Pyydä tarjous

Insinööritoimisto Juha Kupari Oy on kustannustehokkaan rakennesuunnittelun ammattilainen

Keminmaan Wetterin raskaan kaluston huoltohalli rakennusvaiheessa.
Keminmaan Wetterin raskaan kaluston huoltohalli rakennusvaiheessa.
19.04.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

30 vuoden kokemuksen omaava perheyritys, Insinööritoimisto Juha Kupari Oy, toteuttaa kustannustehokasta rakennesuunnittelua rakennusliikkeille, julkisille ja yksityisille rakennuttajille sekä talotehtaille. Yhtiöllä on toimistot Kemissä ja Oulussa, mutta toimialue kattaa koko Suomen. Pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä käynnissä uusien puukerrostalojen rakenne- ja elementtisuunnittelukompleksi, Ivalossa työllistää autojen ja renkaiden kansainvälisesti tunnettu testikeskus UTAC Ivalo.

- Me pyrimme tuottamaan asiakkaillemme mahdollisimman kattavat palvelut, joten suunnittelun ohella olemme mukana myös käytännön rakennuttamisessa sekä valvonnassa. Palveluissamme yhdistyvät pitkän työkokemuksen mukanaan tuoma ammattitaito sekä huipputeknologia. Käytämme suunnitteluohjelmistoja, joiden avulla pystymme toteuttamaan suunnittelutyön varmasti, tarkasti ja turvallisesti, kertoo toimitusjohtaja Mikko Kupari.

Asiantuntemusta ja pitkät perinteet

Laadukkaasti tehty, perusteellinen suunnittelutyö on jokaisen onnistuneen rakennusprojektin perusta. Suunnittelussa kannattaakin luottaa alan kokeneisiin ammattilaisiin.

- Meidän toimintamme ydintä ovat suunnittelupalvelut kaikenlaisille rakentajille, olipa kyseessä teräs-, teräsbetoni- tai puurakentamista. Suunnittelupalveluihin lukeutuvat esimerkiksi rakennus- ja rakennesuunnittelu erilaisia rakennusprojekteja varten. Ammattitaitoisesta tiimistämme voi myös hankkia luotettavan työnjohdon rakennusprojektiin. Me valvomme, että kaikki sujuu suunnitelmien sekä toiveiden mukaan jämptisti aikataulussa, sanoo Mikko Kupari.

Tällä hetkellä yhtiön Kemin toimistossa työskentelee kaksi rakennesuunnittelijaa ja Oulun toimistossa viisi. Perinteikäs insinööritoimisto toimiikin jo toisessa sukupolvessa, isän Juha Kuparin jäädessä eläkkeelle tämän vuoden vaihteessa.

- 1.3.2022 meillä on tullut täyteen 30 vuotta yritystoimintaa. Näihin vuosiin mahtuu monia merkittäviä projekteja ja olemme erittäin kiitollisia vahvasta, pitkäaikaisesta yhteistyöstä eri toimijoiden kesken. Hyvällä mielellä luovutan vetovastuun Mikolle, joka on ollut mukana yritystoiminnassa jo vuosia, sanoo Juha Kupari.

Kittilän urheiluhalli
Kittilän urheiluhalli

Merkittäviä referenssejä

Insinööritoimisto Juha Kuparin lukuisista työkohteita voidaan mainita esimerkkinä Espoon Laajalahteen valmistunut Retail Parkin kauppakeskus sekä TestWorld 1 & 2, nykyisin UTAC Ivalo.

- Meidän kädenjälkeämme on Espoon Retail Parkin rakennesuunnitelma, ja se käsitti kaikkiaan noin 15 000 kerrosneliötä. Toisessa päässä Suomea, Ivalossa, sijaitseva autojen testirata, UTAC Ivalon suuret talvitestaushallit ovat niin ikään myöskin meidän rakennesuunnitelmamme tulosta. Kyseessä on maailmanlaajuisesti suuri hanke, jota on tehty jo kymmenkunta vuotta, korostaa Mikko Kupari.

Rakennesuunnittelija kannattaa ottaa mukaan heti projektin alkuvaiheessa

Arkkitehtipiirustusten pohjalta asiakkaalle annetaan tarjous rakennesuunnittelusta ja mahdollisesti elementtisuunnittelusta. Mikäli tarjouksen hinta ja laatu kohtaavat, aloitetaan suunnitelmien tekeminen.

- Juuri suunnittelun kustannustehokkuus on varmastikin määräävä tekijä, että se palvelisi asiakasta mahdollisimman hyvin kohteen rakentamisvaiheessa. Monissa isommissa hankkeissa rakennuttaja valitsee rakennesuunnittelijan jo projektin alkuvaiheessa, jolloin rakennesuunnittelija on mukana arkkitehtisuunnitelmien teossa, kun valitaan rakennetyyppejä ja rakennusmateriaaleja. Tätä kautta hankkeelle saadaan kustannustehokkuutta, koska näin arkkitehti pystyy rajaamaan omaa suunnitteluaan rakenteiden vaatimissa rajoissa, muistuttaa Mikko Kupari.

Joulutalo napapiirillä
Joulutalo napapiirillä

Turvallisuutta ja täsmällisyyttä

- Kustannustehokkuuden ohella painotamme aina kohteen turvallisuuteen. Vahingoilta voidaan välttyä, kun laskelmat ja rakentaminen tehdään oikein. Käytössämme on lähes kaikki markkinoilla olevat suunnitteluohjelmistot, muun muassa AutoCAD-, ArchiCAD-, Vertex ja Tekla Structures -ohjelmistot. Rakennesuunnitelmien toimitusajat määräytyvät aina kohteen mukaan ja niistä sovitaan aina erikseen. Suunnitteluaikataulun määrää ja määrittelee aina tilaaja. Me yritämme aina sopeutua tilaajan tarpeeseen, joka usein myös onnistuu, toteaa Mikko Kupari.

www.juku.fi