Maarakennus Niemeläinen Oy urakoi Pohjois-Karjalan keskeisissä tieinfrakohteissa

Ilmakuva Liperin keskuskadun urakasta.
Ilmakuva Liperin keskuskadun urakasta.
29.08.2024 | Rakentaminen, Yrityselämässä tapahtuu

Maarakennus Niemeläisen toimitusjohtaja Riku Alitupa kertoo kiireisestä kesästä, joka on pitänyt sisällään Joensuun Koulukatu – Rauhankatu urakan viimeisen vaiheen, kiertoliittymän valmistumisen heinäkuussa. Mittava urakka on pitänyt sisällään monia eri työvaiheita, kuten myös alueen kunnallistekniikan uudistamisen. Kaupunkilaisia ilahduttaa liikenteen sujuvuuden lisäksi alueen kokonaisilmeen muutos viherrakentamista myöten.

- Huhtikuun loppupuolella aloitimme kiertoliittymätyömaata perustamaan ja tekemään kaivuhommia. Tämä on ollut mittavan urakan viimeinen vaihe. Kaikkiaan alueella, sairaalakatu-koulukatu- rauhankatu, on tehty pohjarakenteista pintarakenteisiin sekä uusittu kunnallistekniikkaa. Vihertöissä on huomioitu eri kasvillisuutta ja niittyalueita, jotka muutaman vuoden kuluessa pääsevät kukoistamaan, kiteyttää Alitupa ja jatkaa:

- Juuri valmistunut liikenneympyrä on hyvin erikoisrakenteinen ja vastaavia ei ole meillä täällä Joensuussa. Ihmiset ovat oppineet sitä hyvin käyttämään, keskustaan mennään toista kaistaa ja samoin myös Rauhankadulle. Välikaistat on erotettu kivetyksillä toisistaan, mikä itsessään helpottaa oikean liittymäkaistan valintaa.

Joensuun Koulukatu-Rauhankatu-kiertoliittymä.

Joensuun Koulukatu-Rauhankatu-kiertoliittymä.

Urakassa on toteutettu myös alueen vihertyöt.

Liperin keskusta työn alla

- Liperin keskustan rakennusurakan olemme aloittaneet jo keväällä. Uusimme rakennuskerroksia, vesijohtolinjoja sekä jonkin verran myös sadevesilinjoja. Ilmeellisesti keskuskadun alue tulee merkittävästi muuttumaan, enemmän kävely ja pyöräilyväyläksi. Toteutamme laajat kiveysalueet vähentäen autoliikennettä. Urakan olisi määrä toteutua tulevan syksyn aikana. Esimerkiksi asfalttityöt on saatu jo osittain tehtyä, olemme etenemässä hyvää vauhtia, kertoo Alitupa.

Syksyn aikana käynnissä muitakin projekteja

Riku Alitupa mainitsee, että käynnissä on myös Kirkkokadun saneerausurakka.

- Siinä uusitaan kunnallistekniikkaa ja pintarakenteita kahden korttelin alueelta. Urakkana se on liikenteellisesti huomattavasti helpompi toteuttaa, koska emme työskentele pääväylällä. Kaupunkilaisille yksi huomattava muutos on alueen kadunsuuntaisesta parkkeerauksesta poikittaisparkkeeraukseen siirtyminen.

Infrarakentamisessa positiiviset näkymät

- Sanoisin, että infra-alalla menee tällä hetkellä kohtuullisen hyvin. Joensuun kaupunki on saneerannut paljonkin viimeisten vuosien aikana. Tämä tuo monelle paikalliselle tekijälle hommia, mikä on erittäin hyvä asia.

- Lisääkin tekijöitä tarvitaan tälle infrapuolelle, niin konekuskeja, rakennusammattimiehiä kuin mittauspuolen taitoisia työntekijöitä. Kiireisimpään aikaan on aina haaste saada osaavaa työvoimaa. Hyviä osaajia tarvitaan aina, korostaa lopuksi Alitupa.


Vuodesta 1956 saakka toiminut Maarakennus Niemeläinen Oy on monipuoliseen maarakennustoimintaan ja kokonaisurakointiin erikoistunut yritys. Päätoimialue kattaa koko Itä-Suomen mutta yrityksellä on resursseja toteuttaa urakoita myös muualla Suomessa.

- Pääasiassa toimimme maarakennuskohteissa pääurakoitsijana, mutta pitkäaikaisina vakioasiakkainamme on myös paljon rakennusalan toimijoita sekä muita yhteisöjä. Vuosikymmenien rautaisella kokemuksella pystymmekin toteuttamaan haastavia maarakennuskohteita. Erikoisosaamistamme ovat muun muassa kadut ja kunnallistekniikka sekä teräspaalutus ja pienpaalut.

- Koko ajan kehitämme toimintatapojamme huomioiden myös kierrättämisen. Lisäksi käytössämme on uusinta tekniikkaa oleva laitteisto, joka käsittää muun muassa 3D koneenohjausjärjestelmät, takymetri- ja GPS-mittalaitteet sekä kuvauskopteri esimerkiksi maastomallinteiden tekoon ja massalaskennoissa hyödynnettäväksi. Kaikista tärkein on kuitenkin osaavaa henkilökunta. Palveluksessamme on laaja kirjo maarakennusalan osaajia sekä erikoisammattimiehiä ja -naisia, sanoo Alitupa.

www.maarakennus.net
050 414 6554
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä