Pyydä tarjous

Hollola on houkutteleva paikka

Digipalvelut
27.10.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Hollola on elinvoimainen, luonnostaan tunnettu kunta Lahden kupeessa. Yritysten kannalta kunnan valttikortteja ovat logistisesti erinomainen sijainti, seudun laajat yritysverkostot, Lahdessa toimivat oppilaitokset sekä kohtuuhintaiset toimitila-, asumis- ja työvoimakustannukset.

Suomen yrittäjien toukokuussa 2022 julkaisemassa Kuntabarometri-kyselyssä Hollola nousi Päijät-Hämeen kuntien kärkeen. Joka toinen vuosi tehtävä kysely kartoittaa kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa.

– Yritysbarometrin ykköseksi ponnistaminen on hieno saavutus. Haluamme jatkossakin olla haluttu yrittämisen ja asumisen kunta, sanoo Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen.

– Kunta, joka on houkutteleva asumisen kannalta, on houkutteleva myös yritystoiminnan kannalta, Rahkonen kuvailee.

– Hollolan houkuttelevuudesta kertoo poikkeuksellisen hyvä menestys valtakunnallisissa vertailuissa. Yli 80 % kuntalaisista on sitä mieltä, että Hollola on hyvä paikka asua ja elää. Saman kokoluokan kunnissa, ja ylipäätään kaikissa kunnissa, keskiarvo on parikymmentä prosenttiyksikköä pienempi.

Kasvun ja kehittymisen eväät yrityksille

Runsaan 22 000 asukkaan Hollola on osa reilun 200 000 asukkaan Päijät-Hämettä.

Lahden eteläinen kehätie (Vt 12), loistavat yhteydet kaikkiin ilmansuuntiin, vireät vanhat sekä uudet yritysalueet tarjoavat sekä paikallisille että sijoittuville yrityksille paljon kasvumahdollisuuksia.

– Hollola on lähellä kaikkea. Lahteen on matkaa muutama kilometri, Helsinkiin sata kilometriä. Kunnan kautta kulkee neljä valta- ja kantatietä, jokaiseen ilmansuuntaan on helppo liikkua, toteaa Päivi Rahkonen.

Kunta selvittää sijoittumispaikkaa etsivälle yritykselle parhaat mahdolliset vaihtoehdot ja auttaa mahdollisimman kokonaisvaltaisesti yhteistyössä alueen kehittämisyhtiön kanssa.

Kunnan yrityspalvelut antavat tietoja yritystonteista ja vapaista toimitiloista. Yritystontteja kunnassa on saatavana sujuvien yhteyksien varrelta. Toimitilojen suhteen kunta kartoittaa myös alueen yksityistä tarjontaa.

– Esimerkiksi Kukonkoivu, Hopeakallio ja Paassilta ovat kunnan kasvavia ja kehittyviä yritysalueita, ja raideyhteyden läheisyydessä sijaitsevan Nostavan alueen merkitys korostuu tulevaisuudessa monin tavoin, kunnanjohtaja mainitsee.

– Messilässä on asemakaavoitus käynnissä. Sinne on suunnitteilla laskettelumaailman lisäksi monipuolinen elämysmaailma majoitus- ja ravintolapalveluineen, ehkä kylpyläpalveluineenkin. Messilä rajoittuu Vesijärveen ja alueella sijaitsee myös laadukas Messilä Golf.

Salpakankaan yritysalueella toimii reilusti yli 200 yritystä.

Kattavat yrityspalvelut

– Yritykset ja yrittäjät ovat keskeisiä kumppaneita kunnan kehittämisessä, Päivi Rahkonen muistuttaa.

– Olemme rakentaneet vuorovaikutuksen väyliä kunnan ja yritysten välille. Esimerkiksi nyt lokakuun 2023 alkupuolella järjestimme Hollola verkostoituu -tapahtuman yhdessä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n kanssa. Tapahtuma sisälsi tutustumiskäynnin kolmeen yritykseen. Innostuneita osallistujia oli paljon. Tällaista verkostoitumisen edistämistä teemme jatkossakin.

Hollolan kunta tekee yritysten parissa aktiivista kenttätyötä ja tiedonvälitystä yhdessä Hollolan yrittäjät ry:n ja alueen muiden kumppaneiden kanssa.

– Uusimmassa kuntastrategiassa on yhdeksi kärkikehityskohteeksi nostettu mahdollisimman sujuvat hallintorajat ylittävät palvelut sekä asukkaille että yrittäjille. Tähän liittyen suunnittelemme palvelupaketteja ja pyrimme räätälöimään yrityksille mahdollisimman vaivattoman sijoittumisen kuntaan, Päivi Rahkonen kertoo.

– Tällä kehittämistyöllä edistämme kaikkien alojen yritysten sijoittumista. Olemme erittäin potentiaalinen sijoittumispaikka Lahden tuntumassa.

Kehittämisyhtiö LADEC Oy palvelee yritysten perustajia sekä kasvuhakuisia yrittäjiä. Hollolan kunta tarjoaa LADECin monipuoliset sijoittumis- ja neuvontapalvelut yrityksille maksutta. Monet alueelle sijoittuvat, yritystoimintaa aloittavat, kasvua, kehittämissuuntaa ja kumppaneita etsivät sekä yritykselleen jatkajaa hakevat ovat saaneet LADECin osaajilta ratkaisevaa apua.

Hollolassa on hyvä elää lähellä palveluja ja keskellä monimuotoista luontoa.

Kiinni verkostoihin

Hyviä verkostoitumismahdollisuuksia tarjoavat LADECin lisäksi matkailu- ja tapahtumayhtiö Lahti Region sekä oppilaitokset, hankkeet ja yrittäjätapahtumat.

Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston LUTin ja LAB-ammattikorkeakoulun kampuksella Lahdessa tehdään vaikuttavaa, yrityksiä aidosti hyödyntävää tutkimus- ja kehitystyötä. Koulutuskeskus Salpaus tarjoaa laadukasta ammatillista koulutusta sekä palveluja yrityksille.

Lapsiperheet ovat kunnan sydämenasia

Hollola on erittäin suosittu asuinpaikka. Omakotitalovaltainen, luonnonkaunis kunta tarjoaa ihmisille mainiot puitteet elää laadukasta arkea.

– Lapsiin ja nuoriin olemme panostaneet erityisen vahvasti. Yli 75 % kunnan lapsista opiskelee uusissa kouluissa ja oppimisympäristöissä.

– Jokaista Hollolaan vuosina 2023 ja -24 syntyvää vauvaa tai tänne muuttavaa alaikäistä kohden kunta tarjoaa palvelukortin, jolla pienten lasten vanhemmat saavat hieman helpotusta arkeen. Vauva- ja muuttorahan palvelukortin voi käyttää tiettyjen palveluiden saamiseen maksutta tai hyvitykseen mm. varhaiskasvatusmaksusta, Rahkonen kertoo.

– Kuntakeskuksen kehitys menee koko ajan eteenpäin. Kehitämme parhaillaan virastokorttelia. Uusi laajan palvelun sote-keskus avautui vuodenvaihteessa, ja yksityisen toimijan vetämä seniorikorttelin rakentuminen on käynnistymässä. Uimahallin laajamittainen peruskorjaus on suunnittelussa.

Talvisin kunnanjohtaja Päivi Rahkonen viihtyy ladulla.

Hollolaan on helppo asettua yrittämään, asumaan ja viihtymään

Kustannustaso kunnassa on kilpailukykyinen. Pääkaupunkiseudun yksiön hinnalla Hollolasta saa tasokkaan omakotitalon. Työssäkäynnin kannalta Hollola ja koko Lahden seutu on helposti saavutettavissa, työssäkäyntialue on laaja kaikkiin ilmansuuntiin.

Talvella Hollola on hiihtäjän paratiisi, ja lumettomana aikana retkeilyyn ja muuhun luonnossa liikkumiseen erinomainen paikka. Hollola on osa UNESCOn statuksen saanutta Salpausselkä Geoparkia.

– Vesistöjen läheisyys vaikuttaa asumisviihtyvyyteen. Kunnan upeissa maisemissa kiertävät kymmenien kilometrien luontoreitit, muistuttaa Päivi Rahkonen, joka itsekin hakee Hollolan luonnon rauhasta elämyksiä ja virtaa työhön.

– Liikun aktiivisesti luonnossa kävellen, juosten ja hiihtäen. Meillä on paljon liikuntapalveluita järjestäviä yrityksiä, joiden tarjontaa on mukava hyödyntää – kuten kotikunnan yrittäjien palveluita muutoinkin.

– Tervetuloa Hollolaan! Varmasti löydämme ratkaisuja jokaisen yrityksen tarpeisiin. Yhteyttä voi ottaa kehittämispäällikkö Pekka Laitiseen, tai minullekin voi yhtä lailla kilauttaa, kunnanjohtaja Rahkonen rohkaisee.

– Kannattaa myös tutustua kunnan uudistuneeseen verkkosivustoon.


Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, +358 44 780 1400, [email protected]
Kehityspäällikkö Pekka Laitinen, +358 44 780 1452, [email protected]

hollola.fi
ladec.fi
lahtibusinessregion.fi
visitlahti.fi

Tervetuloa vireästi kasvavalle Hollolan seudulle!

  • Kunta perustettu v. 1865
  • Asukkaita noin 23 000
  • Yritysten toimipisteitä yli 1 600, aktiivisia yrityksiä n. 2 700
  • Talousalueella yli 200 000 asukasta
  • Lahteen autolla 14 minuuttia, Hki-Vantaan lentokentälle 1 h, Lahdesta Helsinkiin junalla 50 minuuttia