RVS Technology uudistaa ja suojaa tärkeät kitkapinnat

Facebook
02.07.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

RVS Technology Oy:n patentoiduilla ja kotimaisilla huipputeknologian "kovavoitelutuotteilla" saavutetaan merkittäviä hyötyjä. Laitteiden luotettavuus ja tehokkuus paranevat, energiankulutus pienenee, huoltovälit ja käyttöikä pitenevät. Pienemmät käyttökustannukset ja päästöt säästävät eurojen lisäksi myös luontoa. Tuotteita löytyy kattavan jälleenmyyntiverkoston ansiosta koko maassa.

RVS Technology integroituu alkuperäiseen pintaan ja synnyttää koneistojen kitkalle alttiina oleville alueille peilinpinnan kaltaisen keraamisen pinnan. Prosessin tuloksena kuluneen laitteen suoritusarvot palautuvat alkuperäisiin tai lähelle niitä, koska laitteen liikkuvien osien välinen kitka vähenee ja välykset pienenevät, ja sitä myötä esimerkiksi polttomoottorien puristuspaineet palautuvat alkuperäisten arvojen tasolle.

– Teknologiamme on ainoa, jolla on kyky kunnostaa liukupintoja, hyvässä tapauksessa jopa niiden alkuperäiseen muotoon ja toleransseihin. RVS, Restores Vital Surfaces, tarkoittaakin suomeksi "uudistaa tärkeät pinnat". Tuotteita käyttämällä metallipinnoille muodostuu metallia vahvempi nanopintakerros. Syntyvä keraamipinta on eräänlainen "kovavoiteluaine". Metallien kitkapintojen pintarakenne muokkautuu kovemmaksi ja samalla elastisemmaksi, mikä on ainutlaatuista. Käyttökohteita löytyy henkilö-, kuorma- ja linja-autoliikenteestä, moottoripyöristä, teollisuudesta, maataloudesta, rakennusteollisuudesta ja jopa tuulivoimaloiden turbiineista. Käytännössä koko maailman markkinoille tarkoitettuja tuotteita voidaan käyttää kaikkialla siellä, missä syntyy kitkaa ja siten kulumista kahden metallipinnan välille, kertoo Raimo Grönroos, Oy RVS Technology Ltd:n yhtiön perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Testatut tuotteet suojaavat, kunnostavat ja lisäävät käyttöikää

RVS Technology® -tuotteiden avulla laitteiden kunto kohenee selkeästi ja samalla suojataan tulevaltakin kulumiselta, jolloin luotettavuus, käyttöikä ja tehokkuus paranevat. Suojaava ja korjaava vaikutus tapahtuu automaattisesti, ilman kohteen purkamista ja siitä aiheutuvia aikaa vieviä seisokkeja ja kalliiden varaosien vaihtamista.

– Vuosien aikana RVS Technologya ovat testanneet niin tutkimuslaitokset kuin monilla eri aloilla toimivat loppukäyttäjätkin. Muun muassa Rautaruukin ja arvostettujen saksalaisten Fraunhofer Instituutin, Bochumin Teknisen Yliopiston ja TÜV SÜD:in testitulokset ovat vakuuttavia ja selkeitä, toteaa Grönroos.

Merkittäviä säästöjä saavutettu, samalla päästöjä pienennetty

Teknologian edut ja mahdollisuudet tuntevalle Grönroosille asiakkailta saatu erinomainen palaute ei ole tullut yllätyksenä. RVS:n tuomat edut ja hyödyt kiinnostavat yhä useampia aikaansa seuraavia kunnossapidon ammattilaisia, yrittäjiä ja yksityisiä kuluttajia.

– Kukapa ei haluaisi säästää kustannuksissa. Esimerkiksi TÜV SÜD:in testissä kulutus aleni jopa 5,6 prosenttia. Käytännössä säästöt ovat osoittautuneet tätäkin suuremmiksi. Laskennallinen polttoainekulujen säästö täysikokoisella kuorma-autolla on 2 000 - 2 500 euroa vuodessa. Monissa yrityksissähän autoja on useista kymmenistä satoihin. Puhutaan siis todella merkittävistä kustannussäästöistä, mikä hyödyttää vähentyvien päästöjen myötä kestävää kehitystä ja ympäröivää luontoamme sekä yrityksiä, jotka niihin panostavat, muistuttaa Grönroos.

Helppoa ja turvallista käyttää

RVS-yhdiste lisätään voitelu- tai polttoaineen välityksellä mekanismin ollessa normaalisti käytössä.

– Osia ei tarvitse erikseen purkaa, käsitellä tai kuljettaa kunnostettavaksi. Toiminta jatkuu entistä tehokkaammin ja tuottavammin ilman turhia seisokkeja. Tätä kutsumme tribokeraamiseksi prosessiksi. ja olemme myös rekisteröineet tavaramerkin TriboCeramic®. Tuotteet on todettu toimiviksi ja turvallisiksi käyttää. RVS Technologylla on lisäksi neljän miljoonan euron tuotevastuuvakuutus, johon ei ole tarvinnut koskaan turvautua, sanoo Grönroos.

Kehitystyö jatkuu ja jalostuu

Toimintaa ja tuotekehitystä ovat tukeneet muun muassa Finnvera, Tekes ja ELY-keskus ja yhteistyö näiden toimielinten kanssa jatkuu ja jalostuu.

– Nykyinen teknologia on kolmatta sukupolvea. Uudelle neljännen sukupolven teknologiallekin on jo myönnetty patentti, joka on nyt kansallisessa patentointivaiheessa. Lukuisten testien, todistusten ja käyttäjäkokemuksien perusteella voimme sanoa, että RVS Technology on oikea ja tehokas tuote hyvin erilaisiin tarpeisiin, toteaa Grönroos lopuksi.

www.rvs.fi

Artikkeli on julkaistu Savon Yritysuutiset -lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä