakyvyn ja kehon liikkuvuuden kehittämisessä. Näiden tuntien teemat vaihtelevat ja apuna saatetaan käyttää kehonpainon lisäksi kahvakuulia, Movement Stickiä, vastusnauhoja ja voimistelurenkaita. Kaikille avoimia kehonpainotunteja pidetään lauantai aamuisin klo 10–11.

– Vapaina oleville ajoille salia voidaan myös vuokrata joko ilman omaa ohjaajaa tai ohjaajan kanssa. Meillä voikin järjestää muun muassa liikunnallisia virkistys- ja työhyvinvointipäiviä, muistuttaa lopuksi Paavola.

Raatekankaantie 12, Joensuu
Puh. 050 353 0129 tai 044 975 3199
[email protected]

www.askellusklinikka.fi | www.ergonomiakauppa.fi

Facebook | Instagram

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä