Kangasalalainen Maatori on kalustonhallinnan ammattilainen

Facebook
05.07.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Maatori on suomalainen perheyritys, joka auttaa raskaan konekaluston yrittäjiä lisävarusteiden ja koneiden hankinnassa sekä myynnissä. Yritys ostaa, välittää, rahoittaa ja myy raskaan kaluston laitteita. Yrityksen välitysmyynnin kautta uuden maanrakennuskoneen on löytänyt jo yli 500 asiakasta.

Maatorin perusti vuonna 2017 maarakennusalan pitkän linjan ammattilainen Mika Kähäri. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Kangasalla. Keski- ja Itä-Suomen asiakkaita palvelee myyntipäällikkö Jari Leinonen Kuopion toimipaikasta käsin. Leinosella on pitkä historia niin metsä- ja kaivosteollisuuden sekä maarakennuksen parissa.

Maatorin luotettavuudesta ja palvelun korkeasta tasosta kertoo maamme johtavien pankkien, kaivosyhtiöiden sekä kone- ja kuljetusliikkeiden vahva kumppanuus, mikä takaa turvalliset ja pitkälle tulevaisuuteen suuntaavat kokonaisratkaisut kaikille osapuolille.

- Maatorin toiminta perustuu palveluun, jossa niin konekaupan myyjälle kuin ostajalle tarjoutuu kustannustehokas tapa hallita kalustoaan. Koneet ja lisävarusteet ovat asiakkaiden ja me otamme niitä myyntiin, etsimme asiakkaan ja järjestämme rahoituksen, Jari Leinonen kertoo ja jatkaa:

- Pitkän kokemuksen ansioista meillä on hyvät kontaktiverkot niin Suomessa kuin ulkomailla. Kustannustehokas sekä joustava tapamme toimia helpottaa asiakkaidemme arkea ja vapauttaa heidät keskittymään omaan työhönsä.

Maatori hallinnoi Suomen suurinta konevarastoa

- Kuukausitasolla välitämme noin 60 konetta ja laitetta. Tällä hetkellä Maatorin kautta on myynnissä yli 300 konetta ympäri Suomea. Kalustorepertuaariin kuuluu maarakennuskoneet, metsäkoneet, kuorma-autot, maataloustraktorit ja työkoneet, Leinonen kertoo.

- Maatorin toiminta lähtee aina asiakkaan tarpeesta ja tavoitteena on saada jokaiselle asiakkaalle juuri heidän tarpeisiinsa sopiva kone. Koeajamme ja tarkastamme kaikki välittämämme koneet erittäin huolellisesti. Koneissa olevat mahdolliset viat eivät ole ongelma, mutta ne on kaupantekohetkellä oltava kaikkien osapuolien tiedossa. Konevälittäjänä meidän tulee tietää koneen todellinen kunto, niin että voimme kertoa sen rehellisesti ostajalle, Leinonen taustoittaa.

Vahvaa tietotaitoa koneiden välityksessä

- Olemme saneet myyjänä luotettavan maineen. Iso osa asiakkaistamme ostaa koneen Maatorin tekemän kuvauksen ja koneen kartoituksen perusteella. Meidän kustannusrakenteemme mahdollistaa sen, ettei tarvita isoja välityspalkkioita. Meidän kauttamme myyjä saa parhaan mahdollisen hinnan, markkinoilta saatu koneen hinta on edullisempi kuin mitä koneliikkeiden hyvityshinta. Ilmoitamme osapuolille kaikki kulut selkeästi etukäteen. Jos kauppa ei toteudu, asiakkaalle ei koidu mitään kuluja meidän puolelta. Näin kaupankäynti on läpinäkyvää ja täydellisen turvallista kaikille osapuolille, Leinonen selvittää.

- Ostajalle tarjoamme edullisen ostohinnan ja asiakasystävälliset rahoitusratkaisut. Kun koneet tulevat suoraan aikaisemmilta käyttäjiltä, koneen historia on tarkasti tiedossa. Jokaisen koneen kunto on huolellisesti tarkastettu ja hyväksytty.

Leinonen kertoo, että Maatorilla on luotettava maine koneiden välityksessä.

- Maatorin liiketoiminnan perustana on erityisen vahva konealan osaaminen, laaja yhteistyökumppanien verkosto sekä ammattimainen asenne työhön. Tämä kaikki yhdistettynä henkilöstön pitkään kokemukseen maanrakennus- ja metsäkoneiden sekä kuljetuspuolen käytännön työstä ja koneista antaa toiminnallemme vahvan ja luotettavan perustan. Lisäksi kilpailukykyä vahvistaa nopea ja ketterä reagointi asiakkaiden tarpeisiin, Jari Leinonen luonnehtii Maatori Oy:n toimintaa.

Artikkeli on julkaistu Savon Yritysuutiset -lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä