Laadukasta näkyvyyttä jo 40 vuoden kokemuksella

Uuteen tuotantotekniikkaan on investoitu mittavasti viimeisten vuosien aikana.
Uuteen tuotantotekniikkaan on investoitu mittavasti viimeisten vuosien aikana.
27.05.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Kuopiossa toimiva Savon Kilpi Oy on kilpi- ja opastelan erikoisliike ja virallinen liikennemerkkejä valmistava yritys, joka viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Äskettäin laajennetut, Kisällinkujan reilun 1000 m² tuotantotilat yhdistettynä uusiin laitteisiin sekä teknologiaan takaavat jatkossakin korkean laadun aina raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen. Tuotantokapasiteettia löytyy yksittäisestä tuotteesta myös tuhansiin kappaleisiin.

Vuodesta 1982 saakka toiminut yritys on panostanut jatkuvaan kehitystyöhön sekä ammattitaitoiseen henkilökuntaan.

- Käytössämme on kilpituotannon kärkimerkit ja laadukkaat raaka-aineet. Olemme kilpailukykyisiä omalla tuotantoalalla laadun siitä kärsimättä. Annamme valmistamillemme tuotteille pitkän takuun tuotekohtaisesti. Henkilökuntamme on myös pitkänlinjan ammattilaisia ja heidät on erikoiskoulutettu vaativiin tuotannon eri tehtäviin.

- Laajasta valikoimastamme löytyy sopivat ratkaisut liikennemerkeistä kilpiin sekä kyltteihin. Pystymme toteuttamaan myös räätälöityjä tilaustöitä juuri asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan, sanoo Savon Kilpi Oy:n toimitusjohtaja Arto Pesonen.

Virallinen liikennemerkkien valmistaja

Savon Kilpi on pitkänlinjan valmistaja liikennemerkeissä. Kaikki tuotteet ovat määräysten mukaisesti CE-merkittyjä tuotteita.

- Laadun varmistus on järjestetty niin, että kaikki tuotantoprosessit, kuten metallien työstö, pintakäsittelyt, painotyöt, tulostukset ja graafiset työt tehdään hyväksyttyjen menetelmien mukaisesti. Kaikille töille on laatukriteerit ja hyväksytyt standardit.

- Liikennemerkkien, kilpien, kylttien ja valmistaminen on varsin tarkkaan säännelty ala. Me otamme työssämme huomioon viranomaisten määräykset ja ohjeet. Liikennemerkkien valmistamisessa tapahtuneiden muutosten myötä pystymme tekemään CE-merkittyjä, standardin EN 12899-1 määrittelemiä liikennemerkkejä, kertoo Pesonen.

Kisällinkujan tiloissa toimii myös myymälä sekä varasto, jossa laaja määrä valmiita kilpiä ja opasteita erilaisiin käyttökohteisiin.

Asiakkaita ympäri Suomea

Savon Kilvellä on laaja asiakaskunta, joka koostuu muun muassa yrityksistä, julkisen hallinnon yksiköistä, koulutusorganisaatioista, taloyhtiöistä sekä yksityisistä kansalaisista.

- Meillä on asiakkaita Helsingistä Ivaloon. Asiakkaiden kautta tuotteitamme menee jonkin verran myös ulkomaille. Tuotteiden ulkoasusta vastaavat yleensä arkkitehdit ja suunnittelijat, mutta esimerkiksi liikekilpiä suunnittelemme itsekin, jos asiakkaat niin haluavat. Emme ole mainos- tai suunnittelutoimisto, mutta voimme tarjota asiakkaillemme myös suunnitteluapua, sanoo Pesonen.

ISO 14001-ympäristösertifikaatti vahva merkki vastuullisuudesta

Ympäristöystävällisemmin tuotettujen palvelujen ja tuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Ympäristöjärjestelmästä on monenlaista hyötyä. Se antaa ulkoista uskottavuutta sekä vahvistaa yrityksen mainetta ja imagoa vastuullisena toimijana. Savon Kilpi kuuluu ympäristöasioissa alan edelläkävijöihin. Yritykselle onkin myönnetty arvostettu ISO 14001 -ympäristösertifikaatti ensimmäisenä alan urakoitsijana Itä-Suomessa.

- Yrityksemme sitoutuu edelleen systemaattisesti kehittämään ympäristöasioiden hallintaa ja ympäristönsuojelutoimien tuloksellisuutta, korostaa Pesonen.

ISO 14001 on maailman tunnetuin ympäristöjärjestelmämalli, joka auttaa organisaatioita sekä parantamaan ympäristönsuojelunsa tasoa että osoittamaan ympäristöasioidensa hyvää hoitoa.

- Meidän tulee tunnistaa tuotteittemme, toimintojemme ja palveluidemme ympäristövaikutukset ja selvittää lakisääteiset velvoitteet ja huolehtia niiden täyttämisestä sekä asettaa ympäristötavoitteet ja seurata niiden toteutumista. Meidän pitää varata resurssit ylläpitämään henkilöstön osaamista, ohjata prosesseja ja toimintoja muun muassa varautua ympäristöriskeihin ja onnettomuustilanteisiin. Tarkkailemme ja seuraamme ympäristövaikutuksia ja ennaltaehkäisemme ympäristövahinkoja ja estämme niiden toistumisen. Me myös arvioimme toimintamme tuloksia ja parannamme käytäntöjämme, luonnehtii Pesonen yrityksensä toiminnasta.

Kevyitä ja edullisia komposiittimerkkejä

Alumiinista ja muovista valmistetut komposiittimerkit ovat olennainen osa Savon Kilven tuotevalikoimaa. Ne ovat suunniteltu muun muassa työmaille.

- Merkit on valmistettu komposiittilevystä. Kolmekerroksiset alumiini-muovi-alumiini-merkit on helppo asettaa ja siirtää esimerkiksi erilaisilla työmailla. Merkit ovat virallisia, mutta kuitenkin tarkoitettu lähinnä väliaikaiseen käyttöön, Levyjen erinomaisen kemiallisen ja sään keston ansiosta ne kestävät ulkokäytössä vaihtelevissa olosuhteissa vuosia. Levyissä on lisäksi polyesteripinnoite, joka takaa niiden erinomaisen soveltuvuuden tulostukseen, selvittää Pesonen.

Laadukkaat merkit käyttäjille edullisimpia

Suomessa lämpötilaerot ja sään vaihtelut ovat suuret. Valmistusprosesseissa on otettava hinnan lisäksi huomioon myös kestävyys ja laatu.

- Laadukas kyltti kestää, säästöt tulevat sitä kautta. Heikkolaatuisia merkkejä on vaihdettava ja korjattava usein. Varsinkin julkisen puolen kilpailutuksissa ja hankinnoissa tämä on erittäin tärkeää. Jos hankintahetkellä halvin vaihtoehto on lyhytikäinen, kustannukset siirtyvät kunnossapitopuolelle, toteaa Pesonen.

Tasaista kasvua ja uusia investointeja

- Viime vuosien aikana olemme investoineet tuotantotekniikkaan huomattavia määriä. Olemme hankkineet muun muassa uuden tulostimen, joka on hyväksytty liikennemerkkituotantoon sekä kapasiteetiltään tehokkaampia leikkureita. Lisäksi laadun varmistamiseksi olemme hankkineet laminointitekniikkaa.

- Uuden tekniikan avulla olemme merkittävästi pystyneet lisäämään tehokkuutta tuotantoomme ja kestävyyttä tuotteisiimme. Uudistusten myötä olemme pystyneet lisäämään myös työpaikkoja tuotannossa.

www.savonkilpi.fi

Savon Kilpi Oy
Kisällinkuja 10, Kuopio
017 262 2344
040 0273 437
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä