LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Kauppatieteilijän fuksisyksy

Digipalvelut
13.12.2021 | Koulutus ja opiskelu

Tänä syksynä olin yksi niistä noin kolmestatuhannesta opiskelijasta, jotka pääsivät aloittamaan uuden jännittävän elämänvaiheen, eli opiskelun Itä-Suomen yliopistossa. Aloitin syyskuussa fuksivuoteni kauppatieteiden opiskelijana Joensuun kampuksella.

Kulunut syksy on mennyt eteenpäin todella vauhdikkaasti. Onneksi kuitenkaan heti ei ole tarvinnut hypätä suoraan opintojen syvään päätyyn, sillä yliopiston aloitukseen on saanut totutella tutoreiden johdolla ensimmäisten fuksiviikkojen – tai kuten meillä sanotaan, mäyräviikkojen – aikana. Yleensä jokaisella oppiaineella on omat tutorit, jotka järjestävät uusille opiskelijoille tapahtumia ja opastavat opintojen alkuun. Syyskuun ensimmäiset viikot eivät olleet aivan niin täynnä akateemisia ajatuksia ja opintoja kuin olin kuvitellut, vaan ne kuluivat suurimmaksi osaksi tutustuessa täysin uuteen opiskelijakulttuuriin ja lukuisiin uusiin ihmisiin. Olen päässyt tänä ikimuistoisena syksynä esimerkiksi fuksien yhteiselle mökkireissulle, kaupunkisuunnistamaan pitkin Joensuun keskustaa ja viettämään fuksiaisia hassu hattu päässä.

Kahden töissä vietetyn välivuoden jälkeen oli jännittävää pitkästä aikaa sukeltaa opintojen maailmaan. Niin itse opiskelua kuin ajankäyttöä on täytynyt kiireisen syksyn aikana opetella oikein olan takaa, mutta onneksi tämäkin on lopulta vain tottumiskysymys. Vaikka hauskat tapahtumat ja muu vapaa-ajanvietto eivät ole syksyn edetessä loppunutkaan, niin vihdoin iltojen pimetessä on päässyt myös opintojen makuun. Ensimmäisiin tentteihin lukiessa ja deadlinejen värittäessä kalenterin sivuja (jokaiselle opiskelijalle suosittelen ehdottomasti oikeaa paperista kalenteria!) voi muistella tätä ikimuistoista syksyä ja haaveilla tulevista haalareista, joihin toivottavasti mekin fuksit saamme pian pukeutua.

Tuuli Tiirikainen