Boweco suunnittelee ja valmistaa kiinteistökokoluokan biolämmityskattiloita   

Facebook
07.05.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Bioenergia on turvallinen ja hintavakaa lämmitys- ja prosessienergiaratkaisu. Suomessakin on siirrytty julkishallinnon, energiayhtiöiden ja teollisuuden lämmitysratkaisuissa tasaisessa tahdissa kotimaiseen energiaan ja korvattu tuontipolttoaineita.

- Ilmastoasiat ja bioenergia puhuttavat. Biolämmitysjärjestelmät tulevat lisääntymään myös maailmalla, Boweco Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kantalainen arvioi ja jatkaa:

-Lämmitysmuotona biolämmitys soveltuu hyvin isoille kiinteistöille kuten energiayhtiöille, kaupungeille, kunnille ja muille yhteisöille sekä maatilayrittäjille. Kantalainen toteaa, että kun puhutaan bioenergiasta, puhutaan samalla myös uusiutuvasta ja luonnonvaraisesta energiasta.

- Yksi biopolttimella lämmittämisen eduista on mahdollisuus käyttää useita eri polttoaineita. Bioenergiaksi voidaan lukea metsähake ja mekaanisen puunjalostuksen sivutuotteena syntyvä materiaali, josta valmistetaan pellettiä. Bioenergia lasketaan osaksi uusiutuvia energioita, joiden osuus Suomen energiakulutuksesta vuonna 2019 oli 37 %. Suurin osa tästä syntyy puupolttoaineista. Lämpö- ja voimalaitosten käyttämistä kiinteistä puupolttoaineista tärkein on metsäteollisuuden sivutuotepuu. Lisäksi polttoaineena käytetään erilaisia sahanpuruja ja puutähdehaketta. Viime vuosina suhteellisesti eniten on kasvanut puupellettien ja -brikettien kulutus, Kantalainen selvittää.

Skaalautuvat biolämmityskattilat

Boweco Oy suunnittelee, valmistaa ja toimittaa yhdessä kumppaneidensa kanssa kiinteistökokoluokanlämmitysjärjestelmiä.

- Bowecon päätuotteita ovat 40 - 4000 kW:n kokoluokan biolämmityskattilat. Ohjauskeskuksia Boweco tarjoaa 40 - 500 kW:n biolämmitysjärjestelmiin. Bowecon ohjauskeskus käy myös muiden valmistajien järjestelmiin. Toimitamme korkealaatuisia kattiloita ohjausjärjestelmineen kaikkialle Suomeen. Tavoitteenamme on kasvattaa vientiä Baltian maihin ja Pohjoismaihin, Kantalainen kertoo.

Yksilölliset ratkaisut Biolämmityskattiloita Karstulassa suunnitteleva ja valmistava Boweco syntyi, kun vuosikymmenien kokemukset lämmitysjärjestelmien suunnittelusta, valmistuksesta ja markkinoinnista kohtasivat. Vuonna 2020 perustettu yhtiön toimipiste sijaitsee Keski-Suomessa, Karstulassa. Vaikka yritys on vielä nuori, niin taustalta löytyy jo erittäin pitkään alalla vaikuttaneet toimijat. 

- Vahvuuksiamme ovat osaaminen, joustava ja ammattitaitoinen suunnittelu, laadukas paineastioiden hitsausta koskevia vaatimuksia noudattava valmistus ja asiakkaan tarpeet huomioon ottava myyntiprosessi. Myös pitkään alalla toimineet yhteistyökumppanit ovat tärkeä lenkki toimitusketjussa, Kantalainen kertoo.

Boweco Oy:n lämmityskattiloiden ohjaaminen siirtyi mobiiliin

Boweco on tuonut Suomen markkinoille lämmityskattiloiden ohjausratkaisun, jonka käyttö onnistuu mobiililaitteella.Boweco CU10 -ohjausjärjestelmän avulla ohjataan muun muassa kattilaan syötettävän polttoaineen ja ilman määrää. Automaation kautta ohjauksesta tulee tarkempaa, mikä tuo mukanaan myös energia- ja kustannussäästöjä.

- Boweco halusi kehittää lämmitysjärjestelmän ohjauskeskuksen, joka tarjoaa helpon käyttöliittymän. Vastaavaa lämmitysjärjestelmän mobiiliohjaus mahdollisuutta ei ole aikaisemmin ollut tarjolla kiinteistökokoluokan kattiloille. Boweco CU10:n valmistuksessa on käytetty Schneider Electricin tekniikkaa. Uusi ohjausratkaisu soveltuu niin uudiskohteisiin kuin vanhojen ohjauskeskustenkin tilalle.

- Ohjauskeskuksen suunnittelussa on huomioitu esimerkiksi komponenttien sijoittelussa yksityiskohtia, jotka helpottavat merkittävästi asentajan työtä, Kimmo Kantalainen kuvaa.

Artikkeli on julkaistu Savon Yritysuutiset-lehdessä 1/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä