Globaali tuote, globaalit käyttökohteet

Ecohybridi-järjestelmä toimii 100 % uusiutuvalla energialla sekä hukkalämpöjen talteenotolla. Se yhdistää jäteveden lämmöntalteenoton Ecowec-lämmönvaihtimella ja maalämmön Ecowell-energiapaalujärjestelmästä kokonaisvaltaiseksi lämmityksen ja viilennyksen ratkaisuksi.  Järjestelmään voidaan kytkeä lisäksi myös tuloilman viilennys tai aurinkokeräimet.
Ecohybridi-järjestelmä toimii 100 % uusiutuvalla energialla sekä hukkalämpöjen talteenotolla. Se yhdistää jäteveden lämmöntalteenoton Ecowec-lämmönvaihtimella ja maalämmön Ecowell-energiapaalujärjestelmästä kokonaisvaltaiseksi lämmityksen ja viilennyksen ratkaisuksi.  Järjestelmään voidaan kytkeä lisäksi myös tuloilman viilennys tai aurinkokeräimet.
16.09.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Ecowec-hybridivaihdin säästää energiakustannuksissa globaalisti, ilmastosta tai maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Ecowec-hybridivaihtimen avulla kiinteistöjen ylijäämälämpöjä voidaan kierrättää ja samalla säästää rahaa. Toiminta perustuu likaisten jätevesien lämmön talteenottoon ilman jäteveden suodatusta tai lämmönvaihtimen puhdistustarvetta. Laite soveltuukin samanaikaisesti niin uusiutuvan energian tuottoon kuin viilennykseen lämpöpumppuun kytkettynä.

Ecowec-hybridivaihdinta valmistaa suomalainen perheyritys, jonka avainhenkilöt ovat jo vuosia tehneet töitä tuotteen kehittämiseksi ja patentoimiseksi ympäri maailmaa. Ecowec on markkinajohtaja ja vahva brändi omalla alallaan suomalaisissa rakennus- ja remontointikohteissa sekä teollisuudessa. Hybridivaihtimia onkin asennettu useisiin kymmeniin kohteisiin, kuten kerrostaloihin, kylpylä- ja teollisuusrakennuksiin.

- Me tarjoamme asiakkaillemme energian säästöä ja energiatehokkaampia lämmitysjärjestelmiä, mitä tällä hetkellä markkinoilla on. Esimerkiksi perinteisestä kaukolämpö kerrostalosta tai maalämpökohteesta voidaan tehdä Ecowec-hybridivaihtimen ansiosta energiatehokkaampi, olipa kyseessä sitten uusi tai vanha kiinteistö. Suurimpia asiakkaitamme ovat tällä hetkellä kaupunkien ja kuntien vuokrakiinteistöt, kuten Heka ja Haso Helsingissä.

- Järjestelmät suunnitellaan ja mitoitetaan aina kohdekohtaisesti ja ne toimitetaan käyttöönotettuna asiakkaalle, sanoo Ecowec Oy:n yrittäjä Jouni Helppolainen.

Hybridijärjestelmä on nykypäivää

Ecohybridi-hybridijärjestelmä on uusiutuvia energialähteitä ja hukkalämpöjä hyödyntävä lämmitys- ja viilennysratkaisu kiinteistöihin. Useasti järjestelmä muodostuu lämpöpumpusta, johon kytketään vähintään kaksi eri lämmönvaihdinta, josta lämpöpumppu kerää lämpöä tai kylmää samanaikaisesti. Hybridijärjestelmien hyötynä on merkittävästi parempi hyötysuhde, jolloin ne voivat tuottaa tarvittavaa lämmitystä ja viilennystä perinteisiä maalämpöjärjestelmiä energiatehokkaammin.

- Ecohybridi-järjestelmä kerää maalämpöpumpulla lämpöä ensin kiinteistön perustuksista Ecowell-energiakeräimillä, jonka jälkeen vielä kiinteistön jäteveden lämpöä Ecowec-hybridivaihtimilla. Lämpöpumpulta lähtevä ja palaava keruuliuos on tämän menettelyn johdosta huomattavasti lämpimämpää kuin perinteisissä maalämpöjärjestelmissä. Korkeampi keruuliuoksen lämpötila parantaa lämpöpumpun hyötysuhdetta, jonka johdosta järjestelmä käyttää huomattavasti vähemmän sähköä kuin perinteinen maalämpöjärjestelmä, korostaa Jouni Helppolainen.

Ecowec sopii kaikkiin lämmitysjärjestelmiin ilman suuria remontteja tai kalliita asennuksia. Viemärivedet vain ohjataan Ecowec lämmönvaihtimeen ja lämmön tuottoa tehostetaan tarvittaessa lämpöpumpun avulla.

Uusilla energiapaaluilla hyödynnetään sekä maalämpöä että maakylmää

Tänä syksynä on valmistumassa Tampereelle ensimmäinen laatuaan, erittäin energiatehokas kerrostalo, Asunto Oy Tampellan Bulevardi, johon on asennettu Ecowell-energiapaalut.

- Taloon ei rakenneta perinteistä maalämpöä, eikä myöskään kaukolämpöä. Uusi innovatiivinen järjestelmämme tuottaa tarvitsemansa lämmityksen ja viilennyksen erittäin energiatehokkaasti kokonaan omalla tontillaan.

Tässä järjestelmässä puolet kiinteistön perustusten teräspaaluista aktivoidaan energiapaaluksi asentamalla sen sisään Ecowell-energiakeräin. Ne valmistetaan yhtenäisestä PEX-muoviputkesta, jolloin siinä ei ole hitsattuja tai mekaanisia liitoksia, joten se on tiivis ja käyttöturvallinen myös pohjavesialueilla. Ecowell-energiakeräimissä käytetään ainoastaan happidiffuusiosuojattuja muoviputkia, joiden ansiosta valmis järjestelmä on valmistuttuaan täysin ilmatiivis, eikä siitä liukene vettä tai maalämpöliuosta maaperään. Tämä vähentää järjestelmän huoltotarvetta poistamalla tarpeettomat liuoslisäykset.

- Ecowell-energiakeräimet soveltuvat erinomaisesti pohjavesialueille, johon ei saa porata perinteisiä maalämpökaivoja. Lisäksi niillä voidaan tuottaa kesäaikainen viilennys kiinteistöön ja asuntoihin hyvin pienellä sähkönkulutuksella, kertoo Jouni Helppolainen.

Tietoa tuotteistamme ja palveluista: www.ecowec.com

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä