LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Sisustusalalle Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen kautta

Asennettua perinnetapettia. Kuva: Kaija Vaajala
Asennettua perinnetapettia. Kuva: Kaija Vaajala
31.01.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Koulutus ja opiskelu

Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa (TAKK) sisustusalalle opiskellut Annika Joggerst on alanvaihtaja. Alanvaihdon taustalla vaikutti Joggerstin halu tehdä jotain muutakin, kuin pelkkää päätetyötä.

– Olen aina ollut kiinnostunut sisustukseen liittyvistä jutuista ja lisäksi kaverit rohkaisivat hakeutumaan alalle. Kun selasin netissä mahdollisia väyliä sisustusalalle, löysin TAKKin tarjoaman sisustusalan koulutuksen. Hain koulutukseen joulukuussa 2019, vastasin koulutukseen liittyvään ennakkokartoituskyselyyn ja pääsin haastatteluun. Aloitin opinnot helmikuussa 2020 ja valmistuin tammikuussa 2022.

Joggerstin mukaan sisustusremontointialalla yhdistyvät kaikki hänen suosikkijuttunsa, eli visuaalisuus, fyysinen työ, oma kädenjälki ja bonuksena tyytyväiset asiakkaat.

– Tässä työssä pääsen flow-tilaan ja se on mahtavaa.

Näyttötutkintojen kautta tapahtuva opiskelu tarjoaa arvokasta työkokemusta

– Opinnot suoritetaan näytöillä, jotka tehdään oikeisiin kohteisiin ja oikeille asiakkaille. Mielestäni näin on mahdollista saada hyvin autenttista kokemusta tämän alan työtehtävistä. Parhaassa tapauksessa työkohteissa on työskentelemässä muitakin rakennusalan ihmisiä samaan aikaan, joka tarjoaa oppia sekä mahdollisuuden verkostoitumiseen.

Joggerst on kokenut koulutuksen näyttötyöt sekä asiakaskontaktit erittäin hyödyllisiksi oman tulevaisuutensa näkökulmasta.

Sisustusremontointialalla vaaditaan monipuolista osaamista

Sisustusremontointialalla tarvitaan Joggerstin mukaan visuaalisen silmän, kädentaitojen ja tarkkuuden lisäksi ymmärrystä ja osaamista esim. työturvallisuudesta sekä intoa opetella uusia juttuja.

– Oman työnsä markkinointitaidot sekä verkostoitumis-, asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot ovat hyvin tärkeitä tässä ammatissa.

Sisustusalan yrittäjäksi

– Aion jatkossa tarjota pintaremontointiin sekä sisustukseen ja stailaukseen liittyviä palveluita yrittäjänä. Tämän lisäksi haluan työllistyä osa-aikaisesti sisustusalan yritykseen esim. asiakaspalvelutehtäviin. Pelkkä yksinyrittäminen ei ole minun juttuni, vaan haluan ympärilleni myös työkavereita. Toiveissani olisi saada yhteisöllistä meininkiä myös yrityskuvioihin.

Oma aktiivisuus on tärkeää

Joggerst opastaa, että sisustusalan aikuisopintoja suunnittelevan olisi hyvä miettiä mitä haluaisi oppia ja hakeutua tekijäksi sen mukaisiin kohteisiin.

– Omat kontaktit on hyvä pitää mielessä harjoituskohteiden suhteen. Koulu on hyvä alusta harjoittelulle ja tekijäksi oppii vain tarpeeksi harjoittelemalla.

takk.fi