Pyydä tarjous

TKR pitää pintansa

Digipalvelut
24.06.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Kotimaiset TKR-pinnoitteet soveltuvat vaativiin olosuhteisiin ja tarjoavat monipuolisia ratkaisuja hygieenisyyttä vaativiksi ja kovaa kulutusta kestäviksi pinnoiksi. Joustavat ja vesitiiviit pinnoitteet suojaavat kosteudelta, kulumiselta, iskuilta ja syöpymiseltä. Lisäksi TKR vaimentaa ääntä ja kestää tärinää.

– Sairaalaympäristöt, terveyskeskukset ja päiväkodit ovat meille merkittäviä kohteita. TKR-tuotteita käytetään paljon vedeneristykseen, tiivistyskorjauksiin ja sisäilmaremontteihin, ja niillä voi samalla tehdä myös valmista pintaa. Käyttömahdollisuuksia on paljon, kertoo TKR-Marketing Oy:n toimitusjohtaja Matti Raatikainen.

Täyttää M1-päästöluokan vaatimukset

TKR:n kasviöljypohjaiset kaksikomponenttipinnoitteet ovat turvallista ja ympäristöystävällistä suomalaista teknologiaa. Rakennusmateriaalien M1-päästöluokkaan kuuluvat tuotteet ovat päästöttömiä sekä asennettaessa että valmiina tuotteena.

– Sairaalamiljöössä yleisiä TKR:n käyttötapoja ovat sisäilmakorjaukset, vedeneristykset ja valmiit lattiapinnat. Sairaaloissa TKR-tuotteita voidaan käyttää monenlaisissa tiloissa, sillä tuotteet ovat hajuttomia ja liuotteettomia. Lisäksi pinnoite on nopea asentaa, joten toiminnan ei tarvitse olla kauaa keskeytyksissä, Matti Raatikainen korostaa.

– TKR:n asennustilanne on turvallinen lähistöllä liikkuville, eikä asentajakaan tarvitse hengityssuojainta. Pinnoitettavaa tilaa ei tarvitse pinnoitteen vuoksi osastoida, mutta pölyhaittojen minimoimiseksi eristäminen voi olla tarpeen.

Tiivistyskorjauksiin ja haitta-aineiden hallintaan

Sisäilmakorjauksissa TKR:llä joko suljetaan ilmavirtauksen siirtyminen ei-toivottua reittiä tai estetään PAH- ja VOC-yhdisteiden kulkeutuminen rakenteissa. TKR-pinnoitteet toimivat myös erilaisten mikrobien, asbestin ja radonin sulkuna.

Kun rakennusta saneerataan, tulee rakenteita avattaessa selvittää, tarvitaanko esimerkiksi ilmavuotojen tiivistämistä, radonkorjausta tai PAH- ja VOC-yhdisteiden eristämistä. Tämä selviää yleensä jo sisäilmatutkimuksen yhteydessä.

Haitta-aineet tulisi lähtökohtaisesti poistaa, mutta aina se ei ole mahdollista. TKR-pinnoitteilla voidaan tehdä yhdellä kertaa kustannustehokkaasti sekä haitta-aineiden hallinta että valmis seinä- tai lattiapinta.

– TKR-tuotteista löytyvät lähes kaikki RAL-värit. Pinta on toki myös maalattavissa tilaajan haluamalla maalilla ja sävyllä.

Ammattitaitoista työtä

– Tiivistyskorjauksissa tarvitaan hyvää suunnittelua, oikein valittuja materiaaleja ja ammattitaitoisia asentajia, jotta ei tehdä liian järeää, mutta ei toisaalta alisuoriuduta. Tehdään kerralla varman päälle, toteaa Matti Raatikainen.

Tyypillisiä tiivistämisen paikkoja ovat ikkunan ja seinän liitoskohdat sekä lattian ja seinän rajat. TKR:llä voidaan tiivistää kokonaisia seinä- ja kattopintoja.

– Asiakkaamme arvostavat sitä, että opastamme urakoitsijaa asennuksissa ja työn dokumentoinnissa, Raatikainen mainitsee.

– Perehdytämme ja koulutamme asentajat, joilla osalla on myös tiivistyskorjauksen sertifikaatti. Myös kaikilla myyjillämme on kyseinen sertifikaatti ja materiaaliteknistä osaamista. Lisäksi tekninen tukemme auttaa asentajia.

Tutkittua laatua 1980-luvulta alkaen

TKR-tuotteiden kehitys alkoi 1980-luvulla, ja menetelmällä on jo yli 30-vuotinen käyttöhistoria. TKR-tuotteita valmistetaan Pernajan Vanhakylässä sijaitsevalla tehtaalla.

Tuotteita on testattu hyvin laajasti. Jatkuva tutkimus- ja kehittämistyö sekä vuosikymmenien kokemus takaavat pitkäikäisen pinnoituksen sementtipohjaisille tuotteille, metalleille ja puumateriaaleille. TKR-pinnoitteet sopivat myös uudiskohteiden tiivistämiseen ja suojaamiseen.

– Kiitoksia hyville suunnittelijoille ja valveutuneille asiakkaille, jotka arvostavat nykyaikaisia ja kustannustehokkaita kotimaisia pinnoitteita, Matti Raatikainen kiittää.

www.tkr.fi

Artikkeli on julkaistu Turun seudun Yritysmaailma -lehdessä 2/2021.