Fibrocilta innovatiivisia ja arkea helpottavia tapoja kuorman nostoon, sidontaan ja käsittelyyn

Facebook
04.07.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Oulusta lähtöisin oleva Fibroc Oy on laadukkaiden, ammattimaiseen nostoon, kuormasidontaan ja materiaalinkäsittelyyn erikoistunut yritys. Määrätietoisella toiminnalla Fibroc on noussut alan kärkiyritysten joukkoon.

Vuonna 1974 perustettua Fibrocia ovat vuodesta 2010 lähtien luotsanneet Hannu ja Paavo Lehto. Oulun lisäksi yrityksen toimipisteet sijaitsevat Kaarinassa ja Vantaalla. Kolmessa toimipaikassa työntekijöitä on yhteensä noin 40 henkilöä.

- Työturvallisuus, pitävä ja nopea toimitusaika sekä asiakastyytyväisyys ovat arvoja, joiden varaan rakennamme toimintamme, toimitusjohtaja Paavo Lehto määrittelee Fibroc Oy:n toimintaa.

Lehto kertoo, että yrityksen valtakunnallinen kattavuus on parantunut viimeaikaisten yrityskauppojen myötä ja Fibrocin palvelut kehittyvät entistä monipuolisemmiksi.

- Vantaalainen Ergorej Oy sulautui viime marraskuussa osaksi Fiborcia, jolloin palveluiden ja tuotteiden, sekä etenkin tarkastuspalveluiden saatavuus pääkaupunkiseudulla kohentui huomattavasti, Lehto kertoo ja jatkaa:

- Yrityksemme toimii Suomesta käsin sekä kotimaan että Baltian markkinoilla. Pääasiallisinta asiakaskuntaa edustavat teollisuus, kuljetusala sekä kansainväliset varustamot. Teemme yhteistyötä useiden maamme johtavien teollisuustoimijoiden kanssa ja lähes 50 vuoden historiamme aikana olemmekin toteuttaneet tuhansia onnistuneita projekteja heidän kanssaan.

- Meillä on maan kattava palveluverkosto Fibrocin myyntiä hoitaa alueellisesti useita henkilöitä. Jani Siidorov toimii vastuumyyjänä Itä-Suomen talousalueella.

Toimitusjohtaja Paavo Lehto.

Oma valmistus merkittävässä roolissa koko toimintaa ajatellen

Fibroc palvelee kaikenlaisissa nosto- ja sidontatarpeissa.

- Sidonta- ja nostoapuvälineitä kuten liinoja, ketjuja ja vaijereita käytetään kaikkialla. Me suunnittelemme, valmistamme ja maahantuomme kaikki nostoon, sidontaan ja materiaalien käsittelyyn tarvittavat tuotteet. Tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi teräsköydet tarvikkeineen, nostoapuvälineet kuten sakkelit ja vanttiruuvit, nostoketjut komponentteineen, erikokoiset nosto- ja sidontaliinat.

- Kaikki tuotteemme ovat laadukkaita ja takaavat turvalliset työolosuhteet jokaiseen tarpeeseen. Meillä on noin 3500 artikkelia varastossa, myyntinimikkeitä on noin 10 000 kappaletta. Erilaisia kuormasidontavöitä toimitamme noin 400 000 kpl vuodessa, Lehto kertoo.

- Meillä on omaa tuotantoa useissa tuoteryhmissä, mikä nopeuttaa toimituksia ja pienentää vastetta. Oulussa teemme kaikki vaijereihin liittyvät työt. Ketjuja valmistetaan kaikissa kolmessa toimipisteessä asiakkaiden haluamilla pituuksilla ja päätteillä. Fibrocin liinaompelimot nosto- ja sidontaliinoille sijaitsevat Kaarinassa ja Vantaalla. Fuusiossa saimme oman nosto- ja sidontaliinavalmistuksen pääkaupunkiseudulle, mikä lisää asiakkaiden mahdollisuuksia saada haluamansa turvalliset nostovälineet nopeasti. Vantaan toimipaikan tuotannossa pystymme valmistamaan 1-1000 kpl:n erät omassa tuotannossa asiakkaan tarpeiden mukaan. Vantaalla tehdään myös liinoja asiakkaiden haluamilla painatuksilla.

Nostoapuvälineen ja sen käytön pitää olla hallinnassa koko sen elinkaaren ajan

Nostolaitteet ovat moniin muihin työvälineisiin verrattuna turvallisuuden kannalta keskeisiä siitä syystä, että niissä lähes minkä tahansa osan pettämisestä voi aiheutua vaaratilanne.

- Kaikkia nostoapuvälineitä koskee vuosittainen tarkastusvaatimus. Käyttöasetus edellyttää, että työvälineet, joita ovat myös kaikki nostoapuvälineet, ja nostoon käytettävät laitteet, pidetään säännöllisellä kunnossapidolla turvallisina niiden käyttöiän ajan. Asetus edellyttää myös, että työvälineiden toimintakuntoa seurataan jatkuvasti tarkastuksilla, testauksilla, mittauksilla ja muilla tarkoitukseen sopivilla keinoilla.

- Fibroc tarjoaa kaikkiin tuotteisiimme tarkastukset, huollot ja korjaukset helposti ja nopeasti. Kokeneet ja sertifioidut tarkastukseen erikoistuneet ammattilaisemme takaavat turvalliset ja luotettavat tarkistukset sekä vaadittavat huollot ja komponenttien vaihdot. Nostotuotteiden ja nostoketjuyhdistelmien pakolliset vuositarkastukset takaavat jatkuvan turvallisen nostamisen sekä estävät onnettomuuksien riskit nostopaikalla, Lehto selvittää.

Oma kattava tuotanto takaa kilpailukykyiset hinnat

Lehdon mukaan tärkeä viesti Fibrocin asiakkaille on, että yritys pystyy palvelemaan erikoisemmissakin tarpeissa sekä takaamaan saatavuus kaikissa häiriötilanteissakin.

- Pyrimme jatkuvasti kehittymään ja uudistamaan valikoimaamme pystyäksemme vastaamaan jatkuvasti muuttuviin markkinoihin.

- Globaalit tuotanto- ja toimitusongelmat ovat nyt maailmanlaajuisesti todella suuria. Omalla vahvalla tuotannolla pystymme takaaman meidän asiakkaillemme pääosin häiriöttömät toimitukset. Materiaalien ja rahtikulujen hinnat ovat nousset siinä määrin, että pystymme lähes samoilla kustannuksilla toimittamaan kotimaisia tuotteita, Paavo Lehto toteaa.

www.fibroc.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia