Multirel on erikoistunut vaativien muuntajatoimitusten toteuttamiseen

Facebook
02.07.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Multirel Oy on pääkaupunkiseudulta käsin operoiva sähköalan asiantuntija ja sähkönjakeluun liittyvien tuotteiden maahantuontiyritys. Yrityksen palveluihin kuuluvat suunnittelu ja konsultointi, KVR-projektit, maasulkukokeet, huollot ja tarkastukset, koestukset ja käyttöönotto sekä mittauspalvelut. Yrityksen palveluksessa on kahdeksan työntekijää; pienjännitepuolella kaksi ja suurjännitepuolella kuusi henkilöä.

- Suurin osa liikevaihdostamme tulee sähkönjakeluun liittyvistä palveista ja tuotteista. Toimitamme sähkönjakeluun ja tuotantoon liittyviä laitteita sekä palveluita jakeluverkkoyhtiöistä urakoitsijoihin. Suurjännitepuolella päätuotteitamme ovat tehomuuntajat, jakelumuuntajat, sekä maasulun kompensointijärjestelmät. Näiden lisäksi valikoimaamme kuuluvat myös monet muut tuotteet sähkönlaatumittareista relekoestuslaitteisiin. Lisäksi projektoimme vesivoimageneraattoreiden saneerauksia ja toimituksia, myynti- ja projektipäällikkö Mikael Forsblom kertoo.

Forsblom toteaa, että Multirelin toiminnan peruslähtökohtana on olla kaikkien maahantuomiensa tuotteiden asiantuntija.

- Asiakaskeskeisyys, innovatiivisuus ja vuorovaikutteisuus korostuvat yrityksen toiminnassa. Korkean toimitusvarmuuden ja laadukkaiden tuotteiden, hyvän asiakaspalvelun sekä koulutuksen vuoksi olemme luotettava yhteistyökumppani asiakkaillemme, Mikael Forsblom luonnehtii Multirel Oy:n toimintaa.

- Edustamamme päämiehet ovat eurooppalaisia ja amerikkalaisia ja käymme heidän kanssaan jatkuvaa vuoropuhelua. Tehtailta saamme myös tuotteisiin syventävää koulutusta sekä kommunikoimme usein suoraan heidän R&D-osastoiden kanssa tuotteiden kehitykseen liittyen.

- Tuotteiden osalta meidän osaaminen on vahvaa, koska me myös asennamme tuotteitamme itse. Pystymme toimittamaan kokonaisvaltaisesti tuotteiden lisäksi myöskin takuu- ja tukipalvelut.

Forsblom kertoo, että yrityksen kasvavana osa-alueena on kokonaisrakentamis-urakointi avaimet käteen -periaatteella, johon liittyy projektointi ja urakointi. Laitetoimituksen lisäksi urakointi sisältää suunnittelun, asennukset ja käyttöönoton.

- Toteutamme sähköasemien KVR-saneerausprojektit erityisesti päämuuntajan vaihtojen, suojareleuusintojen, maasulun sammutuslaitteistojen ja loistehon kompensointilaitteistojen osalta. Projekteissa hyödynnämme omaa osaamistamme ja resurssejamme sekä laadukkaita alihankkijoitamme varmistaaksemme laadukkaan lopputuloksen ja projektin tehokkaan läpiviennin, Forsblom selvittää.

Pilottiprojekti pienjänniteverkon jännitteen säätäjästä

- Teemme yhden työntekijämme YAMK:n täydentävään opintokokonaisuuteen liittyvää pilottiprojektia pienjänniteverkon jännitteen säätäjästä. Kehittämämme säätäjä poikkeaa tällä hetkellä markkinoilla olevista tuotteista siinä, että se pystyy säätämään jännitettä sekä ylös että alaspäin ja tasaaman vaiheiden välistä epäsymmetriaa esimerkiksi kohteisin missä on paljon aurinkoenergiaa. Tuotetta on käytetty Keski-Euroopassa jo useita vuosia menestyksekkäästi ja tällaisen tuotteen tarve tulee todennäköisesti Suomessakin lähiaikoina kasvamaan lisääntyvän pientuotannon ja toisaalta kasvavan sähkönkulutuksen myötä. Kulutuksen ja tuotannon eriaikaisuus lisää pienjänniteverkkojen kuormitustason vaihtelua ja sen myötä jännitetason vaihtelua, Forsblom selvittää.

- Olemme tehneet useiden asiakkaidemme kanssa yhteistyötä jo pitkään ja se, että asiakas tilaa uudelleen, on hyvä todiste toimitusten laadukkuudesta. Esimerkkinä mainittakoon Järvi-Suomen Energia, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Olemme toimittaneet heille kolmen vuoden ajan maasulkuvirran kompensointilaitteistoja ja toimitukset jatkuvat parhaillaan, mikä kertonee siitä, että toimitukset ovat olleet onnistuneita ja yhteistyö on sujunut mallikkaasti, Mikael Forsblom toteaa.

Artikkeli on julkaistu Savon Yritysuutiset -lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä