Atlaspointin kiinteistöt myynnissä Pohjois-Karjalassa, omistajilla mielessä eläkepäivät

Yksi myynnissä olevista Atlaspointin kohteista on Harkkotie 5 Joensuussa.
Yksi myynnissä olevista Atlaspointin kohteista on Harkkotie 5 Joensuussa.
17.03.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Joensuulaisella Rakennusliike Atlaspoint Oy:llä on mittava kiinteistömassa halliosastoja, varastoja, asuntoja sekä toimisto- ja liiketiloja, joita yhtiö on menestyksekkäästi ylläpitänyt ja vuokrannut asiakkailleen. Nyt lähes koko kiinteistökanta on myynnissä, sillä Atlaspontin omistajilla alkaa olla ikää jo sen verran, että eläköityminen houkuttelee.

– Yritystoiminnalle ei ole jatkajaa omasta takaa. Siksi myymme kiinteistökokonaisuuksia joustavasti ostajan tarpeiden ja kiinnostuksen mukaan. Isoja kauppoja on jo saatu aikaiseksi, ja koko ajan markkinointia kohdennetaan myyntiin, sanoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Timo Ruotsalainen.

– Eli ei muuta kuin yhteyttä vaan Atlaspointiin, mikäli kiinnostusta ja tarvetta halli-, varasto- tai toimitiloihin on. Tarjolla on kaiken kokoisia paketteja, sijoittajille voimme myydä isojakin kokonaisuuksia, esimerkiksi pienvarastotoiminnat, Ruotsalainen vinkkaa.

Kylmä halliosasto.

Kohteita useissa kunnissa

Varastoja, halleja, liiketiloja sekä asuntoja on eri puolilla maakuntaa, joten vaihtoehtoja on paljon. Esimerkiksi Joensuussa vuokrattujen tilojen kysyntä on hyvin korkealla tasolla.

– Kaikki asunnot Joensuussa ovat tällä hetkellä vuokrattuina, liiketiloista 90 %, Timo Ruotsalainen mainitsee.

– Kontiolahdessa ja Polvijärvellä meillä on paljon uusia, vasta rakennettuja pienvarastoja, jotka täyttyvät pikkuhiljaa, kun tieto niiden olemassaolosta leviää. Lisäksi meillä on kohteita Outokummussa ja Ilomantsissa.

Pienvarastoja.

Seurakunnat luottavat Atlaspointiin

Rakentamisen alalla Atlaspointilla käynnistyy huhtikuussa 2023 noin puoli vuotta kestävä Ilomantsin ev.lut. kirkon suuri remontti, joka käsittää mm. ulkopuoliset maalaustyöt ja vesikaton saneerauksen. Viime vuonna Atlaspoint remontoi Utran kirkon Joensuussa sekä Tuupovaaran ev.lut. kirkon.

– Ilomantsin kirkon urakka on laajempi kuin Utran ja Tuupovaaran projektit. Suurin osa-alue on vesikaton uusiminen. Sen hoitaa aliurakoitsijana KerabitPro Joensuu, Timo Ruotsalainen kertoo.

– Kirkon katon muoto on erittäin haastava. Siinä on vinkkeliä moneen suuntaan, ja lappeet on toteutettava kahden metrin osissa. Työ on pääosin käsityötä. Katto on tehtävä samoilla periaatteilla kuin millä se on aikoinaan rakennettu, oikotietä ei ole.

– Maalaamiseen meillä on omat ammattilaiset, taitavat kaverit.

Timo Ruotsalainen huomauttaa, että seurakunnille tehtävissä urakoissa seula on tiukka.

– Mikä tahansa rakennusliike ei pääse edes tarjouskilpailuun, vaan tekijältä edellytetään luotettavuutta ja osaamista tehdä työ edellytetyllä tavalla.

Huhtikuussa 2023 Atlaspoint aloittaa Ilomantsin ev.lut. kirkon korjauksen. Viime vuonna Atlaspoint remontoi Utran kirkon Joensuussa (ylempi kuva) sekä Tuupovaaran ev.lut. kirkon (alempi kuva).

Ylläpidosta huolehditaan

Talvella rakentamisessa on hiljaiseloa, lukuun ottamatta Atlaspointin omistamien kiinteistöjen vaatimia ylläpito- ja huoltotöitä.

– Kiinteistömassaa meillä on sen verran paljon, että sen ylläpidossa riittää tekemistä ympäri vuoden. Olemme halunneet pitää kohteet hyvässä kunnossa, Timo Ruotsalainen toteaa.

Numismatiikassa keräilystä myyntiin

Numismatiikka, vanhojen rahojen keräily, on ollut Timo Ruotsalaiselle rakas harrastus jo juniori-ikäisestä lähtien. Viime aikoina keräily on vaihtunut myyntiin.

– Ostohousut eivät ole enää jalassa, päinvastoin: olen ryhtynyt myymään kokoelmaani pois. Tälläkin hetkellä teen samanaikaisesti paria kymmentä huutokauppaa.

Timo Ruotsalainen kertoo, että on ryhtynyt myymään rahakokoelmaansa siksi, että voi omalla tietämyksellään saada vanhoista rahoista oikean hinnan.

– On järkevää, että minä myyn, sillä jälkipolvella ei ole asiantuntemusta numismatiikkaan.

– Tosin tyttärenpoikani on Suomen nuorin numismaatikko. Hän tuli Pohjois-Karjalan Numismaatikot ry:n jäseneksi seitsemän kuukauden ikäisenä. Nyt hän on puolitoistavuotias, Ruotsalainen myhäilee.

Timo Ruotsalaisen tekemässä Roope Ankka -kolikkopatsaassa on arviolta 150–200 tuhatta kolikkoa.

KOP:n Roope Ankka 170-senttisenä

Timo Ruotsalainen on tullut valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti kuuluisaksi tekemistään kolikkopatsaista.

Suomen vaakunaleijonan ja Joensuun kaupungintalon kaltaisten suurtöiden rinnalle syntyi kesän 2022 aikana Roope Ankka, joka on tehty Kansallis-Osake-Pankin legendaarisen säästölippaan mallin mukaisesti.

– Käytin Roopeen arviolta 150 000 - 200 000 kolikkoa: kuparisia viisipennisiä, alumiinisia viisipennisiä ja alumiinipronssisia kymmenpennisiä. Oikean värisävyn saavuttamiseksi tietyt kohdat on tehty toholla sinistetyistä viisipennisistä. Patsas on n. 170 cm korkea, painon tietävät vain minä ja yksi trukkikuski.

– Tällä hetkellä Roope-patsas on Turengin Huutokauppakeskuksessa ja tulossa siellä myyntiin, Timo Ruotsalainen paljastaa.

www.atlaspoint.fi

www.facebook.com/AtlaspointJoensuu

[email protected]

Timo Ruotsalainen, toimitusjohtaja
0500 572 712
[email protected]

Armi Hakkarainen, kiinteistö- ja toimistopäällikkö
041 474 2119
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä