Karelian Seikkailu ja Kiipeily KASKI – korkean paikan töitä ja kiipeilyohjausta monipuolisella kokemuksella

Facebook
31.08.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Joensuulainen Karelian seikkailu ja kiipeily Kaski on vuonna 2000 perustettu, alkujaan kiipeily- ja seikkailualan ohjelmapalveluihin erikoistunut yritys. Vuosien varrella ohjaajien köysitekniset taidot ovat kehittyneet monenlaisten korkeanpaikan-töiden myötä. Yritykseltä voi tilata köysitekniikkaa vaativiin korjaustöihin aina hankalien puiden poistoihin. Kausitöitä ovat talvella lumenpudotukset ja syksyisin rännien puhdistukset. Kaskelle on hankittu myös kantojyrsin, joten pihapuiden kaadon lisäksi palveluun kuuluu myös puiden raivaus ja kantojen poisto.

Korkeapaikantöitämme ovat muun muassa räystäskourujen tyhjennykset, lumienpudotukset katoilta, pihapuiden poisto kiipeilytekniikalla, ikkunapesut köysitekniikalla, mastotyöt, siiloissa työskentely sekä erilaiset hankalat kattotyöt jonne nosturi ei pääse.

- Meillä on käytössä Joensuun Pilkossa sijaitseva vanha viljasiilo, jonka 27 metriä korkealla ulkoseinällä voi kiipeillä ja laskeutua. Rakennus on Tukesin tarkastama ja se on hienosti toteutettu kiipeilyharrastajien käyttöön. Monelle on paikka tullut tutuksi vuosien varrella esimerkiksi TYHY - päivien sekä polttarien aktiiviohjelman järjestämisestä. Näiden lisäksi ohjaamme kiipeilyä eri puolilla maakuntaa, muun muassa kallioilla, kertoo yrittäjä Pasi Penttinen.

Joensuun Pilkossa sijaitseva siilo tarjoaa erinomaiset puitteet kiipeilystä kiinnostuneille. Kohteeseen on mahdollista rakentaa vaikka 10 erilaista kiipeilypistettä.

Harrastuksesta tuli ammatti

Pasi Penttinen vastaa Suomen Kiipeilyliiton Köysitoiminnanohjaaja kursseista Itä-Suomen alueella ja on aluevastuukouluttaja. Hänellä itsellään on suoritettuna Kiipeilyohjaajatutkinto sekä taustalla 27 vuoden kokemus köysi- ja kiipeilytoiminnasta. Tämän osaamisen pohjalta on myös lähdetty laajentamaan yrityksen palvelukonseptia, joka käsittää hankaliksi luokiteltuja korkeanpaikantöitä, kuten pihapuiden kaatoja kiipeillen, masto- ja kuilutyöskentelyä, sekä kausittain räystäskourujen puhdistuksia köysitekniikalla.

- Olemme olleet mukana lukuisissa korkeanpaikan erityisosaamista vaativissa tehtävissä ympäri Itä-Suomea sekä muilla lähialueilla. Kiipeilytekniikalla hoituu kustannustehokkaasti ja nopeasti monet hankalissa kohteissa sijaitsevat tehtävät, kuten esim. räystäskourujen tyhjennykset, lumenpoistot katoilta. Pihapuiden kaadot onnistuvat kätevästi kiipeilytekniikalla. Myös kuilutyöskentely, kaivokset ovat tulleet tutuiksi köysien varassa roikkuen. Mitä hankalampi kohde, sen tarmokkaammin ryhdymme töihin, toteaa Penttinen.

Asiakaslähtöistä ja nopeaa palvelua

- Me pystytään palvelemaan lyhyelläkin aikaviiveellä. Tehdään aina luvatut asiat, esimerkiksi jos sovittu raivaukset, niin ne tehdään, korostaa Penttinen ja jatkaa:

- Hinnoittelumme on myös hyvin kilpailukykyistä. Matkakorvauksia emme juurikaan kysele, koska liikumme säännöllisesti eri puolilla Pohjois-Karjalaa ja pystymme reitin varrelle ottamaan asiakkaidemme kohteita.

- Olipa kyseessä puunkaato tai vaikka kiipeilykoulutus, meihin kannattaa ottaa yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme ja teemme ilmaisen arvion, sanoo lopuksi Penttinen.

www.kaski.info

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia