Cleanosol Oy – tehoa ja laatua tiemerkintöihin

Facebook
04.07.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Cleanosol Oy kehittää ja tuottaa näkyviä ja kestäviä tiemerkintöjä, jotka tekevät liikkumisesta, työnteosta ja elämisestä vaivatonta ja turvallista. ELY-keskusten liikennevastuualueet sekä kunnat ja rakennusliikkeet ovat yrityksen tärkeimpiä asiakkaita ympäri Suomen.

Alan vahvana kärkitekijänä yritys on toiminut lähes 75 vuotta. Uudet investoinnit neliakselisiin merkintäautoihin pienmerkintöjen tekemiseen printtaamalla ja merkintöjen poistamiseen vesipiikkaamalla tehostavat toimintaa entisestään.

- Cleanosol Oy:n liikevaihto tulee tällä hetkellä pääasiallisesti ELY-keskusten töistä. Pohjois-Savon ELY-keskukselle suoritamme tiemerkintöjen ylläpitoa ja uusia tiemerkintöjä Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon alueilla. Lisäksi meillä on meneillään urakat Pirkanmaan, Itäisen Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksille. Teemme myös palvelusopimusta Koillismaalla NCC:lle, kertoo työpäällikkö Juha Putkinen ja jatkaa:

- Olemme äskettäin tehneet merkittäviä investointeja kalustoon. Meillä on toinen kausi menossa uudella neliakselisella merkintäautolla, jolla tehdään printtaamalla nuolia, nopeusrajoituksia, suojateitä, sulkualueita ym. pienmerkintöjä. Lisäksi olemme juuri hankkineet ensimmäisenä Suomessa vesipiikkausmenetelmällä toimivan, merkintöjen ympäristöystävälliseen poistoon päällysteen päältä tarkoitetun neliakselisen kuorma-auton.

- Vesipiikkausmenetelmä ei vaurioita päällysteen pintaa. Otamme myös piikkausjätteen talteen ja kierrätämme sen luontoa säästäen, korostaa Putkinen.

Tieliikennelaki muuttui vuonna 2020 siten, että keltaiset sulkuviivat muuttuvat valkoisiksi 1.6.2023 mennessä. Sen myötä kaikki keltaiset viivat pitää olla kertaalleen valkoisella peitetty tai poistettu. Uusi kalusto sopii erittäin hyvin myös tähänkin käyttötarkoitukseen.

Vesipiikkausmenetelmällä suojellaan päällysteen kuntoa.

Laadulla suuri merkitys tiemerkintöjen toimivuuteen

Tiemerkinnät ovat osa liikenteenohjausjärjestelmää. Niillä on merkittävä tehtävä liikenteen turvallisuuden, sujuvuuden ja ajomukavuuden parantajana. Pimeällä ja huonoissa keliolosuhteissa merkintöjen tehtävä erityisesti korostuu. Tienkäyttäjien kannalta tiemerkintöjen tulee olla johdonmukaisia ja yhtenäisiä.

- Teemme yhdessä tieviranomaisten ja liikennetutkijoiden kanssa tiemerkintöjä, jotka parantavat teidemme turvallisuutta, sanoo Putkinen.

Cleanosol on nykyaikainen aikaansa seuraava yritys, joka pyrkii kehittämään palvelujansa jatkuvasti vastaamaan nykyajan vaativatkin haasteet. Yritys on saavuttanut myös arvostetun RALA-pätevyyden ja RALA-sertifikaatin sekä viimeisimpänä RALA-ymäristösertifikaatin.

- Olemme asettaneet itsellemme kovat laatuvaatimukset. Tätä varten meillä on selkeät rutiinit, joilla varmistamme laadukkaan toiminnan kaikessa toiminnassamme. Tavoitteidemme saavuttamiseksi toteutamme laatupolitiikkaa, johon kuuluu erikoistuminen perinteisille osaamisalueillemme, henkilöstömme ylläpitäminen, yhteistyön ja tiedonsiirron kehittäminen koko rakentamisen arvoketjussa, sekä ajanmukaisten ja tehokkaiden tuotantomenetelmien käyttäminen, luonnehtii Putkinen.

Ajoneuvotekniikka lukee tiemerkintöjä

Cleanosolin materiaalin toimittajan GEVEKON tehtaat valmistavat laadukkaita ja ympäristöystävällisiä tiemerkintämateriaaleja, jotka räätälöidään asiakkaan vaatimuksiin ja tarpeisiin.

- Kaikki merkintäviivat tehdään kuorma-autoalustaisilla automatikalla varustelluilla merkintäkoneilla. Neliakselisella kuorma-autolla, printterillä pystytään koneellisesti tekemään pienmerkinnät, kuten suojatiet, nopeusrajoitukset, kulkualueet, nuolet ja muut erikoismerkit.

- Käytämme myös törmäysvaimentimilla varustettuja ajoneuvoja. Törmäysvaimennin parantaa turvallisuutta huomattavasti tietyökohteissa. Törmäysvaimenninta käytetään kohteissa, joissa liikennemäärät ja nopeudet ovat suuria, selvittää Putkinen.

Työmaiden työnaikaisilla liikennejärjestelyillä taataan sujuvuus ja turvallisuus työmaan keston ajan

Yleinen liikenne aiheuttaa tiellä tehtävässä työssä työntekijöille merkittäviä vaaroja. Työskentely aiheuttaa puolestaan vaaratilanteita muille tienkäyttäjille. Kunnossapitoon kuuluvien toimenpiteiden sijoittuessa vilkkaasti liikennöidyille väylille, turvallisen työympäristön varmistaminen on ensisijaisen tärkeää niin työntekijöiden kuin ohikulkuliikenteen näkökulmasta.

Juha Putkinen sanoo, että työmaiden turvallisuus perustuu ennakointiin, perehdyttämiseen ja ehdottomaan työturvallisuuslainsäädännön ja turvallisuusohjeiden noudattamiseen.

- Tiemerkitsijä tekee työtään erittäin vaarallisissa oloissa, joten yleiseltä liikenteeltä edellytetään tien päällä erityistä tarkkaavaisuutta ja malttia. Kun keltaiset valot alkavat vilkkua, on syytä nostaa kaasupoljinta.

- Liikennealueella tehtävä työ luokitellaan erityistä vaaraa sisältäviin töihin. Vaarallisissa töissä ja niitä johtamassa saa käyttää vain huolellisia ja päteviä henkilöitä. Liikenteen vaaroille alttiina työskentely ja toisaalta työskentelyn aiheuttama vaara liikenteelle vaatii työntekijöiltä ja työnjohdolta olosuhteiden edellyttämiä taitoja. Meidän tehtävänä on toteuttaa ohjeiden mukainen liikenteenohjaus sekä varmistaa työn turvallisuus ja työntekijän herkeämätön tarkkaavaisuus liikenteenohjauksesta huolimatta, määrittelee Putkinen.

Toteutamme myös erilaisia väri- ja kuviomerkintöjä asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Olemme kuvioineet muun muassa leikkialueita, koulujen pihoja, pysäköintialueita ja jopa kokonaisia asuntokortteleita.

Tietoa ja valmiuksia työturvallisuuden kehittämiseen

Cleanosol tarjoaa myös koulutusta ja välineitä turvallisten työolojen kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

- Järjestämme muun muassa työturvallisuuskorttikoulutusta ja ennakoivan ajon koulutusta asiakkaan tilauksesta. Turvallisuus työkohteissa edellyttää tilaajayrityksen ja toimittajayritysten välistä toimivaa yhteistyötä. Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä työpaikalla. Haluamme auttaa asiakkaita tunnistamaan turvallisuuteen liittyviä osaamis- ja kehittämistarpeita sekä tukea heitä nykyistä toimivampien työturvallisuuskäytäntöjen kehittämisessä, kertoo Juha Putkinen.

www.cleanosol.fi
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia