Pyydä tarjous

John Deere Forestry tarjoaa kiinnostavia työmahdollisuuksia

Digipalvelut
12.12.2022 | Koulutus ja opiskelu

John Deere Forestryn Joensuun tehtaanjohtaja Janne Haapasalo kannustaa hakeutumaan kone- ja metallialalle.

– Sitä kautta avautuu mahdollisuus mielenkiintoisiin töihin modernissa työpaikassa.

Joensuun tehtaalla valmistetaan kaikki John Deeren pyöräalustaiset katkotun puutavaralajin kuormatraktorit ja harvesterit sekä kuormaimet. Haapasalo näkee metsäkoneiden valmistamisen näkymät erittäin lupaavina.

– Olemme kone- ja metalliteollisuuden yritys, mutta asiakkaidemme kautta olemme myös sidoksissa metsäteollisuuteen ja -talouteen.

– Puupohjaiset ratkaisut ovat erinomainen vaihtoehto korvaamaan fossiiliperäisiä polttoaineita ja muita tuotteita, joista kaikkialla halutaan eroon. Maailmalla tutkitaan lukuisissa projekteissa, mitä kaikkea puukuidusta voitaisiin tehdä ja kehitetään uusia tuotteita. Myös puurakentaminen on vahva trendi. Puun käyttö kasvaa, joten puunkorjuuseen ja metsän hoitoon tarkoitetuilla koneilla on kovaa kysyntää myös tulevaisuudessa.

Iso investointi valmistui

Kulunut vuosi 2022 on Janne Haapasalon mukaan ollut kaksijakoinen.

– Joensuun tehdas täytti 50 vuotta, ja saimme 15 miljoonan euron investointipaketin rakennustyöt päätökseen. Tilauskanta on hyvällä tasolla, kuten on ollut viimeisimmät viisi vuotta. Myyntiä ovat tukeneet John Deeren koneisiin tuodut uudet teknologiset ratkaisut.

– Hyvien asioiden rinnalla ovat ikävät asiat: sota Ukrainassa sekä hankalat ajat maailmantaloudessa ja logistiikassa. Synkkyyteen ei kuitenkaan kannata vaipua. Vuosi 2023 tehdään täysillä töitä, ja ensi kesän korvilla hahmottuu, miltä vuosi 2024 näyttää.

Monenlaisia ammattilaisia tarvitaan

John Deere Forestryn Joensuun tehtaalla osavalmistuksessa valmistetaan koneiden rungot, kuormainten osia ja kuormatiloja. Eniten työntekijöitä työskentelee kokoonpanossa, jossa tarvitaan asentajia. Tehtaalla on mm. hitsareita, robottioperaattoreita, koneistajia, logistiikan ammattilaisia, laaduntarkastajia ja kunnossapidon työntekijöitä. Toimihenkilöinä on esim. ostajia, suunnittelijoita sekä laatu- ja valmistusinsinöörejä. Tällä hetkellä tehtaalla työskentelee n. 450 henkilöä.

– Olemme vuoden aikana palkanneet 60–70 uutta työntekijää, eniten asentajia. Myös hitsareita olemme rekrytoineet, ja muutamalle hitsarille olisi tälläkin hetkellä tarve, Janne Haapasalo mainitsee.

Houkuttelevan hyvä työnantaja

Haapasalo kertoo, että John Deere Forestry haluaa olla positiivinen työnantaja, jolla on työntekijöihin sekä veto- että pitovoimaa.

– Tässä olemme mukavasti onnistuneetkin. Työterveyshuolto on kunnossa ja muutkin henkilöstöedut ovat meillä viimeisen päälle hyvät. John Deere Forestry tukee henkilöstöään monin tavoin esim. vapaa-ajan harrastuksissa. Meillä on myös bonusjärjestelmä.

– Toimihenkilöillä on laaja etätyömahdollisuus, jos vain henkilön työtehtävät sen sallivat.

Turvallista työskentelyä

Joensuun tehdas on nykyaikainen teollisuusympäristö, jossa tehdään siistiä sisätyötä huipputekniikan parissa. Tilat ovat avarat ja valoisat, ja työturvallisuus on tarkoin huomioitu.

– Työskentely ei vaadi hirveästi voimaa, sillä käytettävissä on apuvälineitä esim. nostamiseen. Olisi hienoa, jos naiset valitsisivat nykyistä useammin tekniikan alan koulutuksen ammatillisessa oppilaitoksessa tai ammattikorkeakoulussa, Haapasalo toivoo.

Oppilaitosyhteistyö ja osaamisen kehittäminen ovat tärkeitä

John Deere Forestry tekee tiivistä yhteistyötä oppilaitosten, varsinkin Riverian kanssa.

– Yhteistyö on meille kullanarvoinen asia. Sitä kautta meille tulee harjoitteluihin motivoituneita opiskelijoita ja valmistumisen jälkeen osaavia työntekijöitä.

John Deere Forestry järjestää itse koulutuksia työntekijöilleen ja suhtautuu joustavasti, jos työntekijä haluaa opiskella omaehtoisesti urallaan eteenpäin.

– Meillä on paljon henkilöitä, jotka ovat aikanaan tulleet tehtaalle kokoonpano- tai hitsaustöihin ja muutaman työvuoden jälkeen ovat ryhtyneet opiskelemaan esim. ammattikorkeakoulussa insinöörin tutkintoa. He ovat edenneet toimihenkilöiksi ja päälliköiksi saakka.

– Kannattaa muistaa, että myös ammatillisten opintojen pohjalta voi jatkaa korkeakouluopintoihin, Janne Haapasalo vinkkaa.

Globaali suuryritys

John Deere -konserni toimii yli 30 maassa ja sillä on yli 75 000 työntekijää. John Deere Forestry valmistaa alansa huipputuotteita, jotka ovat täynnä teknologiaa. Joensuusta lähtee koneita ympäri maailmaa.

– Iso emoyhtiö voi tehdä investointeja ja kehittää henkilöstön osaamista, kuten John Deere on Joensuussa tehnyt ja tekee edelleen.

– Meillä työskentelevän ulottuvilla ovat koko konsernin mahdollisuudet. Jos kiinnostusta on, John Deeren palveluksessa voi hakeutua töihin ulkomaille, Janne Haapasalo toteaa.

www.deere.fi/fi/metsakoneet/
Facebook
LinkedIn
YouTube
Instagram