Joen Konehaalaus Oy hoitaa vaativat siirrot myös Savossa

"Joen Konehaalauksen erikoisvälineillä ja osaamisella vaativakin siirtotyö sujuu nopeasti ja kustannustehokkaasti", kertoo Jukka Jolkkonen.
"Joen Konehaalauksen erikoisvälineillä ja osaamisella vaativakin siirtotyö sujuu nopeasti ja kustannustehokkaasti", kertoo Jukka Jolkkonen.
23.02.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Joen Konehaalaus Oy on vaativaan konehaalaukseen erikoistunut joensuulainen yritys, jonka välineillä voidaan siirtää miltei millaisia laitteita, kappaleita tai tavaroita tahansa. Joen Konehaalaus Oy:n erikoisalaa ovat koneiden ja laitteiden tasosiirrot, joihin käytetään muovi- tai rautarullastoja sekä ilmatyynyjärjestelmiä. Nosto- ja purkutöihin yrityksellä on käytössään monipuolinen kalusto. Lisäksi erikoisosaajien kautta hoituvat myös vaativammatkin kuljetukset.

Teollisuuden tuttu kumppani

– Toimimme pääasiassa Joensuun seudulla, mutta koneemme voidaan kuljettaa maanteitse minne tahansa. Tarjoamme siirto- ja nostopalvelut laidasta laitaan, kaikkea siirretään ja nostetaan. Toimimme pääasiassa Joensuun seudulla. Koneemme liikkuvat tarpeen mukaan minne tahansa, ja varsinkin Kuopion seutuhan on aivan naapurissa, muistuttaa toimitusjohtaja ja yrittäjä Jukka Jolkkonen.

– Teollisuusmuuttoja olemme tehneet hyvin paljon. Suuret tuotantolaitokset käyttävät mielellään palveluitamme. Muuntajia siirretään usein, samoin sähkökaappeja ja lämpökattiloita. Teollisuuden siirroissa puramme tarvittaessa vanhat laitteet pois ennen kuin uudet tuodaan paikoilleen. Asiakaskuntamme koostuu pääosin yritysasiakkaista, mutta palvelemme ilman muuta myös kuluttaja-asiakkaita.

Joen Konehaalaus Oy:n toimintatapaan kuuluu siirron huolellinen suunnittelu. Arviokäynnillä tarkistetaan sekä lähtöpaikka että määränpää. Lisäksi käydään läpi kuljetusreitti.

– Palvelumme on kokonaisvaltaista ja asiakkaan kannalta vaivatonta. Asiakas antaa meille toimeksiannon, jonka perusteella järjestelemme tarvittavat siirrot sopivilla välineillä.

Kustannustehokas, sujuva ja turvallinen

Joen Konehaalaus Oy hoitaa siirtotyöt vankalla kokemuksella ja perinpohjaisella ammattitaidolla. Kun ammattilaiset ovat asialla, vaativakin siirtotyö sujuu ripeästi.

– Jos yritys ryhtyy itse tekemään vaativaa siirtoa, siihen täytyy varata henkilöstöä ja aikaa, eikä omasta takaa ole välttämättä välineitä tai osaamista. Meillä sen sijaan on tarkoitukseen kehitetyt työkoneet sekä vuosien mittaan kertynyt tietotaito. Joen Konehaalauksen tekemä siirto on edellä mainittujen syiden vuoksi nopea ja kustannustehokas. Turhaa odottelua ja tyhjäkäyntiä ei ole, vaan kaikki tapahtuu suunnitellusti. Asiakas saa rauhassa keskittyä omaan ydintoimintaansa, Jukka Jolkkonen perustelee.

– Ennen työmaalle siirtymistä pidämme briiffin. Toiminta kohteessa on jouhevaa, kun kaikki tietävät, mitä siellä tehdään ja miten. Turvallisuus on meille kaiken A ja O, kaikki riskit minimoidaan. Meillä on myös vakuutukset kunnossa. Jos jokin vahinko sattuu, se ei mene asiakkaan kontolle, vaan vakuutuksemme korvaa.

Joen Konehaalaus Oy:ssä työskentelee tällä hetkellä kuusi henkilöä. He ovat pitkään yrityksessä työskennelleitä harjaantuneita ammattilaisia, jotka eivät häkelly yllättävissäkään tilanteissa, joita siirto- ja muuttotöissä tulee aina eteen.

Kattava erikoiskalusto vaativaan konehaalaukseen

– Käytössämme on monenlaisia laitteita, joita voidaan hyödyntää siirtotöissä. Mm. portaissa käytettävä porraskiipijä on kätevä ja tarpeellinen laite. Sitten on kaikenlaisia, eri korkeuksille nostavia pinoajia. Apuvälineitä löytyy joka lähtöön, joista osa on itse kehitettyjä ja käytännössä hyvin toimiviksi todettuja, mainitsee Jukka Jolkkonen.

– Ilmatyynyperiaatteella toimivia siirtojärjestelmiä käytämme useissa kohteissa. Ilmatyynyjärjestelmä on siirtämisessä nopea ja turvallinen tapa, koska siirrettävä esine nousee vain muutaman millin pinnan yläpuolelle. Pienemmällä ilmatyynyjärjestelmällä voidaan siirtää 8 tonnia ja isommalla päästään jopa 24 tonniin.

Sähkötrukkeja Joen Konehaalaus Oy:llä on kaksi. Pienemmällä voidaan työskennellä ahtaissakin tiloissa, se mahtuu esimerkiksi hissiin. Suuremman sähkötrukin nostokyky on 1 600 kg. Normet -kurottajatrukki nostaa 9 tonnia ja sillä pystyy kurottamaan neljän metrin päähän. Kalmar -trukkeja on käytössä kaksi: nostokapasiteetiltaan 7-tonninen ja tuoreimpana hankintana 15 tonnia nostava iso trukki.

– Meillä on myös kuljetuspalvelu, eli voimme tarjota asiakkaalle siirtotöiden ohella myös kuljetuksia. Tarvittaessa käytämme alihankkijakumppaneita, jotka hoitavat kuljetuksen, Jukka Jolkkonen kertoo.

Joen Konehaalaus Oy
Jukolankatu 18 B 4
80160 Joensuu
P. 0500 171 224
[email protected]
konehaalaukset.fi
facebook.com/Joenkonehaalaus

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä