Pyydä tarjous

Johanna Suominen on valmistumassa kosmetologiksi TAKKin kauneudenhoitoalan koulutusohjelmasta

TAKKin hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelija Johanna Suominen. Kuva: TAKK viestintä
TAKKin hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelija Johanna Suominen. Kuva: TAKK viestintä
23.11.2023 | Koulutus ja opiskelu

Opiskelija Johanna Suominen suorittaa viimeisiä opintoja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKin hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa ja vielä tämän vuoden puolella hän valmistuu kosmetologiksi. 23-vuotias Johanna on jo perustanut yrityksen opintojen aikana ja valmistumisen jälkeen hän siirtyy kokoaikaiseksi yrittäjäksi. Opiskeluaika TAKKissa on ollut omaehtoista koulutusta ja siihen on vahvasti linkittynyt TAKKin Lumova kauneushoitola, jossa hän on opiskelujen ajan tehnyt työssäoppimista.

- Ennen TAKKin hius- ja kauneudenhoitoalan opintoja olin kaupan alalla. Urasuunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi, kun viime vuoden 2022 helmikuussa minulta murtui olkapää ja silloin sain pitkän sairausloman. Sen aikana minulla oli hyvää aikaa pohtia tulevaisuuden suunnitelmia, ja sitä mitä todella haluan tehdä jatkossa. Minua oli aina kiinnostanut kauneudenhoitoala. Yrittäjyys sen sijaan tuntui hieman pelottavalta, mutta valokuvaajamieheni ja sivutoimisen yrittäjäsiskoni rohkaisemana lähdin kokeilemaan uutta urapolkua, kertoo Johanna Suominen ja jatkaa:

- Olin kuullut paljon hyvää TAKKista oppilaitoksena ja sen kouluttajista. Lisäksi päätöstäni vauhditti se, että TAKKin hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto kestää vain vuoden ja neljä kuukautta. Se oli mielestäni sopiva opiskeluaika minulle ja pystyin lähtemään työelämästä siksi aikaa pois.

Lumoava merkittävässä osassa opintoja

TAKKin Lumova on Tampereen suurin kauneushoitola ja siellä on monipuolinen valikoima erilaisia hoitoja. Opiskelijat saavat monipuolisesti käytännön harjoittelua opintojen aikana.

- Työssäoppimisjaksoja on ollut ainakin puolet opinnoista eli käytäntöä on todella paljon. Itse näen sen erittäin positiivisena asiana. Teoria yhdistettynä käytännön oppimiseen on paras tapa valmistua ammattiin. Lumovassa olemme tehneet perushoitoja, kuten kasvo-, käsi-, jalkahoitoja sekä vartalohoitoja ja hierontaa. Opintoihin on kuulunut myös kylpylähoitopalvelut sekä ehostus. Kouluttajat ovat tukenamme koko opintojemme ajan.

- TAKKissa on myös yrittäjyysopintoja, joten oman yritystoiminnan aloittaminen on käynyt huomattavasti helpommin. Itse valitsin kahdesta valinnaisesta aineesta yrittäjyystoiminnan suunnittelun, sanoo Suominen.

Kauneudenhoitoalan yrittäjä

- Opintojen jälkeen minulla on viikko vapaata ja sen jälkeen oma yritystoimintani alkaa täydellä teholla. Tilat on jo saatu ja niiden viimeistely pitäisi olla valmiina heti joulukuun alussa.

- Koska minulla on monta tutkintoa alla, aion hyödyntää kaikkea sitä osaamista työssäni. Haluan tarjota asiakkailleni mahdollisimman kokonaisvaltaista pakettia, niin henkistä- kuin ulkoista hyvinvointia. Asiakaslähtöisyys on toimintani kulmakivenä, toteaa lopuksi Suominen.


Joustavasti opiskellen ammattiin

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKissa voi opiskella ammatillisia tutkintoja. Vaihtoehtoja löytyy tekniikan ammateista palvelualoihin. Tutkintoja on noin 80, joten valinnanvaraa riittää. Jos oma ala on vielä hakusessa, apu löytyy TAKKin opiskelijapalveluista. Opinto-ohjaajalta voi varata henkilökohtaisen keskusteluajan, jossa tutkitaan yhdessä vaihtoehtoja opiskeluun ja ammatinvalintaan.

Koulutuksia TAKKissa käynnistyy joustavasti ympäri vuoden. Opiskelu on monipuolista ja käytännönläheistä. Ammattiin voi opiskella oppisopimuksella, omaehtoisessa koulutuksessa sekä työvoimakoulutuksessa. Omasta lähtötilanteesta riippuu, mikä koulutusmuoto on sopivin.

Koulutusmuodosta riippumatta oppimisesta suuri osa tapahtuu työpaikoilla aidoissa työtilanteissa tai TAKKin monipuolisissa työhalleissa.

TAKKin opiskelumahdollisuuksiin voi tutustua tutustumiskierroksilla, joita järjestetään säännöllisesti. Kierroksilla saa hyvän yleiskuvan eri vaihtoehdoista ja TAKKin opiskeluympäristöistä. Lisätietoa kierroksista ja koulutuksista löytyy TAKKin nettisivuilta: takk.fi/ajankohtaista.

www.takk.fi
Facebook | LinkedIn | Instagram | YouTube | X

Opiskelijapalvelut:
[email protected]
Puh. 044 7906 400