Pyydä tarjous

Volkswagen sähköautot tarjoavat työsuhdeautoilijalle kiinnostavia vaihtoehtoja

Facebook
18.10.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Täyssähköautojen nykyinen matala verotusarvo takaa käyttäjälleen varusteiltaan tasokkaan sekä suorituskykyisen auton. Tästä syystä täyssähköautot ovat tulleet osaksi työsuhdeautoilua ja niiden kysyntä on vilkasta. Jyväskylän Autotarvike Oy:n myymistä Volkswagen henkilöautoista jo joka neljäs on täyssähköauto.

Volkswagenin sähköautomalliston tarjonta kattaa tällä hetkellä kolme eri mallia: täyssähköinen e-up!, ID.3 ja ID.4. Loppuvuodesta odotellaan ennakkomyyntiin myös ID.5:sta. ID.5 tulee olemaan muotoilultaan ID.4:sta coupemaisempi, mutta teknisesti se vastaa hyvin pitkälle mallisisartaan.

– Volkswagenin täyssähköinen e-up! on pienen kokoluokan autoksi hyvin jämäkkä. Ajo-ominaisuuksiltaan e-up! vastaa lähes keskikokoista henkilöautoa, johtuen renkaiden sijoittelusta aivan auton kulmiin sekä auton alhaisesta painopisteestä. Sähkömoottorin suorituskyky tekee ajamisesta mukavaa ja lisää isomman auton tuntua, Volkswagen henkilöautojen myyntipäällikkö Heikki Pesonen esittelee.

ID.4
ID.4

ID-tuoteperheen autojen toimintasäteet yli 500 km

ID.3 on ulkomitoiltaan kompakti Golf-kokoluokan auto, jonka sisätilat on saatu huomattavasti vastaavan kokoista polttomoottoriautoa tilavammiksi Volkswagenin alustaratkaisuiden ansiosta.

– ID-tuoteperheessä hyödynnetään Volkswagenin uutta MEB-alustaratkaisua, jolla autojen eri ominaisuuksia on saatu parannettua. Kun tilaa ei tarvitse varata polttomoottoritekniikalle on akseliväli pitkä, auton painopiste alhaalla ja painojakauma optimaalinen. Näin auton sisätilat ja ajo-ominaisuudet ovat loistavat.

Pesonen kertoo, että ID.4 on nykyiaikainen SUV ja yli 30 senttiä pidempi kuin ID.3.

– Näistä kahdesta ID-mallista, ID4 on ollut suositumpi, erityisesti työsuhdeautoilijoiden keskuudessa. ID.4:ssa on isommat sisätilat ja se on monen silmään näyttävämmän näköinen. ID.4-mallista on tarjolla myös nelivetoversio ja autoon saa asennettua vetokoukun.

Uuden ID-tuoteperheen WLTP-standardin mukaiset toimintasäteet ovat Pesosen mukaan monen asiakkaan tarpeisiin vähintäänkin riittävät.

– Takavetoisessa ID.4:ssa toimintasäde on isoimmalla akulla yli 500 km, nelivetoisella mallilakin päästään lähes 500 km:n toimintamatkaan optimaalisissa olosuhteissa. ID.3-mallia on tarjolla tällä hetkellä kahdella eri kokoisella akulla, joista pienemmällä ylletään n. 420 km:n toimintamatkaan ja isommalla akulla jopa 547 km:n toimintamatkaan.

Pesonen muistuttaa, että täyssähköauton toimintasäteeseen vaikuttaa hyvin moni asia, esim. lähdetäänkö liikkeelle lämpimällä akulla /sisätiloilla ja mikä on kuljettajan ajotyyli.

– Toimintasäteen pituuteen voi vaikuttaa mm. ennakoivalla ajotavalla, lämmittämällä auton etukäteen sekä ajamalla autoa nopeusrajoitusten sallimissa rajoissa.

Sähköauto on edullinen ja vaatii paljon vähemmän huoltoa

– Sähköautolla ajaminen on edullista, sen huoltokustannukset ovat pienet, koska huoltoja tarvitaan paljon vähemmän kuin polttomoottorikäyttöisissä autoissa. Yksityishenkilönä tai yrityksenä, suurimmat säästöt saavutetaan polttoainekustannuksissa. Myös työsuhdeautoilijalle täyssähköautojen verotusarvot ovat todella maltilliset. Verottaja on linjannut että vuosina 2021–2025 täyssähköautojen verotusarvot ovat merkittävästi normaalitasoa matalammat, joten moni yritys on mahdollistanut työntekijöilleen vaivattoman siirtymisen suorituskykyiseen ja mukavaan sähköautoiluun.

Täyssähköautojen suosiminen verotuksessa on näkynyt Pesosen mukaan auton kasvavana kysyntänä.

– Työsuhdeautoja on luovutettu ja niitä on tilauskannassa paljon, myös uusia tarjouspyyntöjä tulee koko ajan lisää. Sähköautojen kysyntä on jopa yllättänyt, ei pari vuotta sitten monikaan olisi uskonut että vuonna 2021 joka neljäs meidän myymämme Volkswagen henkilöauto kulkee pelkästään sähköllä.

ID.3
ID.3

Täyssähköauton hankintaa kannattaa hiukan ennakoida

ID.4:n toimitusajat ovat tällä hetkellä noin puoli vuotta, ID3:sta on ainakin vielä mahdollista saada jopa muutamassa viikossa ja tehdastilaustenkin osalta puhutaan vain muutamista kuukausista.

– Kun työsuhdeautoilijat tietävät oman autonsa vaihtohetken, he ovat usein tehneet uuden auton tilauksen jo hyvissä ajoin. Tätä kautta voi varmistaa, että haluamansa auton saa varmasti ajoissa, Pesonen ohjeistaa.

Rahoituksen osalta Jyväskylän Autotarvike tarjoaa kaikki markkinoilla olevat rahoitusmuodot.

– Sähköauton hankintaa on perusteltu asiakkaan suunnalta pääsääntöisesti kolmella eri tekijällä, taloudellisuudella, ekologisuudella sekä haluna tutustua uuteen teknologiaan. Osa asiakkaista ostaa sähköauton ihan huvin vuoksi – se riippuu aina asiakkaasta.

Pesonen mainitsee, että täyssähköisten henkilöautojen suhteen Volkswagen on alan ylivoimainen markkinajohtaja. Hän muistuttaa, että täyssähköautojen lisäksi tarjolla on muitakin hyviä vaihtoehtoja, kuten ladattavat hybridit Passat GTE, Tiguan eHybrid ja Golf eHybrid, joista etenkin Tiguan on ollut todella suosittu niin yksityisasiakkaiden kuin yritysasiakkaiden parissa.

Huolto ja korjaus ovat koulutettujen ammattilaisten työtä

– Jyväskylän Autotarvikkeelta on saatavilla kaikki huolto- ja korjaustoiminnot paikallisesti ja ammattitaidolla, niin täyssähköautojen kuin ladattavien hybridienkin osalta. Jyväskylän Autotarvike Oy on palvellut luotettavasti keskisuomalaisia asiakkaitaan jo lähes 80 vuotta.

Pesonen kertoo, että täyssähköautoissa on huomattavasti vähemmän kuluvia ja huollettavia osia kuin polttomoottoriautoissa. Volkswagenin korkeajänniteakuille annetaan kahdeksan vuoden takuu tai 160 000 kilometriä.

www.jklauto.fi
[email protected]

Artikkeli on julkaistu Keski-Suomen Yritysmaailma -lehdessä 3/2021.