Pyydä tarjous

EduTecin ja EduTestin uudet tilat Varkaudessa käyttöön kesäkuussa

Digipalvelut
19.05.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

EduTec Oy:n ja EduTest Oy:n uudet toimitilat saadaan käyttöön kesäkuun aikana. Samaan Hasinmäen teollisuusalueella sijaitsevaan rakennukseen tulee myös Kiwa Inspecta, jonka tilat ovat käyttökunnossa heinäkuun loppuun mennessä.

– Syy uusien toimitilojen rakentamiseen on nimenomaan asiakkaiden tarpeisiin vastaamisessa. Valimokadun hallissa pystymme palvelemaan yrityksiä entistäkin kattavammin ja nopeammin. Tiloihin tulee mm. 12 hitsauspaikkaa ja useita työstökoneita. Lisäksi tilat ovat muunneltavissa hyvin vaikkapa sähkö- ja talotekniikan alojen koulutuksiin, kertoo EduTecin toimitusjohtaja Harri Kilpeläinen.

– Haluamme tarjota yrityksille uusinta tietoa ja näkemystä. Sitä varten tulemme järjestämään tiloissamme demopäiviä esimerkiksi johtavien hitsauslaitevalmistajien sekä koneistuksessa terävalmistajien kanssa. Teemme paljon yhteistyötä laitevalmistajien ja maahantuojien huippuammattilaisten kanssa.

Uusi halli sijaitsee Hasinmäen teollisuusalueella Varkaudessa.

Yhteinen palvelukokonaisuus

EduTec, EduTest ja Kiwa Inspecta muodostavat koulutuksen, henkilösertifioinnin ja testauspalveluiden paletin, josta asiakasyritys voi valita tarvitsemansa osa-alueet.

EduTec Oy on työelämän koulutuksiin erikoistunut uudentyyppinen koulutusyritys, joka vastaa yritysten tarpeisiin saada ammattitaitoista työvoimaa tarvittaessa nopeallakin aikataululla. EduTec keskittyy teknologia-alan Rekry- ja TäsmäKoulutuksiin (ks. inforuutu tällä sivulla) sekä täydennyskoulutuksiin. Koulutukset ovat valmiita avaimet käteen -paketteja, jotka räätälöidään asiakkaan tarpeisiin sopiviksi.

RekryKoulutus ja TäsmäKoulutus ovat TE-palveluiden konsepteja, joten koulutukset toteutetaan aina yhteistyössä paikallisten työ- ja elinkeinoviranomaisten kanssa.

– Meillä on toimivat kontaktit ELY-keskuksiin ja TE-palveluihin, ja voimme hoitaa myös tukihakemusasioita asiakkaan puolesta, Harri Kilpeläinen mainitsee.

EduTest Oy:n alaa ovat hitsaavan teollisuuden henkilöpätevöinnit, koordinointipalvelut ja yritysten toiminnan kehittämisen konsultointi. EduTestin pätevöintipalvelu sisältää aina myös käyttöoikeuden hitsauksen Q3web-laadunhallintajärjestelmään. Kiwa puolestaan on yksi maailman suurimmista testaus-, tarkastus- ja sertifiointiyrityksistä.

Ratesteel Oy:n hitsaajien RekryKoulutuksessa kolmeen kuukauteen mahtui paljon asioita, kuten VT-koulutusta, hitsauksen pätevöintiä, turvallisuuskoulutuksia, MAG- ja TIG-hitsausta sekä teoriaa ja käytäntöä sopivassa suhteessa.

Osaamista ja laatua suomalaisille teollisuusyrityksille

Yksilölliset koulutukset ja monipuoliset asiantuntijapalvelut ovat EduTecin ja EduTestin vahvaa osaamista. Harri Kilpeläinen korostaa, että tavoitteena on palvella työelämän tarpeita, parantaa yritysten kilpailukykyä ja työllistää yrityksiin motivoituneita ihmisiä.

– Meidän roolimme on räätälöidä koulutus aina yrityksen tarvitsemien työtehtävien mukaisesti. EduTec ei toteuta tutkintoon johtavia ammatillisia koulutuksia, vaan vastaa yritysten ja työelämän koulutustarpeisiin tarkasti ja nopeasti.

EduTecin koulutusmallin toimivuudesta kertoo, että yritykset monesti haluavat lisää koulutuksia ensimmäisen koulutuksen jälkeen. Myös koulutettavat ovat pitäneet EduTecin toimintatavasta. RekryKoulutuksissa osallistujat ovat alanvaihtajia, työttömiä työnhakijoita tai työttömyysuhan alaisia. Heille sopii mainiosti lyhyt ja tehokas koulutus, sillä koulutuksen ajalta he eivät saa palkkaa yritykseltä, vaan koulutusajalta maksetaan työttömyysetuutta kulukorvauksella.

– RekryKoulutuksissamme työllistyvyys on liki 90 % ja opiskelijoiden antamien Opal-palautteiden kokonaisarvosana koulutuksista on keskiarvoltaan kiitettävä 4,5, kun maksimi olisi 5, Kilpeläinen mainitsee.

– Koulutusten lisäksi autamme yrityksiä kehittämään liiketoimintojaan ja parantamaan kilpailukykyään. Meillä on käytettävissämme osaava ja laaja-alainen asiantuntijoiden verkosto, jossa on jo lähes 30 henkilöä. Ilman muuta kannattaa ottaa meihin yhteyttä, jos toiminnan sujuvoittamiselle on yrityksessä tarvetta.

Kotikenttänä Pohjois-Savo

Harri Kilpeläisen mukaan EduTec toteuttaa tänä vuonna 20 teknologia-alan RekryKoulutusta ympäri Suomea. Esimerkiksi Pohjois-Savosta on mukana useita teollisuusyrityksiä.

– Ratesteelilla ja Gebwellille on parhaillaan käynnissä jo toinen RekryKoulutus vuoden sisällä ja myös Andritz Warkaus Worksille on alkamassa toinen koulutus. Kesällä koulutamme osaajia mm. Warmnet Oy:lle ja KWC Nordics Oy:lle. Uusia koulutuksia on jatkuvasti vireillä.

EduTec tekee tiivistä yhteistyötä myös työllisyyspalveluita tarjoavien tahojen kanssa.

– Uusien tilojen myötä saamme käyntiin työllisyyttä parantavia toimintoja. Kesälle ja syksylle 2023 on suunniteltu kiinnostava ja ennen kaikkea työllistävä pilotti, innolla odotamme tämänkin osalta julkaisua. Työttömien, työttömyysuhan alaisten ja alanvaihdosta kiinnostuneiden työllistymisen polku saadaan näin tehokkaaksi ja nopeaksi, Harri Kilpeläinen kertoo.

Keväällä toteutettiin myös SKM Stainless Oy:n 4 kk tuotantotyöntekijöiden RekryKoulutus.

Yhteistuumin henkilöstöpalveluiden kanssa

EduTecin menestyksekkäiden koulutusten avaintekijöitä ovat koulutusten järjestäminen asiakkaan tiloissa ja laitteilla, koulutusten sopivan lyhyt kesto, lähiopetus sekä kovan luokan ammattilaiset kouluttajina.

– Koulutuksissamme voidaan nähdä tavallaan paluuta mestari-kisälli-malliin, joka toimii aina, Harri Kilpeläinen toteaa.

Erittäin tärkeää EduTecin koulutusten onnistumisen kannalta on toimiva yhteistyö henkilöstöpalvelualan kumppaneiden kanssa. Merkittävin yhteistyökumppani on Osuma Henkilöstöpalvelut Oy ja yhteyshenkilönä koulutuksissa Jani Karhunen.

– Työnjako perustuu osapuolten ydinosaamiseen ja sitoutumiseen. Henkilöstöpalveluyritykset osaavat löytää ja rekrytoida koulutuksiin huipputyypit, ja me hoidamme kouluttamisen.

– Toimintamallimme on saanut erittäin hyvän vastaanoton, mistä iso kiitos asiakkaillemme. Kiitokset myös ELY-keskuksille ja TE-palveluille, jotka ovat lähteneet toteuttamaan tällaista erilaista tapaa kouluttaa osaajia yrityksiin ja työllistää ihmisiä. Yhteistyöllä asiat hoituvat parhaiten, kiteyttää Harri Kilpeläinen.

edutec.fi | edutest.fi

Facebook | Instagram | LinkedIn

Harri Kilpeläinen, EduTec Oy, 040 539 6885, [email protected]
Jani Karhunen, Osuma Henkilöstöpalvelut Oy, 050 371 5981, [email protected]
Tommi Kirjavainen, Kiwa Inspecta, 050 432 4009, [email protected]


RekryKoulutuksessa yrityksen osuus kustannuksista on vain 30 %

RekryKoulutuksella yritys saa uusia, ammattitaitoisia työntekijöitä. RekryKoulutus on ns. yhteishankintakoulutus, jonka kokonaiskustannuksista ELY-keskus rahoittaa 70 % ja työnantajan osuus on 30 %. Koulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin ja sillä luodaan opiskelijoille ammatillinen osaaminen työtehtäviin. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen tai vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen.

TäsmäKoulutus puolestaan on yrityksessä jo työskentelevien työntekijöiden osaamisen päivittämistä yrityksen muutostilanteissa (myös määräaikaisesti lomautetuille). TäsmäKoulutuksen kokonaishinnasta työnantajan maksuosuus on 30–50 %.