Pyydä tarjous

Ertec Trading Oy:n juhlavuosi – 25 vuotta luotettavaa konekauppaa

Facebook
23.02.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Ertec Trading on vuodesta 1997 lähtien maahantuonut käytettyjä ja hyväkuntoisia maarakennuskoneita ja erilaisia henkilönostimia. Myytävä ja vuokrattava konevalikoima on pääasiassa Volvo-merkkisiä.

Tämä vuosi on Ertec Trading Oy:n juhlavuosi. Kuluneiden 25 vuoden aikana toiminta on laajentunut ja tänä päivänä Ertec Trading palvelee asiakkaitaan erittäin laaja-alaisesti monipuolisilla, hyvillä tuotteilla ja vankalla kokemuksella.

Ertec Trading Oy:n toimitusjohtaja Erkki Pöyhönen toteaa, että konealalla alalla jatkuva kehitys, erikoistuminen ja toiminnan linjaus on kilpailuetu.

- Kattava valikoima, luotettavat toimitukset ja ammattitaitoinen henkilökunta ovat meidän tuottamia etuja asiakkaillemme. Asiakkaiden vaatimustaso on nykypäivänä korkea. Pitkä yhteistyö koneiden valmistajien kanssa ja toimialalla on opettanut näkemään työn vaatimat tilanteet asiakkaidemme näkökulmasta. Lisäksi alan pitkäaikainen ja laaja-alainen kokemus tuo myös toimintaan asiantuntemusta, toteaa ja jatkaa:

- Nykypäivän yritys ei voi olla vain tekijä, vaan sen on oltava myös innovoija. Konekaupan globaali kilpailu ja erikoisesti pandemian mukanaan tuomat koneiden saatavuusongelmat vaativat meitä panostamaan yhä voimakkaammin toiminnan kehittämiseen. Meidän strategisena tavoitteena on vahvistaa asemaamme alan markkinoilla ja jatkaa kasvua tarjoamalla asiakkaille markkinoiden paras elinkaarenaikainen hyötysuhde ja luotettavuus, Erkki Pöyhönen luonnehtii Ertec Trading Oy:n toimintaa.

- Asiakaskuntaamme ovat pääasiassa pk-alan yritykset, lähinnä koneurakoitsijat. Maahantuomme vuosittain 40-50 kpl työkonetta, joita hankimme luotettavilta yhteistyökumppaneiltamme Saksasta. Osa näistä koneista menee suoraan Saksasta suomalaisille asiakkaillemme.

- Ertec Trading tarjoaa myös pienimuotoisia rakentamispalveluita kiinteistöjen omistajille ja taloyhtiöille, Pöyhönen mainitsee.

Työkoneiden vuokrauspalvelu tuo joustoa yrittäjän arkeen

- Olemme huomanneet, että nyt kun markkinatilanne on epävarma koronapandemian vuoksi, niin koneen vuokraaminen tulee lisääntymään. Konekantaa lisätään ja monipuolistetaan jatkuvasti. Se on tärkeää, sillä vain niiden avulla voimme tarjota suurempia kokonaisuuksia ja valmiita paketteja asiakkaillemme.

- Kokemuksesta tiedämme, millaisia riskejä ja haasteita asiakkaamme työmailla päivittäin kohtaavat. Kun koneet ovat kunnossa, yrityksen toiminta jatkuu häiriöttömänä, ja tuottavuus paranee. Koneurakoitsijat arvostavat yksilöllistä ja asiantuntevaa palvelua, jotka ovat raskaan kaluston kannalta olennaisia tekijöitä. Lisäksi monipuoliset ominaisuudet lisäävät käyttömahdollisuuksia, Pöyhönen taustoittaa.

- Lähes kaikki työkoneemme ovat sekä vuokrattavana että myytävänä. Myytävä ja vuokrattava konevalikoima on pääasiassa Volvo-merkkisiä ja konevalikoima pitää sisällään pieniä ja isoja kaivukoneita sekä pyöräkuormaajia. Koneet ovat pääasiassa kuorma-autolla siirrettävää kalustoa, jossa raskaimmat koneet ovat 35 tonnin luokassa. Konevalikoimaa täydentävät henkilönostimet; saksilavat ja kuukulkijat. Kaikki vuokrakoneemme ovat CE-hyväksyttyjä ja huollettuja ja niillä on voimassa olevat viranomaiskatsastukset. Lisäksi koneiden käyttöohjeet ovat suomenkielisiä.

Vuokraus vapauttaa pääomia

- Vuokraamme koneita joko viikko- tai kuukausivuokralla. Tarvittaessa koneita vuokrataan myös kuljettajan kanssa, lisäksi meiltä voi saada vuokralle pelkästään kuljettajan asiakkaan konetta käyttämään.

- Vuokraamalla koneet ja käyttämällä muita palvelujamme asiakkaat säästävät aikaa ja vaivaa ja voivat keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Välttämättä ei taloudellisestikaan ole järkevää omistaa kalustoa, jota käytetään vain lyhyt rajoitettu aika. Järeät maarakennuskoneet sitovat paljon pääomaa, joten niitä ei osteta seisomaan, Pöyhönen sanoo.

- Uusien koneiden toimitusajat ovat pitkät. Erilaiset kapasiteettivaihtelut sekä mahdolliset koneiden rikkoontumiset aiheuttavat haastavia tilanteita, joissa vuokraus on sopivin ratkaisu. Tätä seikkaa korostaa se, että maasiirtoyritykset ovat Suomessa tyypillisesti pieniä, usein vain muutaman koneen perheyrityksiä, Pöyhönen selvittää.

Vuokra-aika hyvitetään hankintahinnassa

Pöyhönen kertoo, että hyvin usein asiakas vuokraa koneen ensin tietylle ajanjaksolle, mutta jo vuokrattaessa saattaa olla ajatus koneen lunastamisesta vuokraajan jälkeen. Tällöin vuokrasopimuksessa on valmiiksi määritelty koneen lunastushinta.

- Vuokraus osto-optiolla on mahdollista, jolloin koneelle määritellään vuokrasopimuksessa lunastushinta, josta maksetut vuokrat vähennetään asiakkaan päätyessä ostamaan vuokraamansa koneen. Jos asiakas tekee kahden kuukauden aikana vuokraamisen alkamisesta ostopäätöksen, hyvitetään maksetuista vuokrista 100 % koneen lunastushinnassa. Vuokra-ajasta saatava hyvitys tippuu portaittain vuokra-ajan jatkuessa, jolloin vuokraaja menettää vuokraajan hyvitysprosenttia. Pöyhönen selvittää.

Infrakentamisen näkymät vaikuttavat kohtuullisen myönteisiltä

Pöyhösen mielestä Itä-Suomen alueen maarakennusalan voivan tällä hetkellä hyvältä.

- Meillä on Suomessa tasaisesti kasvava konekanta ja tyytyväiset asiakkaat, jotka mahdollistavat toimintamme kehittämisen myös jatkossa, joten katsomme luottavaisin mielin tulevaisuuteen, Erkki Pöyhönen toteaa.