Pyydä tarjous

Viisi pohjoissavolaista yritystä lupaavimpien kasvuyritysten TOP 60 -joukkoon

Digipalvelut
05.10.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Kasvu Openin Pohjois-Savon Kasvupolku®-ohjelmaan osallistuneet Autopuhdistus Karppanen, Iljan Isännöintikeskus, Ketoinen ja Rocsole on valittu Suomen lupaavimpien kasvuyritysten TOP 60 -joukkoon. Lisäksi Pohjois-Savon alueelta valikoitui TOP 60 -joukkoon Biosafe Foodtech Kasvupolulta. TOP 60 valittiin yli 200 Kasvupolku-ohjelmiin osallistuneiden yritysten joukosta.

Pohjois-Savon Kasvupolulta TOP 60 -joukkoon valittujen neljän yrityksen tämän hetken yhteenlaskettu liikevaihto on 3,2M€. Seuraavan kolmen vuoden aikana yritysten yhteenlasketun liikevaihdon tavoite on iso – yhteensä 21,5M€.

Myös tiimin kokojen odotetaan kasvavan. Kolmen seuraavan vuoden aikana tiimien yhteenlasketun koon arvioidaan kasvavan 63 henkilöstä 120 henkilöön.

Kasvu Open on erinomainen tapa löytää uusia näkökulmia ja verkostoja yrityksille sekä auttaa alueemme yrityksiä vahvempaan ja kannattavampaan kasvuun. Yritysten hallitun kasvun myötä myös alueemme elinvoimaisuus vahvistuu. On todella hienoa, että alueeltamme on mukana viisi erilaista ja eri kasvuvaiheissa olevaa yritystä. Toivotan kaikille osallistujille avointa mieltä ja tsemppiä jatkoon, kannustaa Business Kuopion yritysneuvoja Marja-Leena Laitinen.

Kasvupolku-ohjelman aikana yritykset ovat tavanneet useita asiantuntijoita eli sparraajia henkilökohtaisissa tapaamisissa. Sparraajat ovat arvioineet tapaamansa yritykset asteikolla 1-10 neljällä kriteerillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Numeeristen arvioiden lisäksi sparraajat ovat voineet antaa sanallista palautetta.

TOP 60 -yritysten valinta on pohjattu sparraajien arvioihin sekä kunkin Kasvupolku-ohjelman tuomariston arvioihin. Tuomariston jäsenet ovat saaneet tutustua yritysten kasvusuunnitelmiin ja edistymiseen ohjelman aikana ja antaa äänensä kasvun kannalta potentiaalisimmille yrityksille.

Kaikki yritykset on arvioitu samoilla kriteereillä ja samoista lähtökohdista.

Top 60 -joukosta valitaan vuoden kasvuyritykset

TOP 60 -yrityksille järjestetään kolmas sparrauspäivä 13.10.2022. Päivässä yritykset tapaavat sparraajia sekä Kasvu Openin valtakunnallisen tuomariston, joka kaventaa yritykset TOP 10 -joukkoon. Valinnoissa valtakunnallisella tuomaristolla on käytössä samat arviointikriteerit kuin TOP 60 -valinnoissa.

Teksti- ja kuvalähde: Business Kuopio