LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Atlaspointin vuokraustoiminta ohitti rakentamisen

Timo Ruotsalainen rakensi kolikoista Joensuun kaupungintalon pienoismallin.
Timo Ruotsalainen rakensi kolikoista Joensuun kaupungintalon pienoismallin.
30.09.2021 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Rakennusliike Atlaspoint Oy:llä rakentaminen on nykyisin liikevaihdollisesti pienemmässä roolissa kuin vuokraustoiminta. Atlaspoint vuokraa ja myy halliosastoja, varastoja, asuntoja sekä toimisto- ja liiketiloja. Myynnissä on myös tontteja. Myyntikohteissa on sijoittajille sopivia kohteita. Vuokra- ja myyntikohteet ovat nähtävissä yrityksen verkko-osoitteessa atlaspoint.fi.

Atlaspoint on pienvarastojen vuokrauksen markkinajohtaja Joensuun seudulla. Atlaspointilla on vuokrattavanaan yli kolmesataa 3–12 m² pienvarastoa.

– Meillä on yli 600 vuokralaista Joensuussa, Kontiolahdella, Ilomantsissa ja Outokummussa. Varastotiloja, asuntoja ja liiketiloja. Halliosastot ja pienvarastot kattavat puolet vuokrauskapasiteetista, niille on kovasti kysyntää, kertoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Timo Ruotsalainen

Viimeaikaisia rakentamiskohteita Atlaspointilla ovat mm. päiväkoti Ylämyllyllä, kerrostalon parveke- ja kattoremontti Joensuussa sekä Fingridin sähkömuuntoasemien saneeraus maakunnan alueella.

– Tällä hetkellä töissä on kaksi työnjohtajaa ja kymmenkunta rakentajaa.

Yrittäjä tekee vapaa-aikanaan kolikkotaidetta

Numismatiikka, vanhojen rahojen keräily, on ollut Timo Ruotsalaiselle rakas harrastus jo kymmeniä vuosia. Ruotsalainen kertoo, että korona-aika on lisännyt kotona olemista, eikä rakentamisen bisnes enää sytytä samalla tavalla kuin nuorempana. Käsistään kätevä mies on ottautunut kolikkopatsaiden tekemiseen. Työ on jatkoa Ruotsalaisen numismaattiselle kolikkotaiteelle, josta toistaiseksi kuuluisin työ on Guinnessin ennätystenkirjaan päässyt vaakunaleijona Suomen itsenäisyyden juhlavuodelta 2017.

– Uusia kolikkoteoksia on syntynyt yli 10, esimerkiksi Roope Ankka sekä useita eläinhahmoja, kuten jänis, joutsen ja mäyräkoira Urho, jonka lähes 50 kilon painosta korvien osuus on 15 kg.

Kaupungintalon pienoismalli painaa lähes 200 kg

Uusista teoksista mittavin on Joensuun kaupungintalon pienoismalli. Se on tehty tämän vuoden keväällä, ja sen tekemiseen Timo Ruotsalaiselta ja yhdeltä avustajalta meni 400 tuntia.

– Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Eskelinen ja kauppaneuvos Kyösti Kakkonen kävivät liimaamassa kolikot projektin huipentumaksi.

– Pienoismallissa ovat kaikki yksityiskohdat oikein sisäpihaa myöten. Mittasuhde on 1:50. Mallikuvat pyysin ja sain Joensuun kaupungilta, ripeästi lähettivät. Eliel Saarinen aloitti kaupungintalon suunnittelun 1911 ja rakennus valmistui 1914. Pienoismalliin on liimattu tämän ajankohdan jälkeisiä kolikoita, iso osa mallista koostuu vuoden 1963 jälkeisistä pennikolikoista.

Timo Ruotsalaisen mukaan kolikkopatsaat kiinnostavat yleisöä, ja sijoituspaikasta on keskusteluja käyty.

– Toivottavasti kaupungintalon pienoismalli ja muutkin teokset pääsevät näytille arvoiseensa ympäristöön.

Kampanjalla tukea Kataja Basketille

Kataja Basketin innokkaana fanina tunnettu Timo Ruotsalainen on tehnyt kolikoista myös koripallon.

– 20 pennin kolikoista liimattu teos painaa 17,7 kiloa. Hankalasti heitettävä pallo, Ruotsalainen lausahtaa.

Kataja Basketin tukemiseksi Ruotsalainen ideoi ja toteutti alkuvuodesta 2020 Fan Ball -kampanjan. Fan Ball on Finnfoamista muotoiltu ja muoviruiskupinnoitettu Kataja-henkinen koripallo jalustoineen, johon kannattajat voivat ostaa erihintaisia ja -värisiä nauloja naulattavaksi. Fan Ballin kokonaiskorkeus on n 160 cm.

– Korona keskeytti ensimmäisen naulauskierroksen. Fanien kiinnostus oli lupaavaa, yksi 500 € arvoinen VIP-kultanaulakin meni kaupaksi Ouluun. Tuolloin saimme kokoon Katajan hyväksi n. 4 000 €, josta merkittävä osuus kohdennettiin naisjoukkueen toimintaan. Fan Ball -idea sopii muidenkin joukkueiden ja seurojen tukemiseen.

Synnyinvuoteni kolikot on upea matka Suomen historiaan

Numismatiikkaan liittyy myös Timo Ruotsalaisen tuoteidea Synnyinvuoteni kolikot, joka on oivallinen merkkipäivälahja ja muistojen herättäjä. Kyseessä on kolikkosetti, joka sisältää valittuna vuonna käytössä olleet penni- ja markkakolikot tai sentti- ja eurokolikot. Sarjoja on saatavana vuosilta 1864–2020.

Yhdessä pakkauksessa on 1–13 kolikkoa riippuen julkaisuvuoden kolikkomäärästä. Jokainen kolikko on omassa kotelotaskussaan, jossa se näyttää hyvältä ja pysyy siistinä. Synnyinvuoteni kolikot -tuotteen hinnat vaihtelevat 28 eurosta yhteen miljoonaan euroon riippuen kyseisen vuoden julkaistuista kolikoista.

Synnyinvuoteni kolikot -tuote on myynnissä verkkokaupassa www.vuosisarjat.fi. Tuotetta voi tilata ja lisätietoja pyytää myös sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0500-572712.

Artikkeli on julkaistu Pohjois-Karjalan Yritysmaailma -lehdessä 4/2021.