LR-Palvelu Oy – turvaa ja kustannussäästöjä kotimaisilla LR-Merkkitangoilla

Asiallisesti merkattu vesijohdon sulkijaventtiilin kara erottuu myös hangen keskeltä.
Asiallisesti merkattu vesijohdon sulkijaventtiilin kara erottuu myös hangen keskeltä.
02.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

– Näkyvää merkkausta vaativat kohteet kuten jakokaapit ja vesijohtojen sulkuventtiilit ovat liian usein lumen tai vesakon alla piilossa. Lukemattomia, työkoneella epähuomiossa aiheutettuja jakokaappien särkymisiä tai putkirikosta maata kaivettaessa aiheutuneita isojakin vesivahinkoja olisi voitu välttää LR- Merkkitanko® merkkauksella, LR-Palvelun Seppo Laitila kiteyttää.

LR-Merkkitanko-tuotteiden materiaalina käytetään vuosikymmenten ajan kestävää lasikuitua. Suuremman voiman osuessa tanko antaa periksi vaurioitumatta, lisäksi tuotteet kestävät myös ilkivaltaa. Ekologiset ja kaksiväriset tangot varustetaan käyttökohteen mukaan eri värisillä holkeilla.

Holkkeja on saatavissa kuutta eri väriä. Värivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto erilaisiin tarpeisiin, esimerkiksi sininen vesijohtojen sulkijaventtiileihin ja sini-musta viemärisulkijoihin sekä kaivoihin tai kelta-musta tele- ja sähköjakokaappien merkkaukseen ja vihreä-musta kaukolämpökaivoihin ja reiteille. Vesi, viemäri ja kaukolämpötangoissa on lisäksi kylttikiinnike vakiona.

Mikäli värit tai heijastinteipit haalistuvat vuosien saatossa, ne voidaan korvata näppärästi uusilla. LR-Merkkitangolle® on myönnetty Patentti- ja rekisterihallituksen Hyödyllisyysmallisuoja (numero 9249). Muun muassa Fingrid Oyj käyttää LR-Merkkitankoja omilla sähköasemillaan ympäri Suomen.

– Tuotevalikoimamme kattaa useimmat yritysten, kuntien, maa- ja metsätilojen tai kotitalouksien merkintään liittyvät tarpeet. Merkkitangot voidaan kiinnittää näppärästi lähes kaikkiin kohteisiin erilaisten kiinnikkeiden avulla. Varastotilanteemme on tällä hetkellä erittäin hyvä ja täydentyy kiivaimman merkkausajan lähestyessä koko ajan, kertoo Laitila.


LR-Merkkitankoja Lapin lumisessa maisemassa.

Näkyvyyttä merkkitangoilla

Merkkitanko vai aurausviitta? Hyvin yleisessä merkkauskäytössäkin olevat aurausviitat ovat elinkaareltaan vain kolmevuotisia, jonka jälkeen mikromuoviakin ympäristöön jättävät viitat alkavat haalistumaan ja hapristumaan käyttökelvottomiksi.

– Ympäristöystävällisen kaksivärisen merkkitangon näkyvyys ja kestävyys ovat tuotteemme vahvuuksia. Lähes ikuisesti Suomen vaihtelevia luonnonolosuhteita kestävät merkkitangot tuovat säästöä, ei jatkuvaa uusimista tai huolta niiden kestävyydestä ja erottuvuudesta. Varsinkin näin runsaslumisena talvena kaikki auraajat arvostaisivat hyvin merkattua sähkökaappia, Laitila muistuttaa.

Kaapeli- ja putkilinjat näkyviin

Maata kaivettaessa on aina selvitettävä kenen kaapeleita, vesijohtoja tai kaukolämpö- ja kaasulinjoja kulkee maan alla. Yhtiöt merkkaavat linjamerkit yleensä helposti häviävällä spraymaalilla, jonka takia joudutaan monesti turvautumaan uusintanäyttöihin.

– Meidän tankojen ansiosta lisäkustannuksia aiheuttavat uusintanäytöt jäävät historiaan. Kaivutöiden valmistuttua merkkitangot otetaan pois ja niitä voidaan käyttää lukemattomia kertoja uudestaan, Laitila korostaa.

Käyttökohteen mukaan värjätyt merkkitangot ovat kevyitä, 250 grammaa painavia ja vain vähän tilaa vieviä, jolloin niiden säilytys onnistuu myös työkoneessa.

Iin Vesiliikelaitos luottaa LR-Palvelun merkkitankoihin

Iin Vesiliikelaitoksella on käytössään LR-Palvelun pantakiinnitteisiä ja kulmarautakiinnitteisiä merkkitankoja, kertoo Iin Vesiliikelaitoksen vesihuoltomestari Visa Kämäräinen.

– Pantakiinnitteisiä merkkitankoja käytämme sulkuventtiileiden merkitsemiseen ja kulmarautakiinnitteisillä merkitsemme viemärikaivot.

Vastaavissa merkintätarpeissa Iin Vesiliikelaitos on käyttänyt aiemmin stanssattuja merkkikilpiä, jotka on asennettu tietylle etäisyydelle sulkuventtiileistä.

– Merkkitanko ei tarvitse erillistä kiinnitysalusta, joten se on helppo asentaa. LR-Palvelun merkkitangot erottuvat helposti maastosta ja ne tulevat riittävän korkealle pinnan yläpuolelle, joten ne näkyvät korkeammankin lumipeitteen alta talvella.

Merkkitankojen taipuisan rakenteen ansiosta ne eivät rikkoudu pienistä iskuista tai vääntelystä. Useamman vuoden ajan käytetyt LR-Palvelun tuotteet on sisällytetty nykyään urakka-asiakirjoihin ja ne ovat tulleet jäädäkseen, toteaa Kämäräinen.

Merkkitankojen tarkempia tuotetietoja myynnistämme tai tuotekatalogista.
www.merkkitanko.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä