Break Sokos Hotel Koli Kylä avautuu juhannusaattona

Break Sokos Hotel Koli Kylä, havainnekuva. Kuva: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Break Sokos Hotel Koli Kylä, havainnekuva. Kuva: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
09.06.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Juhannusaattona 2023 avautuva Break Sokos Hotel Koli Kylä on luonteva portti kansallispuistoon ja Kolin kylän näyttävä keskipiste.

Monipuoliset retkeilyreitit alkavat lähes hotellin pihasta. Kansallispuiston reittien tunnelma jatkuu hotellissa, jonka sisustukseen on haettu inspiraatiota Kolin kauniista vuodenajoista ja retkielämästä. Kylähotelli tuo uutta tarjontaa Ukko-Kolin huipulla toimivan Break Sokos Hotel Kolin rinnalle.

– Pohjois-Karjalaan rakennetaan hyvin harvoin uusia, isoja hotelleja, joten siinäkin mielessä Kolin kylälle avautuva hotelli on merkittävä tapaus, toteaa hotellinjohtaja Pasi Ripatti.

– Break Sokos Hotel Koli Kylä on oivallinen majoituspaikka ja tukikohta kansallispuiston kävijöille, perheille, ryhmille – kenelle tahansa. Hotelli on vaellus- ja ulkoilureittien ympäröimä ja sijaitsee mukavasti keskellä Kolin kylää. Hotelliin on helppo tulla ja sieltä on helppoa liikkua joka paikkaan. Parkkitilaa tulee hotellin asukkaille 130 paikkaa, Ripatti kertoo.

Kylähotellin aula, havainnekuva. Kuva: PKO

Retkiä, hierontaa ja tislaamon antimia

Uudessa hotellissa on kolme liiketilaa, joihin tulee mielenkiintoisia palveluntuottajia. Polar Adventures Oy uusi yritys, joka tarjoaa retkipalveluita ja välinevuokrausta. Fysioterapia- ja hierontapalveluita pyörittää Lieksasta tuttu Jari Mikkonen. Kolmas yritys on The Helsinki Distilling Company eli HDCO, joka tuo Kolille paikallisiin raaka-aineisiin keskittyvän tislaamon.

Tislaamon tuotekehityksen tuloksia pääsevät Kolin kävijät maistelemaan Break Sokos Hotel Koli Kylän ja maisemahotelli Break Sokos Hotel Kolin ravintoloissa.

– Tuotevalikoimaan tulee giniä ja pontikkaa maustettuna marjoilla ja muilla luonnonantimilla. Myös Kolille brändättyä viskiä he aikovat tislata. HDCO:n tislaamomestari Mikko Mykkänen on ansiokkaasti vihkiytynyt hienojen makujen loihtimiseen paikallisista raaka-aineista, kertoo Pasi Ripatti.

Made in Pohjois-Karjala

Break Sokos Hotel Koli Kylä on pohjoiskarjalainen projekti. Rakennuttaminen ja rakentaminen on tehty paikallisin voimin. Paikallisuus näkyy myös hotellin tuote- ja palvelutarjonnassa.

– Ruokaravintola, Tervaskanto nimeltään, on uniikki konsepti, ei ketjuravintola, Pasi Ripatti mainitsee.

– Ravintolassa pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita, esimerkiksi burgeripihvien jauhelihat ja muutakin lihaa saamme Polvijärveltä Haukiniemen tilalta. Leipomotuotteita hotelliin tulee useista maakunnan leipomoista. Burgerisämpylät leivomme itse paikan päällä. Sesonkiaikoina haluamme käyttää paikallisia raaka-aineita ja hyödyntää paikallisuutta markkinoinnissa.


Break Sokos Hotel Koli Kylä

  • Sijainti keskellä Kolin kylää, pihasta 100 m luontoreiteille
  • Neljä kerrosta, 130 huonetta, kaksi ravintolaa: Ravintola Tervaskanto sekä kahvilakeidas Puronmutka
  • Ullakkosauna, myös tilaussauna porealtaineen ja maisemaparvekkeineen
  • 130 auton pysäköintialue, 10 sähkölatauspaikkaa
  • Oma aurinkovoimala, lämpö aluelämpökeskuksesta
  • Kolme liiketilaa
  • Huipulle retkeilyreittiä pitkin 3 km, autolla 5 min, yhteiskuljetuksia tulossa
  • Kylähotellille haetaan sekä Green Key- että Sustainable Travel Finland -tunnukset


Tervetuloa Kolille, yritysryhmät!

Uusi hotelli helpottaa yritysryhmienkin tilasaatavuutta Kolilla, kun käytettävissä on nyt kaksi hotellia majoitukseen. Koli onkin erinomainen pitopaikka yritysten asiakas-, sidosryhmä- ja henkilöstötilaisuuksiin.

– Esimerkiksi työhyvinvointipäivänä uudelta hotellilta pääsee helposti harrastamaan reippaita aktiviteetteja, jonka jälkeen tarjolla on fyysistä rentoutumista hieronnan tai fysioterapian muodossa, ja lopuksi pääsee vielä ruokailemaan ja nauttimaan tislaamon antimista. Siitäpä se muodostuukin mukava kaari päivälle, kuvailee Pasi Ripatti.

– Kolin laella on yhteistyökumppanimme luontokeskus Ukon 200-paikkainen auditorio asiakkaittemme käytettävissä, ja hotellin puolella on kokoustilaa yli sadalle henkilölle. Kokoustekniikka on juuri uudistettu täysin nykyaikaiseksi.

Ympäristöllisesti kestävällä pohjalla

Myös kylähotellin energiankäytössä korostuvat paikallisuus ja ympäristöystävällisyys. Hotelli käyttää paikallisella hakkeella tuotettua kaukolämpöä. Lisäksi hotellin pihalle tulee 150 aurinkopaneelin kenttä. Maisemahotelli siirtyi muutamia vuosia sitten öljylämmityksestä maalämpöön.

Yksi Break Sokos Hotel Kolin uusista teemahuoneista: Ryläys. Kuva: PKO

Maisemahotellin uutuutena teemahuoneet

Myös monille kävijöille tuttu Break Sokos Hotel Koli on keväällä 2023 saanut uutta ilmettä.

Kymmenen vuotta täyttänyt hemmottelu- ja maisemakylpylä Koli Relax Spa koki useita uudistuksia, esimerkiksi paljuja nostettiin hieman ylöspäin, jotta mahtava maisema näkyisi entistäkin paremmin.

Myös hotellin ravintolat uudistuivat. Vastaanottokerroksen uusi Café Latva tarjoilee mm. itse tehtyjä teesekoituksia ja paikallisia leipomuksia. Kylpyläkerroksen Kaski Barissa nautitaan tapaksia, cocktaileja, viinejä ja pienpanimo-oluita. Myös Grill it! Kolin sisustus uudistui.

Hotelliin tehtiin 11 teemahuonetta, joissa esitellään Kolin upeita paikkoja. Pasi Ripatti kertoo, että oman huoneensa saivat mm. Tarhapuro, Pirunkirkko, Mörkövaara ja Ryläys.

– Paikkoja on huoneissa tuotu esille visuaalisen ilmeen lisäksi materiaaleissa ja jopa ääninä. Skannaamalla huoneen QR-koodin pääsee kuuntelemaan kyseisen kohteen äänimaailmaa.

– Jokaisessa huoneessa on karttaohje, kuinka huoneen paikkaa pääsee katsomaan. Lisäksi on paikkaan liittyvä aktivointiohje. Esimerkiksi kukkaniityistään tunnetun Ikolanahon teemahuoneessa aktivointiohje sisältää kukkaseppelen teko-ohjeen.

Teemahuoneiden suunnittelussa olivat mukana suunnittelutoimisto Muodoste sisustusarkkitehti Hanna Puolakan johdolla sekä vastuullisuuteen erikoistunut Impact Agency Fabrik.

– Teemahuoneet ovat yksi tapa tuoda esille Kolin monipuolisuutta ja tuottaa ihmisille elämyksiä. Juuri elämyksiä ja hienoja muistoja me Break Sokos Hotel Kolin molemmissa hotelleissa haluamme ihmisille tarjota joka päivä, kiteyttää Pasi Ripatti.

23.6.2023 avautuvan kylähotellin huoneet ovat varattavissa osoitteessa:
www.sokoshotels.fi/fi/koli/sokos-hotel-koli-kyla
Puh. +358 20 1234 664

Maisemahotelli:
www.sokoshotels.fi/fi/koli/sokos-hotel-koli
Puh. +358 20 1234 662

Yhteinen sähköposti: [email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä