Pyydä tarjous

Volma haastaa kipsilevyjen valtamerkit

Digipalvelut
14.04.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Suomeen on rantautunut lisää vaihtoehtoja kipsilevymarkkinoille. Tilatukku Finland Oy:n maahantuomat ja myymät Volma-kipsilevyt tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon alan suurtoimijoiden tarjoamille tuotteille. Volman luonnonkipsistä valmistetut kipsilevyt ovat laadukkaita ja erittäin hintakilpailukykyisiä.

Volman tuotteiden saatavuudesta vastaavat Tilatukku Finland Oy:n kaksi Helsingin varastoa sekä Tampereella sijaitseva varasto. Yhtiöllä on myös myymälät sekä Helsingin keskusvaraston että Tampereen varaston yhteydessä. Tuotteita myydään myös edelleen Volman jälleenmyyjille, joita on Suomessa jo useampia. Tuotteita saa jo mm. muutamasta Rautanetin toimipisteestä.

– Varastoinnin kapasiteetti kasvaa entisestään kesäkuussa. Tällä hetkellä pystymme varastoimaan noin 60 000–70 000 neliötä, mutta kesäkuun vaihteeseen mennessä varastokapasiteettimme kasvaa noin 100 000 neliöön, joten tuotetta on hyvin saatavilla ja saamme tavaraa tehtaalta omille varastoillemme useampana päivänä viikossa, toimitusjohtaja Tomi Pirinen toteaa.

Toimitusjohtaja Tomi Pirinen

Volma on valmistettu luonnonkipsistä

– Vaikka kipsilevy on aina kipsilevyä, Volman tuote poikkeaa hieman kuitenkin muista kipsilevyistä siinä, että tuote on valmistettu puhtaasta luonnonkipsistä. Volman tehtaalla on omat kipsilouhokset, joten se kykenee hyvin omavaraiseen kipsilevytuotantoon.

Volman kilpailijat valmistavat tuotteensa kierrätyskipsistä, jota saadaan mm. hiiliteollisuuden tuottamasta ylijäämästä.

Pirinen mainitsee, että Volman kipsilevy täyttää loistavasti samat normit, kuin muutkin markkinoilla olevat tuotteet.

Nopeat toimitukset

– Olemme tehneet Volman kipsilevytoimituksia kohta neljä kuukautta. Asiakkaitamme on innostanut erityisesti tuotteen helppo saatavuus, nopeat toimitukset sekä hyvät logistiikkaketjut. Olemme panostaneet vahvasti paikalliseen logistiikkapuoleen ja asiakkaiden hyvään palveluun. Tampereen ja Helsingin lisäksi meillä on koko Suomen kattava yhteistyökumppaniverkosto, jonka kautta voimme jaella tavaraa hyvin joustavasti. Lisäksi käytettävissämme on tehtaan omat rahdit suoriin tehdastoimituksiin. Tehdastoimitukset saadaan asiakkaalle todella nopeasti tehtaan omalta varastolta.

Pirinen kertoo, että Tilatukku tekee tiivistä yhteistyötä jälleenmyyjien ja rakennusurakoitsijoiden kanssa.

– Olemme luoneet hyvää yhteistyö jo nyt monen suuren suomalaisen rakennusliikkeen kanssa Volman kipsilevyihin liittyen.

Tilatukku toimittaa kaikki väliseinärakenteet

– Kipsilevyjen mittapolitiikka on ihan vastaava kuin kilpailijoillakin. Ennen Volman maahantuonnin ja myynnin aloittamista, olemme ehtineet myymään jo pitkään kilpailevien merkkien kipsilevyjä. Tiedämme aika tarkasti, minkä tyyppistä kipsilevyä Suomessa halutaan ostaa.

Pirinen mainitsee, että Volman kipsilevyt ovat vain yksi Tilatukun tuotteista, mutta tämän lisäksi yhtiön kautta löytyvät kaikki muutkin väliseinärakentamisen tuotteet.

– Meidän oma tuotemerkkimme REUF käsittää alakatto- ja väliseinärankajärjestelmät. Myös näiden osalta meillä on isot varastot Helsingissä ja Tampereella. Myymme myös URSA:n väliseinävillat.

Alakattomateriaaleissa Tilatukku Finland Oy on Suomen suurin tukkujakelija.

– Käytännössä ottaen aika pitkälle Eurooppaan täytyy mennä, että löytyisi sellainen tuote, jonka kanssa emme tekisi yhteistyötä. Toimimme todella monen suomalaisen valmistajien ja maahantuojien jälleenmyyjänä. Tuomme Euroopasta erilaisia alakattomateriaaleja, kuten akustiikkavilloja, metallialakattoja ja puurimaelementtejä, Pirinen listaa.

Toimintaa jo vuodesta 2005

Tilatukku Finland Oy:n nykyinen y-tunnus on perustettu jo vuonna 2005 ja juuret johtavat Selog Oy:hyn. Tomi Pirinen perusti Tilatukku Oy:n vuonna 2018 isänsä Hannu Pirisen kanssa.

– Kasvettiin kovaa vauhtia vuoden aikana, silloin Selog Oy, eli nykyinen Tilatukku Finland Oy, oli Suomen suurin tukkujakelija. Vuonna 2019 yhdistyttiin Selogin kanssa fuusioitumisen kautta ja 2020 keväällä päätettiin ostaa suuren suomalaisen sijoitusyhtiön Panostajan koko osakekanta pois ja jäimme näin ihan puhtaasti yksityisyrittäjien varaan, Tomi Pirinen avaa yhtiön historiaa loppuun.

www.tilatukku.fi
www.volma-suomi.fi
www.reuf.fi

Muita uutisia