Pyydä tarjous

Thermokynnyksellä tuotantotilojen energiatehokkuutta

Thermokynnys sopii erinomaisesti sekä uudisrakentamis- että saneerauskohteisiin, joissa on nosto-, kippi- tai taiteovi. Sen rakenne koostuu vankasta kynnysprofiilista, lattian vahvuuden mukaan mitoitetusta tehokkaasta lämpökatkosta ja lattian sekä ajoluiskan raudoitukseen kiinnitettävistä tartunnoista. Thermokynnys asennetaan oven kohdalle, jolloin oven alareunan tiiviste sijoittuu kynnyksen lämpökatkonkohdalle. Tämä takaa oven tiivisteen varman toiminnan kaikissa olosuhteissa.
Thermokynnys sopii erinomaisesti sekä uudisrakentamis- että saneerauskohteisiin, joissa on nosto-, kippi- tai taiteovi. Sen rakenne koostuu vankasta kynnysprofiilista, lattian vahvuuden mukaan mitoitetusta tehokkaasta lämpökatkosta ja lattian sekä ajoluiskan raudoitukseen kiinnitettävistä tartunnoista. Thermokynnys asennetaan oven kohdalle, jolloin oven alareunan tiiviste sijoittuu kynnyksen lämpökatkonkohdalle. Tämä takaa oven tiivisteen varman toiminnan kaikissa olosuhteissa.
15.09.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Thermokynnys on vankkarakenteinen ja energiatehokas teollisuuden, paloasemien, puhtaiden tilojen, konehallien, varastojen ja autotallien patentoitu kynnysratkaisu. Se muodostaa yhdessä ajoluiskan ja hallin lattian kanssa lujan rakenteen, jossa tehokas lämpökatko estää kylmäsillan muodostumisen lattiasta ajoluiskaan. Kynnysratkaisua pystytään soveltamaan niin uusissa rakennuksissa kuin saneerauskohteissa. Mitoituksessa on otettu huomioon tunnetuimpien ovivalmistajien vaatimukset.

- Thermokynnys asennetaan oven kohdalle, jolloin oven alareunan tiiviste sijoittuu kynnyksen lämpökatkon kohdalle. Tällä saadaan monia hyötyjä: lämpövuoto pienenee ja vähentää betonilattiaan sijoitetun vesikiertoisen lattialämmön jäätymisriskiä, joka myös säästää energiaa. Oventiivisteen tiiveys kynnykseen estää tuulella lian pääsemisen sisätilaan.

Thermokynnys standardituotteita ovat: HD, HD plus, HD HEAT, HD Plus HEAT, sekä LITE.

- Meillä on myös tarjota asennussarja ja reunavahvikerauta kuumasinkittynä tai haponkestävänä teräksenä käyttökohteiden ja olosuhteiden mukaisesti. Teemme myös räätälöityjä kynnysratkaisuja asiakkaiden erityistarpeiden mukaisesti, kertoo yrittäjä Tero Laatunen.

Käytännönkokemuksen kautta tuotteen kehitystyöhön

Thermokynnys Oy:n yrittäjä sekä innovatiivisen kynnyksen kehittäjä - insinööri Tero Laatunen on itsekin kokenut rakennusalan ammattilainen. Idea energiatehokkaasta kynnysratkaisusta kehittyi oman tietotaidon kautta.

- Rakennustyömailla liikkuessani olen havainnut autotallien ja hallien ovien toteutuksessa puutteen. Tilojen betonilattia ulottuu yleensä oven kohdalla suoraan ulos asti ja sen reunassa on tyypillisesti vahvikkeena hiiliteräksestä valmistettu kulmaprofiili. Tällainen ratkaisu kuluttaa energiaa ja tulee käytössä usein ajan mittaan tukiraudan ruostumisen ja betonin lohkeilun takia epäsiistin näköiseksi. Valmista kynnystuotetta, joka poistaisi lämpövuotoa ja olisi siisti, ei löytynyt markkinoilta. Tätä kautta alkoi Thermokynnyksen suunnittelutyö. ”Prototyypit” valmistettiin omaa autotallia tehdessä.

- Toimintaa on nyt takana viitisen vuotta ja yrityksen patentoituja eristekynnyksiä on myyty lukuisiin eri kohteisiin ympäri Suomea. Oma kehitystyö ja asiakkailta saadut palautteet ovat vauhdittaneet tuotteen myyntiä merkittävästi. Yrittäjänä olen tyytyväinen, kun asiakas on kokenut tuotteen toimivaksi ja energiatehokkaaksi, toteaa Laatunen.

Thermokynnys kaikkiin kohteisiin

- Thermokynnys on kehitetty katkaisemaan tehokkaasti kylmäsillan ulos ja säästämään energiaa. Se kestää erinomaisesti raskaankin kaluston yliajamisen ja pysyy käytössä siistinä. Oven ja lattian rajapinnasta tulee tiivis. Kynnys soveltuu käytettäväksi myös erilaisten oviratkaisujen kanssa ja parantaa niiden toimivuutta. Lisäksi se suojaa lähelle asennettuja vesikiertoisia lattialämpöputkia jäätymiseltä ja estää tehokkaasti oven tiivisteen jäätymisen, varmistaen samalla oven häiriöttömän toiminnan kylmissä olosuhteissa.

- Esimerkiksi, Thermokynnys HEAT toimivuutta ja sähkönkulutusta on testattu asiakaskohteen varastohallin nosto-ovessa, satamaolosuhteissa Torniossa. Sähkönkulutus lämmityskaudella 2021–2022 oli noin 1000 kWh. Perinteiseen sulanapitojärjestelmään verrattuna säästö oli 90 %.

- Thermokynnys on edullinen ja valmis tuote, joka on helppo asentaa paikalleen. Asiakkaan halutessa hoidamme avaimet käteen-toimituksena myös oven, oviaukon ja vaurioituneen lattian korjaukset. Tarjoamme myös kynnysten asennuspalvelua saneerauskohteisiin. Meihin kannattaa ottaa yhteyttä, niin kerromme lisää, korostaa lopuksi Laatunen.

+358 50 3546311
[email protected]
www.thermokynnys.com
instagram.com/thermokynnys/

Thermokynnys sopii erinomaisesti sekä uudisrakentamis- että saneerauskohteisiin, joissa on nosto-, kippi-, tai taiteovi. Sen rakenne koostuu vankasta kynnysprofiilista, lattian vahvuuden mukaan mitoitetusta tehokkaasta lämpökatkosta ja lattian sekä ajoluiskan raudoitukseen kiinnitettävistä tartunnoista. Thermokynnys asennetaan oven kohdalle, jolloin oven alareunan tiiviste sijoittuu kynnyksen lämpökatkon kohdalle. Tämä takaa oven tiivisteen varman toiminnan kaikissa olosuhteissa. 
Kynnys reunavahvikkeella.

Mallisto on laajentunut käyttökohteiden mukaisesti

Thermokynnys HD on valmistettu kuumasinkitystä hiiliteräksestä. Siisti ja kulutusta kestävä ratkaisu soveltuu useimpiin kohteisiin.

Thermokynnys HD-plus on valmistettu haponkestävästä teräksestä. Kokonaistaloudellinen ratkaisu soveltuu vaativiin kohteisiin, joissa edellytetään erityistä korroosio- ja kulutuskestävyyttä.

Thermokynnys Heat on automaattisesti ohjattu järjestelmä, joka tarjoaa perinteisiin lämmitysratkaisuihin verrattuna merkittävän kustannussäästön virran kulutuksessa. Thermokynnys Heat on saatavana lisävarusteena sekä Thermokynnys HD- että Thermokynnys HD-plus -malleihin.

Thermokynnys LITE on huomaamaton, kevyesti kuormitettujen oviaukkojen kynnys.

Reunavahvikerauta on joko kuumasinkitty tai haponkestävä teräs. Sitä voi käyttää yhdessä Thermokynnys HD:n kanssa tai ainoastaan reunavahvikkeena.

”Thermokynnys on erinomainen tuote, jonka avulla sähkönsäästäminen on mahdollista. Esimerkiksi hallimme kokonaissähkönkulutus saatiin alenemaan thermokynnykset asentamalla 2–3 % per kynnys. Meillä on mittaukset kaikissa kynnyksissä. Thermokynnyksessä onkin rakenne, joka katkaisee kylmyyden tulon sisälle, säästäen tehokkaasti myös sisälämmityskuluissa. Meidän kynnykset ovat ruostumatonta terästä, räätälöidysti mitoitettu 6 metriä leveisiin oviin, 30 000 m² hallirakennuskompleksissa. Niistä tulee sisään yli 100 tonnia painavia ajoneuvoja yli kynnysten, jättämättä jälkeäkään. Se kertoo paljon Thermokynnyksen kestävyydestä”.

- Asiakas Kalevi Kuokkanen, Kake Container Oy, Tornio

Muita uutisia