Kulosaaren lukiossa painotetaan tavoitteellista opiskelua

Kulosaaren Yhteiskoulu tarjoaa tavoitteellisen oppimisympäristön, josta voi hankkia monipuoliset tiedot ja taidot. Opiskelumuotoja yhdistetään tehokkaasti: lähiopetusta, monimuoto- ja etäopiskelua.
Kulosaaren Yhteiskoulu tarjoaa tavoitteellisen oppimisympäristön, josta voi hankkia monipuoliset tiedot ja taidot. Opiskelumuotoja yhdistetään tehokkaasti: lähiopetusta, monimuoto- ja etäopiskelua.
27.11.2023 | Koulutus ja opiskelu

Kulosaaren yhteiskoulun lukiossa opiskellaan joko yleislinjalla, englanninkielisellä linjalla, yhteiskunta- ja talouslinjalla tai tiede- ja teknologialinjalla. Koulu on kaksikielinen, joten kaikilla on mahdollisuus saavuttaa erinomainen englannin kielitaito tai ylläpitää jo olemassa olevaa kielitaitoa.

– Olemme kaksikielinen lukio, jossa opiskelukielenä käytetään suomen lisäksi englantia. Opiskelijoillamme on hyvä kielipohja jatkaa opintojaan korkeakouluissa Suomessa tai ulkomailla.

– Ensisijaisesti opiskelijat opiskelevat oman linjan kielivalintansa mukaisesti, mutta heillä on mahdollisuus valita joko englannin tai suomen kieltä painottavia kursseja oman mieltymyksen mukaan, mikäli kursseilla on tilaa. Opintojen lopussa suoritetaan suomalainen ylioppilastutkinto,sanoo johtava rehtori Lauri Halla.

Monikulttuurisuus tukee oppimista

Nykyisin koulutyöskentely suunnitellaan niin, että oppiminen tapahtuu luontevasti vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden, aikuisten tai erilaisten ympäristöjen kanssa.

– Kulosaaren lukiossa on ahkeria opiskelijoita, jotka haluavat opiskella ja saada aikaan hyviä tuloksia. Toisaalta lukiossa on paljon ulkomaisia opiskelijoita ja kansainvälisen kokemuksen omaavaa opettajaa, jotka rikastavat koulun motivoivaa opiskeluympäristöä. Kansainvälinen ja monikulttuurinen arki tukeekin varmasti jokaisen opiskelijamme oppimista, Halla mainitsee.

Kuuluisa Kuliksen henki syntyy yhdessä olosta, innostavista tapahtumista ja vanhoista perinteistä.

Kuliksen henki

– Opettajan tärkeimpiä tehtäviä on innostuksen tunnistaminen ja sen herättäminen. Meidän tavoitteenamme on kehittää opiskelijan akateemisia valmiuksia, joiden avulla hän voi jatkaa opintojansa täällä kotimaassa tai ulkomailla. Opiskelun ohessa ohjaamme opiskelijoita oma-aloitteisiksi ja yrittelijäksi, rohkeiksi ja luoviksi sekä suvaitseviksi ja avarakatseisiksi maailmankansalaisiksi. Lukio on meillä paljon muutakin kuin oppitunteja - se on tärkeä vaihe elämässämme, määrittelee Halla.

Teoreettisten opintojen vastapainoksi koulu tarjoaa taito- ja taideaineita sekä paljon yhteisöllisyyttä ja mahdollisuuksia harrastustoimintaan. Koulun ohjelmassa on liikuntatapahtumia ja opintomatkoja, vapaaehtoistoimintaa, työelämä- ja korkeakouluyhteistyötä sekä vireää kerhotoimintaa.

– Tiiviissä ja innostavassa yhteisössä tehdään paljon töitä yhdessä, jolloin kaikki tuntevat toisensa. Hyvä opiskeluhenki tarttuu, jolloin jokainen voi aistia kuuluisan yhdessä olosta, innostavista tapahtumista ja vanhoista perinteistä syntyvän Kuliksen hengen, kertoo Halla.

Kohti kestävämpää kehitystä

Tiede- ja teknologialinjalla on vahva painotus luonnontieteisiin; matematiikkaan, kemiaan, fysiikkaan ja biologiaan sekä teknologiaan. Linja tarjoaa opiskelijoille hyvät mahdollisuudet syventyä ja erikoistua luonnontieteisiin ja teknologiaan. Linja tarjoaa varmasti hyvät eväät näiden alojen jatko-opiskeluun.

– Tiede- ja teknologialinjalla on paljon luonnontieteiden erikoiskursseja ja soveltavaa opiskelua yhteistyössä työelämän ja jatkokoulutuspaikkojen kanssa, joten opiskelu on hyvin käytännönläheistä. Kyseinen linja on laajentanut koulutustarjontaamme entisestään. Se täydentää ja tasapainottaa koulumme erikoistumisaloja myös luonnontieteiden suuntaan. Kehittämistyömme suuntautuu jatkossa entistä enemmän kestävään kehitykseen, hyvinvointiin ja yhteishenkeen, linjaa Halla.

Sijoittamisesta kiinnostuneet lukiolaiset kuuntelemassa osake- ja rahastovälittäjä Nordnetin hyödyllisiä sijoittamisen ja markkinatilanteen neuvoja.

Tietoa taloudesta ja yhteiskunnasta

Yhteiskunta- ja talouslinjalla pakolliset opinnot ovat pääosiltaan suomenkielisiä. Osa valinnaisista opinnoista tapahtuu englannin kielellä. Opiskelijat voivat painottaa opinnoissaan esimerkiksi kansainvälistä politiikkaa, sosiaalitieteitä tai taloutta ja kauppaa. Linjan suorittamisesta saa erillisen diplomin.

– Linjan opiskelijat ovat erittäin kiinnostuneita taloudesta, kaupasta ja yhteiskunnallisista asioista. Yhdessä keskusteleminen ja ”väitteleminen” onkin erinomainen tapa oppia, kehittyä ja viedä asioita eteenpäin. Opiskelussa painotetaan vierailuja, työelämä- ja korkeakouluyhteistyötä sekä tietotekniikan hyödyntämistä. Opiskelijat saavat monipuolisesti tietoa siitä, miten yhteiskunta vaikuttaa talouteen ja talous yhteiskuntaan. Linja antaa hyviä valmiuksia niin teoriassa kuin käytännössäkin muun muassa kaupallisen alan tai yhteiskuntatieteiden jatko-opintoja varten, korostaa Halla.

Laajennus toi lisää opiskelupaikkoja ja monipuolisia tiloja

Uusi, vuosi sitten valmistunut laajennus jakaantuu kahteen osaan. Koulurakennuksen eteläpuolelle rakennettiin muun muassa uusia luokkahuoneita, laboratoriotiloja, itseopiskelu- ja oleskelutiloja sekä kattoterassi. Toinen rakennus on suunniteltu nykyaikaiseksi liikuntatilaksi.

Uusien väljempien tilojen myötä koulun opiskelijapaikat tulevat lisääntymään.

Lisätietoja lukiosta ja opiskelijavalinnasta: ksyk.fi

Instagram | Facebook | YouTube

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia