Pyydä tarjous

Alkio-opistossa saat tuntumaa korkeakouluopiskelusta

190 päivää Alkiolla -blogista voit lukea, mitä opiskelijat kertovat elämänmenosta ja opiskelusta Alkio-opistossa. Kuvassa blogin toimitus: Mai Stenblad Maahanmuuttajien korkeakouluun valmentavalta linjalta sekä päätoimittaja Erin Sinkko ja Senja Kostiander Luovan kirjoittamisen linjalta. Tervetuloa seuraamaan blogia!
190 päivää Alkiolla -blogista voit lukea, mitä opiskelijat kertovat elämänmenosta ja opiskelusta Alkio-opistossa. Kuvassa blogin toimitus: Mai Stenblad Maahanmuuttajien korkeakouluun valmentavalta linjalta sekä päätoimittaja Erin Sinkko ja Senja Kostiander Luovan kirjoittamisen linjalta. Tervetuloa seuraamaan blogia!
14.12.2021 | Koulutus ja opiskelu

Lukiossa ollessani en koskaan ajatellut kansanopistossa opiskelua. Hain yliopistoihin, mutta jäin varasijoille, joissain tapauksissa ärsyttävän lähelle pääsyä sisään. Kesätöissä ollessani pamahti sähköpostiin mainos Alkio-opiston uudesta linjasta, Luova kirjoittaminen. Siinä sitten tutkin Alkion sivuja ja harkinnan jälkeen päädyin tekemään hakemuksen tänne ja suorittamaan Alkio-opistossa Jyväskylän avoimen yliopiston kirjallisuustieteiden kursseja.

Edullista asumista asuntolassa ja hyvää ruokaa

Tulen itse Meri-Lapin alueelta, joten muutto Korpilahdelle oli edessä. Onneksi Alkio-opisto tarjoaa edullisia opiskelija-asuntoloita, joissa on voin asua myös viikonloput ilman isompia ongelmia. Valmiiksi kalustettu asunto vaati vain omat vuodevaatteet, koristeet ja ruoat. Sisustaa sai itse, jos tahtoi. Itse täytin tyhjät hyllyt kirjoilla. Siivousvälineet ja vessapaperin saa koululta samoin kuin kaikki kodinkoneet aina jääkaapista kahvinkeittimeen. Pyykit voi pestä kätevästi pesutuvassa, jonka yhteydessä on oma kuivaushuone pyykeille.

Alkio-opisto sijaitsee Korpilahdella, vain 30 kilometriä Jyväskylästä lähtiessä Tampereelle päin. Itse olen matkustanut tähän mennessä Jyväskylään, Tampereelle sekä tietenkin Lappiin. Jyväskylään menee bussi joka päivä useammankin kerran, ja arkipäivinä sekä sunnuntaisin bussi kiertää opiston kautta. Tämä toimii myös toisin päin. Sitten jos ei jaksa lähteä Jyväskylään kaupoille niin Korpilahden keskustassa on kaksi kauppaa, kaksi pitseriaa sekä baari ihan lähekkäin toisiaan. Sinne ei ole Alkiolta kuin kilometrin kävelymatka.

Opiskelu Alkiolla on ollut miellyttävä kokemus. Tunnit alkavat yhdeksältä, ja jos jaksaa nousta aikaisin niin aamupalaa on tarjolla ruokasalissa. Siellä on tarjolla puuroa, leipää sekä hedelmiä. Lounas tarjoillaan tietenkin ja maanantaista torstaihin on mahdollisuus syödä myös päivällinen koululla. Ruoka on ollut hyvää ja itsellä on tullut kokeiltua uusia ruokia, kun on uskaltanut. On tarjolla perinteistä liharuokaa, mutta myös kasvisruokaa tarjolla kaikille, sekä tietenkin erityisruokavalioille on omat ruokansa.

Monipuolisia opintoja ja uusia kavereita

Itse opiskelu on ollut mukavaa. Opettajat ovat huippuja, ja saa tuntua siitä minkälaista on opiskella korkeakoulussa. Itse opiskelen tosiaan kirjallisuustieteiden perusopintoja, mutta lukujärjestykseen mahtuu myös erilaisia kieliä ja historiaa. Aikaa jää oman ahkeruuden mukaisesti myös harrastuksiin ja kaverien kanssa oleiluun. Olen saanut monta uutta kaveria niin omalta kuin muiltakin linjoilta. Alkiolla on oppilailla mahdollisuus järjestää omaa vapaa-ajan toimintaa kerhojen muodossa esimerkiksi. Se minkälaista toiminta on, riippuu ihan vain opiskelijoista itsestään.

Loppuun vielä lyhyt kertaus. Alkio-opisto on mukava paikka opiskella ja saada tuntua siitä minkälaista opiskelu on korkeakoulussa, kuten yliopistossa. Ruoka ja seura on hyvää ja kulkeminen paikkakunnalle toimii hyvin. Jos siis jäit minun tavoin varasijoille tai et tiedä mitä tehdä seuraavaksi niin käy tutustumassa opistoon osoitteessa www.alkio.fi.

Senja Kostiander
Luova kirjoittaminen 2021–2022
190 päivää Alkiolla -blogin toimitus

Muita uutisia