AUTO 2025 palaa maaliskuussa Messukeskuksen ohjelmaan

Autokorjaamo-messut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2018. Kuva: Messukeskus
Autokorjaamo-messut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2018. Kuva: Messukeskus
03.05.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Odotettu Auto 2025 -tapahtuma palaa Helsingin Messukeskuksen ohjelmaan ensi vuoden maaliskuussa. Auto 2025 -tapahtuman toimeksiantaja Autotuojat ja -teollisuus ry täyttää ensi vuonna 100 vuotta – kyseessä on siis aiempaakin kattavampi juhlanäyttely. Auto 2025 -tapahtuma järjestetään 14.–16.3.2025 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman täydentää samaan aikaan järjestettävä Autokorjaamo-messu, jossa korjaamoalan ammattilaiset kohtaavat ja saavat tärkeää tietoa alan kehityksestä ja uutuustuotteista.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää jo vuonna 2020, mutta ensin koronakriisi ja sen jälkeen autoalaa koetellut komponenttipula siirsivät tapahtuman vuoteen 2025. Auto 2025 -tapahtumalla on pitkät perinteet. Autotuojat ja Suomen Messut ovat järjestäneet autonäyttelyitä yhdessä jo vuodesta 1926. Nykymuotoista Auto-tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2016 lähtien.

Vuonna 2025 järjestettävällä tapahtumalla on vahva tilaus. Talouden taantuman ennakoidaan jäävän lyhytaikaiseksi ja vuoden 2025 aikana uusien autojen kysynnän odotetaan elpyvän viime vuosien matalasuhdanteesta. Positiivista näkymää tukee se, että autojen kysyntään heijastuva rahoituksen korkokanta on kääntymässä laskuun.

– Koronatauon jälkeen on taas upeaa päästä rakentamaan Pohjoismaiden suurinta autotapahtumaa. Nähtävänä ja koettavana tulee olemaan ennätyksellisen kattava automerkki- ja käyttövoimavalikoima. Auto 2025 -tapahtuman teemana ovat paitsi autouutuudet ja autoilun tulevaisuus, myös autoalan satavuotinen historia Suomessa, kertoo toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Autoala valmistautuu nyt innolla ensi vuoden yhteiseen suurtapahtumaan. Automallien valikoima on viime vuosina laajentunut ja valikoimassa on yhä monipuolisempi kattaus eri tarpeisiin soveltuvia automalleja. Meneillään oleva käyttövoimamurros on tuonut monia mielenkiintoisia uutuuksia mallivalikoimaan. Moderneja polttomoottori ja -hybridiautoja unohtamatta erityisesti ladattavat autot tulevat olemaan vahvasti esillä tapahtumassa.

Autokorjaamo 2025

Samaan aikaan 14.–15.3.2025 järjestettävillä Autokorjaamo-messuilla esitellään korjaamoiden koneita ja laitteita sekä varaosia, tarvikkeita ja renkaita. Tapahtumaan rakennetaan uutuustuotteiden esittelyn ja työnäytösten rinnalle ammattilaisohjelma, jossa tuetaan yrittäjien onnistumista ja päivitetään alan ammattilaisten tietoja. Autojen tekninen kehitys ja erityisesti autojen sähköistyminen edellyttävät alan ammattilaisilta uudenlaista osaamista. Autoja täytyy kuitenkin aina huoltaa ja korjata, myös investointeja on tehtävä, niin laitteisiin kuin osaamiseen ja tekijöihin. Nyt usean vuoden tauon jälkeen on paljon näytettävää ja uutta tietoa.

Helsingin Messukeskus järjestää Autokorjaamo 2025 -messut Suomen Autoteknillisen Liiton toimeksiannosta yhteistyössä Teknisen Kaupan Liiton Korjaamolaitetoimittaja KLT-jaoston ja Suomen Varaosakaupan Keskusliiton kanssa.


Tekstilähde: Autoalan tiedotuskeskus ja Messukeskus

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia