Pyydä tarjous

Vanhan ajan höyrylaivaristeilyjä heinäkuussa Joensuussa

Digipalvelut
23.06.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Ainutlaatuinen mahdollisuus yritystapahtumille

Matkailuyritys Vip Cruisen höyrylaiva S/S Savonlinna risteilee heinäkuussa Joensuuhun – ja Joensuussa. Alus kuljettaa matkustajia Savonlinnasta Joensuuhun 8. ja 19. heinäkuuta ja takaisin Joensuusta Savonlinnaan 10. ja 21.7.

– Välipäivinä 9. ja 20. heinäkuuta S/S Savonlinna tekee risteilyjä Joensuusta. Yleisölle tarkoitettujen maisemaristeilyjen ohella alus on käytettävissä yksityisristeilyihin, kertoo Vip Cruisen kapteeni ja toimitusjohtaja Janne Leinonen.

– Tämä on hieno mahdollisuus Joensuun seudun yrityksille hyödyntää höyrylaivan läsnäoloa vaikkapa sidosryhmille ja henkilöstölle tarkoitettuun risteilyyn. Kauttamme järjestyy myös tasokas ruokailu.

Risteilyn kesto ja sisältö räätälöidään sopivaksi yhdessä asiakasyrityksen kanssa. Ohjelmallisen risteilyn lisäksi kyseeseen voi tulla myös siirtyminen laivalla paikasta toiseen.

– Kaikki on mahdollista. Meillä on yli 30 vuoden kokemus tilausristeilyjen järjestämisestä, joten sopivan paketin pystymme varmasti muotoilemaan. Tervetuloa mukaan, tehdään yhdessä kiva kesä myös Joensuuhun, Janne Leinonen toivottaa.

Nostalgiaa S/S Savonlinnalla

Vuonna 1904 Varkaudessa rakennettu S/S Savonlinna on rekisteröity 99 matkustajalle. Laivassa on kahvila, baari ja lounasravintola. S/S Savonlinnassa on mahdollisuus kokea vanhan ajan matkustajahöyrylaivojen tunnelma konehuoneesta ruokailusalonkiin ja kipparin komentosiltaan.

– Laivassa on upeat tilat kaikenlaisille tilaisuuksille. Aluksen kyydissä on vuosikymmenten kuluessa ollut kuninkaallisia ja presidenttejä, viimeisimpänä nykyinen tasavallan presidentti.

– S/S Savonlinna on siinäkin mielessä uniikki alus, että se on edelleen halkolämmitteinen höyrylaiva. Halkoja tarvitaan paljon myös Joensuussa, Leinonen naurahtaa.

Höyrylaivalla onnistuu yhteisöllinen ja leppoisa tapahtuma

Janne Leinosen mukaan yritystilaisuus tai muu tapahtuma pystytään toteuttamaan höyrylaivalla terveysturvallisesti. Risteilyn yhtenä etuna verrattuna maan kamaralla järjestettyyn tapahtumaan on, että ihmiset pysyvät mukana koko tapahtuman ajan.

– Laivalla voidaan järjestää rento ja selkeä tilaisuus, johon ei välttämättä tarvita maisemien vaihtumisen ja mahdollisen aterioinnin lisäksi mitään muuta ohjelmaa. Vuosien mittaan olemme huomanneet, että höyrylaivalla matkustaminen on asiakkaille jo ohjelmanumero sinänsä.

– Olemme saaneet kiittävää palautetta risteilytuotteistamme ja palveluistamme. Kun historiallisesti arvokkaaseen höyrylaivaan ja vesillä liikkumiseen yhdistetään hyvä palvelu ja toimiva konsepti, niin tuloksena on asiakkaille unohtumaton elämys, Leinonen toteaa.

Luksusristeilyt S/S Paul Wahlilla

Yksi Vip Cruise Oy Ltd:n laivaston aluksista on höyrylaiva S/S Paul Wahl, joka on täydellisesti uusittu vuonna 2020. Nyt alus on täysin omaa luokkaansa oleva luksusluokan höyrylaiva-jahti.

S/S Paul Wahl on yksi viimeisistä Suomessa rakennetuista valkokylkisistä höyrylaivoista, se valmistui Varkaudessa A. Ahlströmin telakalta vuonna 1919. Laivassa on kolme ilmastoitua luksussviittiä, joissa kaikissa on oma kylpyhuone. Sviitit ovat lämpö- ja äänieristettyjä.

Janne Leinonen kertoo, että luksusluokan matka S/S Paul Wahlilla on henkilökohtaisesti hostattu täydellinen elämys.

– S/S Paul Wahlilla on mahdollista kokea muutama päivä Saimaalla superhienoissa puitteissa. Ihanteellinen ratkaisu yrityksen PR-tapahtumaksi tai pienen porukan lomamatkaksi.

– S/S Paul Wahl on muuten entiseltä nimeltään S/S Joensuu, myöhemmin S/S Paasivesi, eli kyseessä on sama alus, joka viimeisenä höyrylaivana säännöllisesti liikennöi Joensuu–Savonlinna-reittiä, Leinonen huomauttaa.

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2021

Toukokuussa Vip Cruise ja S/S Paul Wahl palkittiin Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2021 -tunnustuksella. Se jaetaan vuosittain kotimaiselle matkailualan yritykselle, joka on menestynyt konseptillaan tai osoittaa edellytyksiä menestykselle sekä on luonut uutta tai uudistunut merkittävästi.

– Tunnustus osoittaa, että meillä on ammattitaitoa ja kokemusta toteuttaa korkeatasoisia risteilytuotteita. Palkinnon perusteissa huomioitiin myös osoittamamme uudistuskyky, Janne Leinonen iloitsee.

Näkyvissä laajentumismahdollisuuksia

Janne Leinosen mukaan Vip Cruisen perusidea, eli maisemaristeilyt hienoilla laivoilla, toimii erittäin hyvin.

– Haluamme tulevaisuudessa toimia nykyistä laajemmin Saimaan alueen merkittävissä kaupungeissa, kuten Joensuussa, Lappeenrannassa, Kuopiossa sekä mahdollisesti Mikkelissäkin. Askel siihen suuntaan on kaupunkien välinen liikenne, jota tänä kesänä järjestämme Savonlinnasta edestakaisin Joensuuhun, Kuopioon ja Lappeenrantaan.

– Pyrimme olemaan entistä vahvemmin koko Saimaan kattava risteily- ja laivanvarustamo. Kesän risteilyreitit on otettu erittäin hyvin vastaan. Jos asiat etenevät suotuisasti, voi olla, että tulevina vuosina reittiliikenne tiivistyy, ja laivoja saattaa löytyä muistakin kaupungeista kuin Vip Cruisen kotikaupungista Savonlinnasta.

Ota yhteyttä!

Tilausristeilyjen tiedustelut ja varaukset

Toim.joht., kapteeni Janne Leinonen

+358 50 368 2287

[email protected]

Risteilymyynti

Travel designer Petteri Pankakari

+358 500 868 563

[email protected]

www.vipcruise.info