Revisol käynnisti jätteenkierrätyspalvelun Joensuussa

Revisol toimii Joensuun Marjalassa osoitteessa Tuokkoskatu 1.
Revisol toimii Joensuun Marjalassa osoitteessa Tuokkoskatu 1.
08.06.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Yritysten jätteitä ja tuotantoprosesseissa syntyviä sivutuotevirtoja kierrättävä Revisol Oy on avannut Joensuuhun toimipisteen.

Marjalan yritysalueelle Kuopiontien läheisyyteen rakennettu halli on ottanut asiakkaiden jätekuormia vastaan jo alkuvuodesta lähtien. Revisol on toistaiseksi investoinut Marjalan kierrätysyksikköön n. kaksi miljoonaa euroa. Hallitilaa on 3000 neliötä, ja koko alueen ala on kaksi hehtaaria. Alueelle saapuminen on helppoa, ja tilaa on saapua suurellakin ajoneuvolla.

– Otamme vastaan kaikkia jätejakeita, joita esimerkiksi rakennus- ja purkutyömailta tulee, paitsi biojätettä. Biojätteen käsittely on tarkoitus käynnistää kysynnästä riippuen jossakin vaiheessa. Vaarallisen jätteen kontti tulee meille lähiaikoina, aluevastaava Noora Mäkelä kertoo.

Palveluita tarjotaan pääsääntöisesti eri alojen yritysasiakkaille.

– Asiakaskunta painottuu tällä hetkellä rakennus- ja purkualan yrityksiin, mutta jonkin verran asiakkaina on myös teollisuus- ja yhdyskuntajätettä toimittavia tahoja.

Tero Soikkeli, Teemu Soikkeli ja Noora Mäkelä.

Asiakaspalvelu saa kehuja

Joensuun toimipiste palvelee pohjoiskarjalaisia asiakkaita. Seuraavaksi lähin Revisolin toimipiste on Kuopiossa. Yrityksen kotipaikka on Seinäjoella, ja toimipisteitä on nyt kuusi Väli-Suomen läpäisevällä vyöhykkeellä Kaskisista ja Vaasasta Joensuuhun.

– Joensuu on Revisolin uusin käsittely-yksikkö, ja keskitymme tällä hetkellä toiminnan vakiinnuttamiseen ja vahvistamiseen täällä. Alkutaival on ollut positiivinen, uutena tulokkaana Joensuuhun tullut Revisol on herättänyt kiinnostusta, Noora Mäkelä mainitsee.

– Yksi valttikorteissamme Joensuussa on äärimmäisen hieno henkilökunta. Laitosvastaavina toimivat veljekset Teemu ja Tero Soikkeli tekevät hyvää työtä ja saavat asiakkailta runsaasti kiitosta palvelualttiudestaan. Heitä on kyllä kehuttu ihan huolella, Mäkelä mainitsee.

– Pyrimme pitämään asiakkaista huolta. Haluamme tehdä asioinnin mahdollisimman helpoksi ja yksinkertaiseksi asiakkaalle, toteavat veljekset itse.


Revisolin palvelut Joensuussa

  • Jätehuolto- ja kierrätyspalvelut
  • Talkoolavat
  • Jätepuristimet ja -paalaimet
  • Keräyssäiliöt

Jätteen vastaanotto:

  • Rakennusjäte
  • Energiajäte
  • Puujäte
  • Metallijäte
  • Pahvijäte
  • Muovijäte
  • Ikkunat


Joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan

Suurimmaksi osaksi asiakkaat toimittavat itse jätteet Revisolin Joensuun toimipisteeseen, mutta mahdollista on myös se, että Revisol toimittaa lavoja ja puristimia asiakkaan luokse ja käy sitten sovitusti tyhjentämässä lavat.

– Lavoja ja puristimia saamme järjestymään nopeasti, jos kysyntää on, Noora Mäkelä sanoo.

Teemu Soikkelin mukaan Revisolin asiakkaina Pohjois-Karjalassa on pieniäkin yrityksiä, joiden keräyslavan Revisol käy noutamassa, kun lava alkaa olla täynnä. Tilalle tuodaan tyhjä lava.

– Se on nimenomaan sitä asiakaspalvelua ja asiakaslähtöisyyttä, että hoidamme kaikenkokoisten asiakasyritysten tarpeet, Teemu Soikkeli toteaa.

– Asiakas voi keskittyä omaan ydintekemiseensä. Teemme kierrätyksen asiakkaalle vaivattomaksi. Lisäksi otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia siitä, millaisille palveluille olisi tarvetta, Noora Mäkelä lisää.

Vakioasiakkaat voivat toimittaa jätettä myös aukioloajan ulkopuolella, kun portit ovat kiinni.

– Rekisteröimme porttiin asiakkaan tiedot, jolloin asiakas voi puhelimella avata portin. Asiakkaamme ovat arvostaneet tällaista palvelua. Sesonkiaikana rakentaminen kiihtyy, ja varsinkin pienissä yrityksissä päivät ovat pitkiä. Usein on niin, että yrittäjä itse ajaa kuorman meille vasta illalla, kun tuonti ei enää haittaa omaa työskentelyä, Noora Mäkelä kuvailee.

Lajiteltavaa rakennusjätettä saapuu.

Tehokasta kiertotaloutta

Revisolin vahvuus on, että yritys käsittelee itse jätejakeet mahdollisimman pitkälle. Hukkaprosentti jää todella marginaaliseksi.

– Kaikki menee mahdollisimman kattavasti hyötykäyttöön, Mäkelä korostaa.

– PVC-muovi on vielä hankala kierrätettävä, samoin villa, mutta kehitämme koko ajan yhdessä kumppaneidemme kanssa toimintaamme siihen suuntaan, että nämäkin materiaalit saataisiin kiertoon.

Revisolin käsittely-yksiköt ovat monimateriaalilaitoksia, kuten Joensuu, mutta yksiköillä on myös erityisosaamista.

– Esimerkiksi kokonaiset ikkunat kuljetetaan Nokian toimipisteelle, jossa lasit irrotetaan kehyksistä ja käsitellään. Puupokat menevät nekin kierrätykseen. Metallit toimitamme Kaskisiin Revisolin omaan metallien käsittelylaitokseen, jossa materiaali käsitellään vastaanottavan metalliteollisuuden käyttöä varten. Haketettu puu ja murskattu REF-kierrätyspolttoaine menevät polttolaitoksiin, Noora Mäkelä luettelee.

Noora Mäkelän mukaan yrityksissä on jo oivallettu kiertotalouden hyödyt alkaen jo siitä tosiasiasta, että kierrättäminen on yrityksille taloudellisesti kannattavaa.

– Ajattelutapa on yrityksissä alkanut muuttua. Varsinkin isommat yritykset kiinnittävät kierrätykseen paljon huomiota ja ovat tarkkoja siitä, mikä jae menee millekin lavalle tai konttiin. Ei haluta, että materiaali poljetaan penkkaan, joka kasvaa vähitellen hirveäksi vuoreksi. Se ei ole kauhean kestävää.

– Rakentamisen alalla varsinkin purkukohteissa on tärkeää, että lajitellaan tarkasti. Uusiorakentamisessa lähtökohta on hieman helpompi.

Käsittelykoneena Joensuussa on pyöräalustainen Liebherr ja lastien siirtämiseen Volvo-pyöräkuormaaja.

Tervetuloa asiakkaaksi

Joensuun toimipisteellä ei käsittelykapasiteetti tule ihan heti vastaan.

– Tervetuloa uudet asiakkaat, tänne mahtuu paljon tavaraa kierrätettäväksi. Meihin voi ottaa yhteyttä tai käydä tutustumassa paikan päällä, Noora Mäkelä toivottaa.

Revisolin toimintatapaan kuuluu, että toimipisteille ei kerätä isoja kasoja, vaan sitä mukaa kun tavaraa alkaa olla tarpeeksi, aines ajetaan eteenpäin Revisolin omaan jälleenkäsittelyyn tai yhteistyökumppaneille.

Kun Marjalaan saapuu lasti lajiteltavaa rakennusjätettä, se ajetaan halliin astioiden äärelle.

– Lastista eritellään käsittelykoneella materiaalit, jotka siirretään pyöräkuormaajalla oikeisiin kasoihinsa. Puhdas puu, kyllästetty puu, metalli ja niin edelleen, Tero Soikkeli kuvailee.

– Revisolin oma mobiilimurskain käy täällä säännöllisesti hakettamassa puhtaan puun. Hakkeen toimitamme eteenpäin valmiina polttoaineena.

Yhteystiedot:
Pohjois-Karjalan käsittely-yksikkö
Tuokkoskatu 1, 80140 Joensuu
Asiakaspalvelu 040 6757 002
Aluevastaava Noora Mäkelä, 044 4757 025, [email protected]

revisol.fi | Facebook | Instagram | LinkedIn


Revisol Oy on innovatiivinen kiertotalouden kehittäjä, joka kierrättää yritysten tuotannossa syntyviä sivutuotevirtoja ja jätteitä, kuten puu-, rakennus- ja energiajätettä.

Revisol toimii luotettavana yhteistyökumppanina niin yksityisille ja julkisella sektorilla toimiville yrityksille kuin jätehuollon parissa toimiville organisaatioille ja tarjoaa hyötyjätteissä keräyslavat, puristimet ja tyhjennykset.

Yrityksen päätoimipaikka on Seinäjoen talousalueella, ja se toimii myös Vaasan, Tampereen, Kuopion ja Joensuun talousalueilla. Lisäksi Revisol on yksi Kaskisten sataman satamaoperaattoreista.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä