LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

DataEnteristä itäsuomalaisten yritysten IT-kumppani

Digipalvelut
16.12.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

IT-osaamisen keskittäminen DataEnteriin on vastaus asiakkaiden toiveisiin. Kaisanet kutsui vuoden 2020 lopulla tehtyyn strategiansa päivitystyöhön asiakkaita, joiden odotukset ja näkemykset antoivat suuntaa tulevalle.

Kaisanetin toimitusjohtaja Jani Moilasen mukaan asiakkaita kuuntelemalla päädyttiin IT-liiketoiminnan siirtämiseen tytäryhtiö DataEnterin vetovastuulle.

– Muutoksen tavoitteena on toivottu ketteryys ja kasvu, mikä samalla tarkoittaa kykyä palvella asiakkaita paremmin. Kyseessä ei ole vain IT:n siirtäminen DataEnteriin, vaan koko konsernin yhteistyön tiivistäminen ja palvelusalkun laajentaminen. Asiakkaat saavat nyt enemmän, kiteyttää Moilanen, ja lisää:

– Haluamme jatkossakin kehittää toimintaamme asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

DataEnter tuli mukaan Kaisanet-perheeseen 2018 ja on siitä lähtien toiminut itsenäisenä tytäryhtiönä.

– Kaisanetin ja meidän arvomaailmat osuivat yksiin. Molemmat haluavat toimia lähellä asiakasta ja tuottaa palveluita asiakaslähtöisesti ja joustavasti, taustoittaa DataEnterin toimitusjohtaja Aki Keinänen.

– IT-liiketoiminnan ja osaamisen keskittäminen on luontainen jatkumo tiiviille yhteistyölle. Nyt haluamme yhdessä Kaisanetin kanssa tarjota asiakkaille vieläkin enemmän.

Tutut asiantuntijat palvelevat edelleen

Kaisanetin 20 IT-ammattilaista siirtyvät DataEnterin palvelukseen vuoden 2022 alussa, joten Kaisanetin ja DataEnterin tutut asiantuntijat ja yhteyshenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin.

Kaisanetin IT-liiketoimintajohtaja Matti Kanervo kertoo, että uudistuksella kahdesta hyvästä IT-toimijasta rakennetaan yksi entistä vahvempi toimija.

– DataEnter voi vastata asiakkaiden toiveisiin laajemmalla osaamisella ja resursseilla esimerkiksi tietoturvassa, pilvipalveluissa sekä ICT-infrassa.

– Huolehdimme, että asiat rullaavat ja palvelut toimivat. Toisaalta haluamme olla proaktiivinen kumppani, joka tuo asiakkaalle uusia ajatuksia liiketoiminnan kehittämiseen.

Tietoturva kunnossa

DataEnterin hoidettaviksi tulevat yrityksille ja julkiselle sektorille suunnatut IT-palvelut sekä laitekauppa. Muutokseen eivät sisälly Kaisanetin kuluttajaliiketoiminta eivätkä operaattoripalvelut.

– Kaisanetin tytäryhtiönä DataEnterillä on suora yhteys kuituverkkoon ja operaattoripalveluihin, mikä on meille etu, huomauttaa Aki Keinänen.

Kaisanet on vakaa teleoperaattori, jonka edeltäjien historiat ulottuvat yli sadan vuoden päähän. Tietoliikenneyhteyksien ja -palveluiden tarjoajalla on Suomessa oltava korkeatasoinen tietoturva, mikä välillisesti hyödyttää myös DataEnterin asiakkaita.

– Kaisanetin toimiminen verkko-operaattorina takaa DataEnterin IT-palveluille laadukkaan tieto- ja kyberturvallisuusosaamisen, Jani Moilanen korostaa.

– Data on yrityksille elintärkeää, ja sen suojaamisen laiminlyönti on iso riski toiminnan jatkuvuuden kannalta. Pilvipalveluiden merkitys kasvaa jatkuvasti, sillä ne mahdollistavat ajasta ja paikasta riippumattoman työskentelyn. Myös sen sektorin osaamista kehitämme jatkuvasti erilaisilla koulutusohjelmilla, Matti Kanervo puolestaan mainitsee.

Paikallisesti läsnä Varkaudesta Kuusamoon

Kaisanetin ja DataEnterin toimipisteet sijaitsevat tällä hetkellä Kajaanissa, Iisalmessa, Kuopiossa, Joensuussa ja Varkaudessa. Aki Keinänen kertoo, että vuoden 2022 alussa DataEnter ja Kaisanet palvelevat asiakkaita paikallisesti myös Kuusamossa.

– Kaisanet-konserni on paikallisesti läsnä Savosta Kainuun ja Pohjois-Karjalan kautta Koillismaalle saakka, ja valtakunnallisesti pystymme tukemaan kaikkia IT-asiakkaitamme kumppaniverkostomme kautta. Paikallisuus ja tavoitettavuus ovat toimintamme peruskiviä. Meillä palveluilla on kasvot, emme piiloudu prosessien taakse.

– Vahvuutemme on, että olemme itäsuomalaisille asiakkaille sopivan kokoinen paikallinen kumppani. Toimimme alueellisesti ja kehitämme osaamistamme ja resurssejamme nimenomaan toiminta-alueemme näkökulmasta. Olemme lähellä asiakkaitamme ja meillä on aito halu toimia heidän parhaakseen, Keinänen toteaa.

Läheisyys tuo reagointikykyä ja ymmärrystä

Matti Kanervo toteaa, että olemalla lähellä asiakkaitaan DataEnter ja Kaisanet voivat reagoida ongelmatilanteissa nopeasti, joten ikävät katkokset asiakkaiden toiminnoissa jäävät lyhyiksi.

– Olemme lähellä myös asiakkaidemme liiketoimintaa. Ymmärrämme, mitä he tekevät, mikä mahdollistaa perusteellisen palvelun.

Jani Moilasen mukaan Kaisanet-konserni tarkastelee itäistä Suomea sisältäpäin, siihen kuuluvana.

– Visiomme ei keskity pelkästään meihin itseemme, vaan näemme tärkeäksi koko toiminta-alueen elinvoiman edistämisen. Alueen yritysten pärjääminen on meille elinehto.

Uudet osaajat tervetulleita

Yhdessä Kaisanet ja DataEnter ovat valtakunnallisesti houkutteleva työnantaja. Konserni tarvitsee tulevaisuudessakin asiakkaidensa menestykselle uusia tekijöitä.

– IT-toimintojen yhdistyminen kirkastaa meillä päivittäistä asiantuntijatyötä tekevien roolin ja tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen. IT-palveluiden hartiat levenevät merkittävästi, joten voimme entistäkin paremmin pysyä alan kehityksen aallonharjalla, Matti Kanervo painottaa.

– Meillä työskentelee huippujengi. Nykyiset asiakkaat ja toimintaympäristö ovat henkilöstöllemme tuttuja vuosien varrelta. Asiakassuhteet ovat välittömiä, mikä muodostaa vankan perustan asiakkaan palvelujen kehittämiselle. Läheinen kumppanuus on olennaista myös kyberturvallisuuden takaamisessa, muistuttaa Jani Moilanen.

Aki Keinäsen mukaan DataEnter hakee koko ajan toimintaansa uusia tekijöitä sekä teknisiin tehtäviin että asiakasrajapintaan.

– Työmahdollisuuksia on motivoituneille osaajille, niin uransa alussa oleville innokkaille nuorille kuin kokeneille ja kokonaisuudet ymmärtäville konkareille.

DataEnter

Haapaniemenkatu 4, KUOPIO
Kauppakatu 50, VARKAUS
Telitie 1D, JOENSUU

Aki Keinänen, toimitusjohtaja
040 715 4461
[email protected]

Jari Miettinen, yritysmyynti, Kuopio
040 670 9501
[email protected]

Kari Kuiri, aluepäällikkö, Joensuu
040 163 7005
[email protected]

Vaihde puh. 040 556 7500
[email protected]
dataenter.fi
Facebook
LinkedIn

Kaisanet

kaisanet.fi
Facebook
LinkedIn
Instagram
YouTube