Dahl Suomi Oy on erinomaisen palvelun tukkukauppa

Itä- ja Pohjois-Suomen aluemyyntijohtaja Pertti Myllylä
Itä- ja Pohjois-Suomen aluemyyntijohtaja Pertti Myllylä
23.02.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Dahl on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava LVI-tuotteita, kunnallistekniikkaa ja teollisuuden putkituotteita myyvä tukkukauppa. Yhtiö toimii yli 300 toimipisteessä Pohjoismaissa, Virossa ja Liettuassa. Dahl kuuluu 67 maassa toimivaan ranskalaiseen Saint-Gobain-yritysryhmään. Yhtiöllä on siis vahva tausta ja hyvät hankintakanavat.

Dahl Suomi Oy on toiminut Suomen markkinoilla vuodesta 1995. Yhtiö toimii paikallisesti lähellä asiakasta, Dahlilla on 30 toimipistettä 27 paikkakunnalla ja lisää on tulossa. Vankasta pohjoismaisesta taustastaan huolimatta Dahl Suomi Oy toimii Suomessa suomalaisena LVI-tukkuliikkeenä.

Hyvät toimitilat Kuopiossa

– Dahl Suomen Kuopion kiinteistö peruskorjattiin täysin muutama vuosi sitten. Saneerauksella haettiin yritysilmeen vahvistusta, henkilökunnan työviihtyvyyttä, parempaa toiminnallisuutta ja ennen kaikkea energiatehokkuutta yrityksen omaankin toimintaan, kertoo Kuopion tulosyksikön päällikkö Jukka Raatikainen.

Raatikaisen mukaan puhutaan jatkuvasta työstä, jotta varastovalikoima olisi optimaalinen ja vastaisi markkinoiden kysyntään. Myös asiakasviihtyvyys parani entistä järjestelmällisempien tilojen myötä.

– Sijainnillisesti olemme hyvällä paikalla, joten meille pääsee sujuvasti joka puolelta Kuopiota.

Rakentamisen markkinatilanne on muutoksessa

– Pohjois-Savon alueen rakennusmarkkinat näyttävät kokonaisuutena edelleen hyvältä nyt sekä tulevina vuosina asuinrakentamisen osalta sekä uudisrakentamisessa, jossa on käynnissä sekä alkamassa isompia kohteita. Rakentaminen on monipuolistunut aiemmista vuosista. Kilpailutilanne on tiukka, se ei ole helpottanut, mutta on toki hyvä sparraaja toiminnan tehostamiseksi kaikilla osa-alueilla. Rakentaminen näyttäisi myös vahvalta kunnossapidon/peruskorjauksen suuntaan, toteaa Raatikainen.

Logistisesti kilpailukykyisin

– Logistinen järjestelmämme on kilpailukykyisin erityisesti saneerauskohteissa, missä tilanteet muuttuvat. Siellä asentajilla pitää olla myös erityinen ammattitaito. Uudiskohteiden puolella pudotus on ollut kovin, mutta pystymme kilpailemaan sielläkin tehokkaalla paikallisjakelulla ja yön yli toimituksilla, yhteistyössä toimittajien kanssa. Keihäänkärkemme ovat vahvat alueelliset ja valtakunnalliset kuljetuspalvelut sekä erittäin vahva paikallisvarasto, kertoo Raatikainen.

Suomessa Dahl pitää varastoissaan saatavilla laajan, yli 22 000 nimikkeen tuotevalikoiman. Tuotteistosta löytyy tarvikkeet kodin putkiremontista alkaen aina vaativiin uudisrakennus- ja teollisuus- ja infrakohteisiin. 29 paikallisvaraston verkostoa täydentävät Vantaalla ja Tampereella toimivat jakelukeskukset. Dahl Suomi on Raatikaisen mukaan yksi kärkipään tukkuliikkeistä Kuopion alueella, koska yhtiöllä on vahva paikallisvarasto ja ammattitaitoinen henkilökunta.

Henkilöstön ammattitaidosta pidetään huolta

Dahl Suomen henkilöstön asiantuntemukseen ja ammattitaitoon panostetaan; yritys haluaa pitää sen korkeatasoisena myös tulevaisuudessa.

– Hyvä ja sitoutunut henkilöstö on yrityksen vahvuus, johon liitetään hyvät toimittajat ja pitkät asiakassuhteet. Organisaatiorakenne on matala, joten päätöksiä pystytään tekemään paikallisesti ja reagoimaan asioihin nopeasti. Esimerkiksi projektikohtaisissa varastointitarpeissa ollaan joustavia. Dahl Suomi Oy on myös saanut Top Employer Finland palkintoja hyvistä henkilöstökäytännöistään, sanoo Raatikainen.

Vuosi sitten uutena Dahl Suomen riveihin on liittynyt aluemyyntijohtaja Pertti Myllylä, joka kertoo kokemuksistaan seuraavasti:

– Olen toiminut teknisessä tukkukaupassa vuodesta 2008 ja sitä ennen 20 vuotta LVI-alan myynnin parissa erilaisissa tehtävissä. Tällä hetkellä toimialueeseeni kuuluvat Itä- ja Pohjois-Suomi. Itse näkisin, että tärkeimpinä asioina tukkukauppaan kuuluvat asiantunteva henkilökohtainen palvelu, paikallisuus ja asiakaslähtöiset valikoimat. Nämä ovat onnistuneen tukkuliiketoiminnan kulmakiviä, joiden päälle on hyvä rakentaa uusia palveluita ja konsepteja. Tutustuttuani talon väkeen uutena dahlilaisena, on ollut sykähdyttävää kokea, että edellä mainitut asiat ovat läsnä arjen tekemisessä ja yhteisen vision rakentamisessa.

– Nykyinen tilanne on asettanut omat rajoituksensa tärkeimpien yhteistyökumppaneiden, eli teidän asiakkaiden tapaamiseen. Olen kuitenkin luottavainen, että tämän vuoden kuluessa pääsemme pikkuhiljaa rakentamaan uutta normaalia arkea yhteistuumin. Sellaista arkea, johon sisältyy vierailut teidän luonanne, niin konttoreissa, kuin työmaillakin. Toivotan myös kaikki lämpimästi tervetuloa palvelupisteisiimme – on ilo palvella, sanoo Myllylä.

Valtakunnallisten brändituotteiden, kuten Novipro ja Votec, lisäksi Dahlilla on myös omat Altech ja Alterna -tuoteperheet. Omat tuoteryhmät kattavat monipuolisesti erilaisia kustannustehokkaita LVI-tarvikkeita, laadusta tinkimättä. Kajaanissa avataan toukokuussa uusi toimipiste. DahlShop on auki 24/7.

www.dahl.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia