Pyydä tarjous

SEPA on vahvasti mukana infra-alan kärkihankkeissa

Digipalvelut
04.07.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Vuodesta 1982 toiminut perheomisteinen SEPA Oy saavuttaa tänä vuonna kunnioitettavan 40 vuoden iän. Syntymäpäiviä juhlistetaan henkilökunnan kesken elokuussa. Yhtiö toimittaa innovatiivisia tuotteitaan rakentamisen eri sektoreille, kuten infrakentamiseen.

– Kattoristikkotuotteissa olemme Suomen suurin ja tunnetuin. Vihreät arvot ovat meille tärkeitä arvoja, joka näkyy sekä tuotteissa että toiminnassa. Tuotteitamme kehitetään koko ajan siihen suuntaan, että vihreät arvot toteutuvat. Haluamme olla mukana ilmastotalkoissa, SEPA Oy:n infraliiketoiminnasta vastaava kehitysjohtaja Olli Hentunen toteaa.

Infrapuolella jo noin 800 toteutettua projektia

– Infrapuoleen jos mennään, olemme kasvaneet vuodesta 2014. Olemme noin 800 projektia tehneet, joihin kuuluvat siltapukit, meluesteet sekä palvelutuotteet, joihin kuuluvat väliaikaiset työmaasillat, sahatavara ja muut tuotteet. Väliaikaisten työmaasiltojen suhteen merkittävin kohde on Kaisa-tunnelihanke, jonne tehtiin 9 kpl 3 x 20 metriä pitkiä siltoja. Sillat on asennettu Helsingin rautatieaseman jalkakulkutasanteelle, mistä noustaan junaan.

Hentunen kertoo, että tuotevalikoimiin kuuluvat myös vesivoimalaitosten turbiinien muottirakenteet sekä pelkkapedit, joka on vahvasti kasvava ala.

– Teemme myös riistasiltoihin mutipukkeja, joiden kautta eläimet pääsevät ylittämään moottoritiet turvallisesti.

SEPA Oy:n vuoden 2022 suurimmat megahankkeet, joissa yritys on ollut mukana, ovat Jyväskylän seudun vt 4 -hankkeessa,.

– Rakensimme Kirri–Tikkakoski-välille 13 000 neliötä meluestettä. Toimitamme myös Suomen pisimmän sillan siltapukit. Kyseessä on Kruunuvuoren sillat -raitiotiehanke.

Olemme rakentaneet myös Turun kehätiehankkeen riistasiltoja. Tulevia hankkeita edustavat vt 4:n Simon ja Ranuan tien eritasoliittymä, jonne rakennamme meluesteet vuosien 2022 ja 2023 aikana. Kuopion seudulla meillä alkaa liituprojekti vt 5:llä, jonne asennamme meluesteet, Hentunen kertoo.

Tilaaminen on asiakkaalle helppoa

SEPA on pyrkinyt tekemään infrapuolen asiakkaiden tilauskäytänteet mahdollisimman helpoiksi.

– Hoidamme urakan meluestekohteissa tarvittaessa alusta loppuun valmiiksi, paalutuksia myöten, mutta urakkamuoto sovitaan toki asiakkaan tarpeen mukaan.

Siltapukkipuolella SEPA toteuttaa Hentusen mukaan noin 100 projektia tänä vuonna.

– Siinä suunnittelun kautta optimoidaan asiakkaille mahdollisimman edullinen ja laadukas kokonaisuus. Pukit mitoitetaan mahdollisimman tarkasti kuormituksen mukaan, jolloin saadaan myöskin edullisin hinta tuotteelle.

SEPA tekee myös sahatavaran tukkukauppaa, joka muodostaan yhden merkittävän liiketoiminnan alueen.

– Tarvittaessa voimme hoitaa asiakkaalle kaikki tarvittavat tuotteet asiakkaalle, siltapukkien lisäksi myös sahatavarat

SEPA:lla on hyvät kasvunäkymät

– Näkymät vuodelle 2023. Raideliikenteen kasvu tulee olemaan merkittävää Suomessa, myös siihen liittyvien ratahankkeiden osalta. Olemme kehittäneet juuri tällaisiin kohteisiin hyvin soveltuvan ja tehokkaasti absorboivan meluesteen, jolle haettu myös CE-merkki. Tuote on tullut markkinoille vuonna 2018 ja olemme saaneet toteutettua jo useita hankkeita, kuten Lappeenrannan LUIMA-projekteja.

Tulevaisuuteen liittyen Hentunen kertoo, että SEPA on pystynyt vastaamaan kustannustason nousuun hienosti.

– Vaikka materiaalien hinnat ovat nousseet, hyvällä suunnittelulla ja tuotekehityksellä olemme pystyneet pitämään kustannukset aisoissa ja löytäneet ratkaisuita, joiden kautta tuotteen hintakin kilpailukykyinen.

Hentusen mukaan SEPA:n liikevaihtotavoite on koko ajan kasvava ja yritys on erittäin kiinnostunut rekrytoimaan uusia rakennusalan ammattilaisia palvelukseensa.

– Näemme infrarakentamisen tulevaisuuden erittäin valoisana. Meillä on tehty vientiin liittyviä päätöksiä, joiden puitteissa vientiä on käynnistelty Ruotsin ja Saksan markkinoille. Tämän kautta haemme voimakasta kasvua tuotteiden myyntiin.

Työntekijöistä pidetään hyvää huolta

SEPA:n toimintakulttuuri on erittäin perhekeskeinen ja työntekijöistä pidetään myös huolta.

– Teemme yhdessä laadukkaita tuotteita ja sen minkä lupaamme myös pidämme. Visiomme on olla nyt ja tulevaisuudessa alamme paras toimija, Hentunen painottaa.

Tällä hetkellä SEPA:n henkilökuntaan kuuluu 120 työntekijää ja yrityksen liikevaihto oli viime tilikaudella 28 miljoonaa. Hentunen kertoo, että liikevaihdon kasvu jatkuu edelleen.

– Tuotantolaitoksemme sijaitsee Keiteleellä, lisäksi meillä on toimistot Lappeenrannassa, Tampereella, Siilinjärvellä ja Porvoossa.

www.sepa.fi

Facebook