Täysin uudenlainen, kuitupohjainen Muoto®-lahjapakkaus

Facebook
06.06.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Metsä Group tekee yhteistyötä Fiskars Groupin kanssa täysin uudenlaisen, kuitupohjaisen lahjapakkauksen kehittelyssä. Innovatiivinen Muoto 3D-sisäpakkaus sekä Metsä Boardin taivekartongista tehty kotelo kätkevät sisäänsä Fiskarsin kierrätysmateriaaleista valmistetut ReNew-sakset.

Puhdas, turvallinen, vastuullinen, helppokäyttöinen ja kierrätettävä. Sellainen on pohjoisista metsistä tuleva, muoviton Muoto 3D-kuitupakkaus, joka mullistaa tulevaisuuden pakkaamisen.

– Muovia on kaikkialla – ja sillä on oma roolinsa tulevaisuudessakin, mutta on loputon määrä käyttökohteita, joissa muovi voidaan korvata uusiutuvalla ja kierrätettävällä biotuotteella, sanoo Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin tuotepäällikkö Tarja Heikkilä.

Muoto muovautuu moneen

Muoto 3D-kuitupakkausten pääraaka-aine on uusiutuva ja vastuullisesti kasvatettu suomalainen puukuitu. Pakkaukset valmistetaan märästä puukuitumassasta Äänekoskella, Metsä Groupin ja Valmetin yhteisessä koetehtaassa.

– Muoto 3D-kuitupakkaukset muovautuvat moneen: ne puristetaan lopulliseen muotoonsa täysin uudenlaisella 3D-teknologialla, joka mahdollistaa muoviteollisuudesta tutut, pyöreät ja monimutkaiset muodot. Lisäksi sen avulla saadaan luotua kevyitä, mutta jäykkiä pakkausrakenteita, joiden suojaavuusominaisuudet ovat hyvät, valottaa Heikkilä.

Lopputuloksena syntyy käyttötarkoituksen mukaan räätälöityjä, eri kokoisia ja eri muotoisia, puhtaita ja turvallisia Muoto 3D-kuitupakkauksia, jotka ovat vastuullinen vaihtoehto erilaisiin pakkauksiin.

Kohti kestävämpää tulevaisuutta

Heikkilän mukaan Muoto on nyt demovaiheessa ja sen potentiaalia testataan markkinoilla – yhtenä esimerkkinä yhteistyö vastuullisia arjen ikisuosikkeja valmistavan Fiskars Groupin kanssa.

– Fiskars Group uskoo, että edistyksellinen muotoilu on vastuullista. Se kattaa koko ketjun ideoinnista hankintaan ja tuotannosta liiketoiminnan kehittämiseen. Tavoitteenamme on haastaa kertakäyttökulttuuria sen kaikissa muodoissa. Nyt demottava Muoto on valmistusteknologiansa ja raaka-aineensa myötä hyvä esimerkki kiinnostavista uusista avauksista, joita teemme yhteistyössä vastuullisten kumppaneiden kanssa, sanoo Fiskarsin pakkaussuunnittelija Marko Halttunen.

Yhteisvoimin parempia pakkauksia

Metsä Springin, Metsä Boardin sekä Fiskars Groupin yhteistyössä suunnittelema lahjapakkauskonsepti löysi muotonsa Metsä Boardin osaamiskeskuksessa, ja siinä yhdistyvät saksiklassikoiden ikonista muotoa mukaileva Muoto 3D-kuitupakkaus sekä Metsä Boardin kartonki, joka antaa pakkaukselle korkealaatuisen painopinnan.

– Äänekoskella sijaitsevassa osaamiskeskuksessa järjestetään työpajoja, joissa voidaan tutkia, innovoida ja testata uusiutuvaan ensikuituun pohjautuvia tulevaisuuden materiaali- ja pakkausratkaisuja yhdessä asiakkaiden kanssa, kertoo Metsä Boardin pakkaussuunnittelija Iiro Numminen.

Yhteistyöpajoissa voidaan hyödyntää jokaisen asiantuntijan parasta osaamista, kartoittaa asiakkaiden tarpeita sekä luoda yhteisvoimin innovatiivisia, kiertotaloutta tukevia ratkaisuja, joissa huomioidaan kaikki pakkauksen elinkaareen liittyvät tarpeet.

– Työpajassamme oli ensiluokkainen varustelu. Pääsimme tekemään fyysisiä pakkausprototyyppejä, joihin haimme samaa kädenjälkeä, joka on myös ikonisissa saksissamme. Yhteistyö ja ajatustenvaihto eri alojen asiantuntijoiden kanssa oli todella hedelmällistä, toteaa Fiskarsin Halttunen.

Tutustu Muotoon osoitteessa www.muoto.io
Tutustu Fiskarsin ReNew-saksiin osoitteessa www.fiskars.com/fi-fi/sakset/tuotteet/kierratyssakset

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä