Pyydä tarjous

Kuusamotalo palaa uuteen normaaliin

Digipalvelut
29.10.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Vuonna 1996 käyttöön vihitty Kuusamotalo on korkeatasoinen kokous-, kongressi- ja kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kuusamon keskustassa. Kuusamotalossa toimii myös tasokas catering-ravintola Kuksa, musiikkiopisto, elokuvateatteri sekä kaksi vaihtuvanäyttelyistä taidegalleriaa. Korona-aika toi Kuusamotalolle tasokkaan tapahtumien streamausmahdollisuuden, joka on mahdollistanut osaltaan mm. monipuoliset hybriditapahtumat pandemian aikana.

– Koronakurimuksen jälkeen olemme palaamassa uuteen normaaliin. Kuusamotalo on valmis ottamaan vastaan niin konsertti- kuin kokousvieraatkin. Kuluneen reilun puolentoista vuoden aikana olemme kehittäneet tarjontaamme niin, että nykyisellään pystymme myös streamaamaan tapahtumia. Meille on hankittu tätä varten laadukas laitteisto. Pystymme tarjoamaan palveluitamme hyvin monipuolisesti erilaisiin hybridikokoustarpeisiin, Kuusamon kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen kertoo.

Kuusamotalo on myös konserttitalo, joka tarjoaa monipuolista ja laadukasta ohjelmaa. Ihmiset ovat Ingalsuo-Laaksosen mukaan löytämässä takaisin kulttuurielämysten pariin.

– Kuusamotalon väljissä tiloissa tapahtumat ja kokoukset pystytään järjestämään turvallisesti, koska meidän 500-paikkaisessa konserttisalissamme saadaan järjestettyä riittävät turvavälit. Muutamat kevään konserteista on jo täyteen myytyjä, mutta niiden tilannetta on katsottava koronatilanteen kehittymisen valossa lähempänä.

Ingalsuo-Laaksonen toteaa, että korona-aika on tuonut mukanaan uusia hyviä tapahtumien hygienia- ja turvallisuuskäytänteitä, joita tullaan soveltuvilta osin hyödyntämään vielä pandemian jälkeenkin.

Hybridikokoukset ja -tapahtumat ovat tulleet jäädäkseen

Hybridikokousmallin ansiosta tapahtumaan saadaan etäyhteydellä mukaan esim. luennoitsijoita ympäri maailman ja tapahtuma saadaan streamattua asiakkaan haluamalle alustalle.

– Meillä on järjestetty päivän mittaisia streamauksia, joissa kokonaisuus on koostunut siitä, että osa ihmisistä on ollut paikan päällä, osa etänä ja puhujat ovat olleet mukana pääosin etäyhteyden välityksellä. Meillä pidettiin alkusyksystä myös täysin virtuaalinen paneeli-ilta, jonka kaikki osallistujat olivat ulkopaikkakuntalaisia. Streamausteknologia ja julkaisualustat ovat kehittyneet merkittävän harppauksen eteenpäin viimeisten parin vuoden aikana.

Ingalsuo-Laaksonen toteaa, että Kuusamotalon hankkima kameralaitteisto vastaa hyvinkin vaativiin tarpeisiin. Laitteistoa on käyttämässä ammattitaitoinen henkilökunta, pitäen sisällään valo- ja äänimiehet sekä lähetysteknisen henkilökunnan.

– Virtuaalitapahtumien osalta meillä on mennyt hyvin ja sitä tullaan kysymään varmasti tulevaisuudessa yhä enemmän. Uusi teknologia mahdollistaa myös kansainvälisten tapahtumien järjestämisen. Järjestimme mm. vuotuisen Kuusamo Nature Photo -tapahtuman, jonka ulkomaiset osallistujat olivat tapahtumassa mukana etäyhteyden kautta.

Paljon ohjelmaa pikkujoulukaudelle

– Pikkujoulukaudesta on tulossa vilkas, koska ihmiset selkeästi haluavat yhdistää siihen myös kulttuuria. Myymme parasta aikaa pikkujoulupaketteja, joissa joko konsertin tai teatterin yhteyteen on mahdollista saada myös asiakkaan toiveiden mukaiset ruokailut.

Kuusamotalon merkittäväksi yhteistyökumppaniksi lukeutuva harrastelijateatteriryhmä, Kuusamon Näyttämö, tuo oman tuotantonsa Kuusamotalon estradille lokakuusta aina joulukuulle saakka.

– Tämä on ollut yritysten ja pikkujouluporukoiden keskuudessa kysytty ohjelmanumero. Teatteriryhmä esittää kahden tunnin mittaisen Naisen Kaipuu -komedian, jossa pureudutaan tunteisiin ja tilanteisiin, kun keski-ikäinen mies ei löydä rinnalleen sopivaa puolisoa. Esityksessä on väliaika.

Kuusamotalon ohjelmatarjontaan sisältyy myös kevyttä ja klassista musiikkia.

– Ohjelmatarjonta on pyritty rakentamaan niin, että pikkujouluporukat hyötyisivät siitä mahdollisimman paljon. On hienoa huomata, että asiakkaamme kokevat Kuusamotalon turvalliseksi tapahtuma-areenaksi.

Kuusamotalon tapahtumasyksy on vilkasta ja esiintyjinä nähdään Suomen ykkösnimiä, kuten Dave Lindholm, Eini, Maustetytöt, Erja Lyytinen, Jesse Kaikuranta sekä sellisti Lauri Angervo.

– Kuusamotalolla on myös omaa ohjelmatarjontaa, jonka mahdollistaa meillä toimiva Kuusamon musiikkiopisto. Musiikkiopiston opiskelijat ovat löytäneet paikkansa erilaisten tapahtumien esiintyjinä. Oppilaiden osaamisen hyödyntäminen koulutusten ja kokousten oheispalveluna kantaa hedelmää. Sieltä löytyy hyvin monipuolista ja laadukasta osaamista.

Kino Kuusamotalon palveluille kysyntää Etelä-Suomea myöten

– Tiloissamme toimii yksityinen elokuvateatteriyrittäjä. Kino Kuusamotalon elokuvateatterina toimii 500-paikkainen Oulankasali. Kysyntää elokuville on riittänyt erityisesti Etelä-Suomesta tulevien lomamatkailijoiden suunnalta, Ingalsuo-Laaksonen mainitsee.

Kuusamotalo taipuu moneen

– Kuusamotalolla on järjestetty kuluvan vuoden aikana jo kymmenkunta koronarokotuspäivää. Meillä on ollut sekä ajanvaraukseen perustuvia rokotuspäiviä että walk in -päiviä. On ollut kiva nähdä, että Kuusamotalolle on yli 50 metrin mittainen jono. Korona-aika on osoittanut, että Kuusamotalo taipuu hyvin monenlaiseen käyttöön.

Ingalsuo-Laaksosen mukaan ihmisten kynnys tulla Kuusamotalolle on madaltunut, jonka ansiosta talo on saanut uusia kävijöitä ja vieraita.

– Meidän konseptimme muuttuu joulukuun alusta niin, että Kuusamon matkailuneuvonta siirtyy meille vuodeksi remontin tieltä. Tällä hetkellä matkailuneuvonta toimii Karhuntassussa, jonne rakentuu vuoden aikana uusi kansainvälinen matkailu- ja kulttuurikeskus.

Taidegallerioita

Kuusamotalosta löytyy myös kaksi taidegalleriaa. Molempien gallerioiden näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

– Meidän kävijät saavat nauttia kulttuurihyvinvointia kaikilla aisteillaan, Ingalsuo-Laaksonen lupaa.

www.kuusamotalo.fi