Presidentti Stubb vieraili Joensuussa ja Tohmajärvellä

Vierailu päättyi torikahveihin ja kansalaisten tapaamiseen Joensuun torilla. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
Vierailu päättyi torikahveihin ja kansalaisten tapaamiseen Joensuun torilla. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
28.03.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja puoliso Suzanne Innes-Stubb vierailivat Niiralassa ja Joensuussa keskiviikkona 27. maaliskuuta 2024.

Ensimmäinen presidentti Stubbin kotimaan matka alkoi Tohmajärven rajavartioasemalta, jossa presidentti Stubb tutustui Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan. Rajapartion tehtävien, välineistön ja kaluston esittelyn jälkeen presidentti Stubb siirtyi valtakunnanrajalle.

Joensuussa presidentti keskusteli kaupungin edustajien kanssa alueen ajankohtaisista asioista. Vierailulla Karsikon koululla oppilaat haastattelivat tasavallan presidenttiä ja esittelivät koulua. Suzanne Innes-Stubb tutustui kouluvierailulla eri oppiaineiden opetukseen.

Presidenttiparille esiteltiin Tohmajärven rajavartioasemalla rajapartion tehtäviä, välineistöä ja kalustoa. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Rauhallisin mielin voi katsoa tulevaisuuteen

Mediatapaamisessa presidentti Stubb sanoi, että on hienoa tulla ensimmäiselle kotimaan matkalle Itä-Suomeen.

– Tämä alue, erityisesti Pohjois-Karjala, on kärsinyt sodan seurauksena ja myös siitä, että raja on kiinni. Halusin nähdä, ymmärtää ja kuunnella turvallisuustilanteen ja taloustilanteen.

– Kun seuraa ja kuuntelee sitä valmiustilaa, mikä meidän yhteiskuntamme keskeisimmillä toimijoilla on – siis puolustusvoimilla, poliisilla ja rajalla – niin voi aika rauhallisin mielin katsoa tulevaisuuteen.

Presidentti Stubb sanoi, että Itä-Suomen elinvoima on myös turvallisuuskysymys.

– Tätäkin taustaa vasten pitää tehdä kaikki ne toimenpiteet, joilla pidetään koko Suomi asuttuna ja myös Itä-Suomi asuttuna. Meillä ei ole varaa siihen, että Itä-Suomi, Pohjois-Suomi tai mikään alue Suomessa näivettyy.

Torilla tavattiin

Vierailun päätteeksi vuorossa oli torikahvit ja kansalaistapaaminen Joensuun torilla, jonne oli kerääntynyt paljon yleisöä. Toritapahtumassa presidentti Stubbia haastatteli ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Presidentti Stubb jatkoi turvallisuudesta todeten, että meillä on kolme keskeistä lukkoa: Vahva oma puolustus, Nato ja EU-jäsenyys sekä puolustusyhteistyö Yhdysvaltojen kanssa (DCA-sopimus).

Tekstilähde: Tasavallan presidentin kanslia

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä