Pyydä tarjous

Kuopion kaupunki aikoo lahjoittaa maastohiihtäjä Iivo Niskaselle tontin

Digipalvelut
22.02.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Kuopion kaupunki esittää tonttilahjoitusta maastohiihtotähti Iivo Niskaselle Saaristokaupungin Lehtoniemestä. Taustalla on Niskasen perheen toive rakentaa oma koti Kuopioon.

Puijon hiihtoseuraa edustava kolminkertainen olympiavoittaja on viime vuosina noussut Suomen kaikkien aikojen merkittävimpien urheilijoiden joukkoon ja tulevaisuuden tavoitteet ovat edelleen korkealla. Niskanen on asunut perheineen Kuopiossa vuodesta 2013 lähtien ja hän on tuttu näky Puijon hiihtoladuilla, jossa on myös hänen omaa nimeään kantava, 2,5 kilometriä pitkä Iivon lenkki. Kilpahiihtäjä on tyytyväinen alueen mäkiseen maastoon ja lumisiin talviin.

– Kuopion kaupungilla ja Iivolla on ollut vuosia yhteistyösopimus, ja Niskasen perheen talonrakennustoiveiden myötä olemme päättäneet kiinnittää hänet tiiviimmin osaksi kaupunkia, Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen kertoo.

– Iivo on kuopiolaisten keskuudessa pidetty brändilähettiläs, jolla on ainutlaatuinen kansainvälinen huippu-urheilu-ura.

Yhteistyöllä pyritään ensisijaisesti urheilijan toimintaan liittyvän hyvän esimerkin kautta edistämään yhteisiä arvoja, kuten lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja terveellisiä elintapoja.

Niskaselle lahjoitettava tontti sijaitsee Saaristokaupungin Lehtoniemessä. Pinta-alaltaan 1350 m² kokoinen tontti on arvoltaan 69 800 euroa. Tontin luovutussäännön mukaisesti urheilija vastaa itse lahjaverosta. Kuopion kaupunkirakennelautakunta käsittelee asiaa 1.3.2023, kaupunginhallitus 13.3.2023 ja kaupunginvaltuusto 27.3.2023.

Kuopion kaupungin tonttitarjonnasta Niskasen mieleen oli erityisesti Lehtoniemen asuinalue Saaristokaupungissa.

– Meidän kotimme on ollut Kuopiossa jo kymmenen vuotta. Kuopio on mahtava paikka elää ja Puijon ladut maan parhaita harjoituspaikkoja. Lehtoniemen luonto ja hiihtolatujen läheisyys tekee sijainnista täydellisen meidän perheellemme. Rakennusprojektin kartoitus käynnistetään varmasti heti kuluvan kauden jälkeen, Iivo kommentoi aiemmin matkaltaan alkaviin Slovenian Planican MM-kisoihin.