Mahdollisuuksien maailma avautuu Thermo Fisherillä

Konevalvoja Maarit Hätinen työssään.
Konevalvoja Maarit Hätinen työssään.
10.12.2021 | Koulutus ja opiskelu

Yhdysvaltalainen Thermo Fisher Scientific -konserni valmistaa laboratoriolääketieteeseen liittyviä laitteita ja kulutustuotteita, kuten analyysilaitteita, kemikaaleja ja laboratoriotarvikkeita. Yhtiö on alansa edelläkävijä maailmassa. Thermo Fisherin Joensuun tehtaassa valmistetaan esim. pipettejä, pipettien kertakäyttökärkiä ja diagnostiikkalevyjä. Joensuussa yhtiö työllistää tällä hetkellä n. 460 henkilöä ja globaalisti yli 90 000.

– Meillä on hyvä myötätuuli. Koronaviruksen vuoksi tuotteidemme kysyntä kasvaa ja Joensuussa tarvitaan tuotantoon työntekijöitä erityisesti laadunvalvontaan ja konevalvojan tehtäviin, Joensuun yksikön tuotantojohtaja Marko Mononen toteaa.

– Meillä on töissä kaikenlaisia ihmisiä. Tuotannon tehtäviin ei varsinaisesti valmistu mistään koulusta, vaan positiivisella asenteella ja oppimishalukkuudella varustettu henkilö pärjää varmasti.

Kuukauden perehdytys on tehokas

Marko Mononen kertoo, että uudet työntekijät opastetaan töihinsä noin kuukauden kestävällä perehdytysohjelmalla, joka on hiottu loogiseksi ja tehokkaaksi.

– Perehdytys on saanut paljon kiitosta. Esimerkiksi alaa vaihtavat voivat hakeutua meille turvallisin mielin töihin ilman muoviteollisuuden koulutusta. Tarvittavat taidot kyllä oppii, jos tahtotila on kohdallaan. Työ ei ole liukuhihnatyötä, vaan työskentely on monimuotoista ja tapahtuu eri soluissa. Moderni teollinen työympäristö on valoisa, puhdas ja turvallinen.

Tuotanto toimii kellon ympäri

Tuotannon työtehtävissä tarvitaan tarkkuutta ja tarmokkuutta. Vuorotyö voi olla luonteeltaan haastavaa, mutta Thermo Fisherin tuotantoprosessien on oltava käynnissä 24/7.

– Monet pitävät siitä, että vuodeksi eteenpäin tietää omat työvuorot, Mononen mainitsee.

– Käyttämämme 222-malli on tutkitusti ja meidänkin kokemustemme perusteella hyvin toimiva ja inhimillinen järjestelmä. 222-järjestelmässä työvuorot kiertävät eteenpäin siten, että henkilö tekee peräkkäisinä vuorokausina 2 aamu-, 2 ilta- ja 2 yövuoroa, joita seuraa 4 vapaapäivää.

Terveellisempi, puhtaampi ja turvallisempi maailma

Joensuun tehtaan tuoteportfoliosta yli 95 % on yhtiön omia. Marko Mononen korostaa tuoteskaalan laajuutta.

– Joensuussa valmistetaan erilaisia tuotteita yli tuhannella eri tuotekoodilla, maailmanlaajuisesti Thermo Fisherin tuotteita tehdään yli miljoonalla eri koodilla.

– Teemme tärkeää työtä, josta olemme ylpeitä. Asiakkaamme käyttävät tuotteitamme tutkimus- ja kehitystyössä. Yhdessä asiakkaidemme kanssa olemme mukana tekemässä maailmasta terveellisempää, puhtaampaa ja turvallisempaa.

– Kuuntelemme tarkoin asiakkaiden ja loppukäyttäjien antamaa palautetta ja kehitämme tuotteitamme ja pyrimme mahdollisimman ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Panostamme erityisesti kierrätettävyyteen.

Luotettava työnantaja

Thermo Fisherin valmistamilla laboratoriotuotteilla on normaalioloissakin vakaa kysyntä, joten yhtiö on luotettava työnantaja. Yhtiö kannustaa työntekijöitään etenemään urallaan ja kehittämään ammattitaitoaan. Globaali konserni tarjoaa myös kansainvälisiä työmahdollisuuksia.

– Joensuun tehtaalla laadunvalvojana ja konevalvojana aloittanut voi edetä vaikkapa asentajaksi, runneriksi, materiaalinkäsittelijäksi, vuorovastaavaksi tai tiimin vetäjäksi.


Virpi ja Maarit pitävät Thermo Fisheriä luotettavana ja kannustavana työnantajana.

Henkilöstön osaamisen kehittäminen on tärkeää

Marko Monosen mukaan Thermo Fisher tekee Joensuussa yhteistyötä ammattioppilaitos Riverian kanssa.

– Heidän avullaan pystymme toteuttamaan tarpeisiimme räätälöityjä koulutuspaketteja, esimerkiksi vuodenvaihteessa 2021–2022 alkaa uusimmille konevalvojille tarkoitettu ruiskuvaluteknologian täydennyskoulutus.

– Erittäin hyvä tapa lisätä henkilöiden osaamista on oppisopimus. Meillä työskentelee mm. toista kymmentä muovimekaanikon ammattitutkinnon oppisopimuksella suorittanutta.

Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä

– Muoviteollisuudessa töitä on tarjolla nyt ja varmasti jatkossakin. Rohkeasti vain ottamaan meihin yhteyttä, laittakaa hakemuksia tulemaan, kannustaa Marko Mononen.

– Pystymme tarjoamaan vakituisia työsuhteita – mikä nykyaikana ei välttämättä ole itsestään selvää – mutta meille voi työllistyä myös määräaikaiseksi, jos työntekijä niin haluaa.

– Kannattaa muistaa myös kesätyöt. Ne ovat oivallinen tapa saada tuntumaa muoviteollisuuden työtehtäviin, Mononen vinkkaa.

Thermo Fisher Scientific Oy Joensuun tehdas
Rahtikatu 2
Puh. 013 610 270

www.thermofisher.com
jobs.thermofisher.com
Twitter
Facebook Thermo Fisher Scientific
Facebook Thermo Fisher Scientific Jobs
Instagram
YouTube
LinkedIn

Virpi, Maarit ja Timo viihtyvät työssään

Virpi Puhakka aloitti työt Thermo Fisherillä maaliskuussa 2021 työskenneltyään sitä ennen siivousalalla. Hänen työtehtäviään ovat pipettien kärkien filtterointi, pakkaaminen ja laadunvalvonta.

– Halusin säännöllisen ja kokoaikaisen työn. Samalla tuli näytettyä, että yli viisikymppisenäkin voi löytää uuden työpaikan.

– Sanoisinkin kaiken ikäisille, että jos jokin työ kiinnostaa, niin ei kun vaan kokeilemaan! Alan, jolle peruskoulun jälkeen lähtee hakeutumaan, ei tarvitse olla lopullinen valinta. Työt muuttuvat ja ihmiset muuttuvat, alan vaihtaminen on nykyaikana luonnollista.


Virpi Puhakka arvostaa sitä, että omat työvuorot tietää vuodeksi kerrallaan.

Maarit Hätinen tuli Thermo Fisherille laadunvalvojaksi syksyllä 2020 ravintola-alalta, kun koronarajoitukset olivat johtaneet lopulta lomautukseen.

– Olen koulutukseltani restonomi. En enää yli 40-vuotiaana nähnyt mielekkääksi lähteä opiskelemaan uutta tutkintoa useiksi vuosiksi. Thermo Fisherillä pääsin suoraan työn kautta oppimaan uusia taitoja.

Lokakuussa 2021 Maarit tuli valituksi konevalvojaksi. Hän on viihtynyt muoviteollisuuden töissä mainiosti, eikä alan koulutuksen puuttuminen ole ollut ongelma.

– Isossa tuotantolaitoksessa prosessit on tarkoin mietitty alusta loppuun. Tehtävät ja työpisteet vaihtelevat. Olen todellakin tykännyt työstäni. Erityisesti pidän siitä, että työasiat voi jättää työpaikalle, kun vuoro päättyy.


Automaatioasentaja Timo Vänskän työnä on pitää koneet käynnissä.

Timo Vänskä (42 v.) on aikoinaan suorittanut automaation perustutkinnon. Automaation parista ei kuitenkaan valmistumisen jälkeen töitä löytynyt, vaan työuraa on kertynyt tuotannon tehtävistä eri yrityksissä. Thermo Fisherille Timo tuli konevalvojaksi vuonna 2016 ja työskentelee nyt automaatioasentajana.

– Työni on pitää laitteet käynnissä ja korjata ne, jos niihin tulee vikoja tai häiriöitä.

Thermo Fisherillä työskennellessään Timo on suorittanut oppisopimuksella kaksi ammattitutkintoa: automaation ja muovimekaanikon. Parhaillaan hän suorittaa oppisopimuksella erikoisammattitutkintoa konenäöstä, robotiikasta ja ohjelmoinnista.

– Aiheet ovat kiinnostavia. Mitä enemmän niistä tietää, sitä pätevämmin osaa tehdä näitä hommia.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia