Oma piha on luontoterapiaa parhaimmillaan!

Facebook
03.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

– Kolmasosa suomalaisista on viettänyt viime vuoden aikana aikaisempaa enemmän aikaa omassa puutarhassaan joko pihallaan, mökillään tai vaikkapa puutarhamaisella parvekkeella, kertoo Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori.

Puutarha vähentää stressiä

Myös koronapandemia on lisännyt kiinnostusta tehdä puutarhatöitä ja viettää aikaa pihalla. Samalla etätöistä on tullut arkipäivää yhä useammalle työntekijälle. Kun työ tulee kotiin, kodin tulisi vähentää stressiä sekä tukea jaksamista ja hyvinvointia. Luonnossa ja puutarhassa vietetyllä ajalla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia mielenterveyteen ja hyvinvointiin. On todettu, että jo pelkkä oleilu puutarhaympäristössä vähentää stressikokemusta ja tuo positiivisia tunteita.

Lisäksi pihassa voi kasvattaa hyötykasveja ja perhos- sekä mehiläiskasveja. Omassa pihassa itse kasvatetut kasvikset, marjat tai yrtit ovat lähiruokaa puhtaimmillaan.

Onko pihasi rentoutumispaikka vai työleiri?

Vaikka toiveena olisi rentouttava ja helppohoitoinen piha, voi todellisuus olla jotain ihan muuta. Oma koti on suomalaiselle tärkeä investointi, mutta omaa pihaa ei välttämättä osata hyödyntää. Rikkaruohottunut ja epäsiisti piha laskee asunnon arvoa, eikä siellä pysty rentoutumaan ja palautumaan.

Hyvän pihasuunnitelman avulla pihasta saa tehtyä kauniin ja helppohoitoisen rentoutumispaikan. Ammattitaitoinen suunnittelija osaa ottaa huomioon niin pihan kulkureitit ja istutusalueet kuin näkymät ikkunoista ja terasseilta. Näin pihasta voi nauttia myös kodin sisällä tai kotitoimistolla.

Pihasuunnitelman avulla voi säästää pihan rakentamisen kustannuksissa. Hyvän suunnitelman ansiosta pihaa voi rakentaa myös vähitellen, jolloin kustannukset jakautuvat pidemmälle ajalle.

Lopputuloksena on helppohoitoinen ja kaunis piha, jonka ihanilla oleskelualueilla ja terassilla nauttii kesästä.

Millaisen pihan sinä haluaisit? Pihasuunnittelua juuri sinulle!

www.pihasisustamo.com
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä