Maija Pajukoski pääsi opiskelemaan oppisopimuksella lähihoitajaksi Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa

"Oppisopimuskoulutus on ollut minulle hyvä valinta: pidän kovasti työstäni ja samalla opiskelen alan tutkintoa”, kertoo Maiju Pajukoski.
"Oppisopimuskoulutus on ollut minulle hyvä valinta: pidän kovasti työstäni ja samalla opiskelen alan tutkintoa”, kertoo Maiju Pajukoski.
05.12.2022 | Koulutus ja opiskelu

Maija Pajukoski on juuri aloittanut lähihoitajaopinnot oppisopimuksella TAKKissa.

- Olin päättänyt peruskoulun vuonna 2019, jonka jälkeen opiskelin vähän aikaa lukiossa. Työkokemusta minulla oli ravintola-alan työskentelystä sekä oman harrastukseni kautta kilpa-aerobicin valmennuksesta. Halusin kuitenkin ammatin, jossa työnäkymät ovat hyvät. Minua on aina kiinnostanut terveys- ja hyvinvointiala.

- Huomasin netissä ilmoituksen marraskuussa oppisopimuksella alkavasta koulutuksesta ja saman tien hainkin tarvittavaa lisätietoa. Koulutuksen ehtona oli se, että opiskelijalla on työpaikka tiedossa. Perhetuttavani kautta sain tietää, että Esperi Care hakee työntekijöitä ja siellä ollaan kiinnostuneita oppisopimusopiskelijoista. Sain heiltä toivomani oppisopimuspaikan.

- Oppisopimuskoulutus on ollut minulle hyvä valinta: pidän kovasti työstäni ja samalla opiskelen alan tutkintoa. Teoriaa on viikossa 1–2 koulupäivänä, työtunteja 25. Monilla työpaikoilla on kuitenkin mahdollista tehdä työtä täysipäiväisesti. Itse teen tällä hetkellä niin paljon kuin pystyn, unohtamatta myöskään vapaapäiviä. Koulutus kestää noin kaksi vuotta, mutta sitä voi tarpeen vaatiessa lyhentää tai pidentää. Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma henkilökohtainen opintopolku.

- Voin ehdottomasti suositella oppisopimuskoulutusta. Tämä on mielestäni erittäin innostava ja mielenkiintoinen tapa oppia uutta. Koulutus ei tunnu myöskään ylikuormittavalta. Sitten kun aikanaan valmistun sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta lähihoitajaksi, minusta ei tunnu niin pelottavalta lähteä työmaailmaan. Kokemustahan minulla kertyy koko opintojen ajalta. Koulutus myös antaa hyvät mahdollisuudet tehdä jatko-opintoja, esimerkiksi liikunta-alalla.

Joustavasti opiskellen ammattiin

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKissa voi opiskella ammatillisia tutkintoja. Vaihtoehtoja löytyy tekniikan ammateista palvelualoihin. Jos oma ala on vielä hakusessa, apu löytyy TAKKin opiskelijapalveluista. Opinto-ohjaajalta voi varata henkilökohtaisen keskusteluajan, jossa tutkitaan yhdessä vaihtoehtoja opiskeluun ja ammatinvalintaan.

Koulutuksia TAKKissa käynnistyy joustavasti ympäri vuoden. Opiskelu on monipuolista ja käytännönläheistä. Ammattiin voi opiskella oppisopimuksella, omaehtoisessa koulutuksessa sekä työvoimakoulutuksessa. Omasta lähtötilanteesta riippuu, mikä koulutusmuoto on sopivin.

– Vaihtoehtoja voi tulla selvittämään TAKKin opiskelijapalveluiden kanssa, kannustaa opinto-ohjaaja Anni Niva.

– Tutkintoja meiltä löytyy noin 80, joten valinnanvaraa riittää. Meiltä saa apua itselle sopivan tutkinnon ja ammatin löytämiseen.

Koulutusmuodosta riippumatta oppimisesta suuri osa tapahtuu työpaikoilla aidoissa työtilanteissa tai TAKKin monipuolisissa työhalleissa.

– Oppisopimuskoulutuksessa oppiminen tapahtuu pääosin omalla työpaikalla. Työpaikalta nimetään työpaikkaohjaaja, joka TAKKista haetaan ensin perusosaaminen ja sen päälle rakennetaan käytännön osaaminen työpaikoilla, kertoo opinto-ohjaaja Anni Niva.

TAKKin opiskelumahdollisuuksiin voi tutustua mm. virtuaalisilla tutustumiskierroksilla, joita järjestetään säännöllisesti. Kierroksilla saa hyvän yleiskuvan eri vaihtoehdoista ja TAKKin opiskeluympäristöistä. Lisätietoa kierroksista ja koulutuksista löytyy TAKKin nettisivuilta.

www.takk.fi
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
YouTube

Opiskelijapalvelut
[email protected]
Puh. 044 7906 400


Opiskele oppisopimuksella

  • Oppisopimuspaikkaa haetaan kuten mitä tahansa työpaikkaa. Mieti, mikä ala kiinnostaa eniten ja missä haluaisit työskennellä.
  • Oppisopimuskoulutuksessa suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla työtä tehden. Työaika on vähintään keskimäärin 25 h/viikko. Tuekseen opiskelija saa työpaikkaohjaajan.
  • Opiskelussa painottuu oppiminen työpaikalla, teoriaopetus oppilaitoksessa tukee työpaikalla opittua.
  • Oppisopimus on työsuhde, ja sen ajalta opiskelija saa palkkaa. Koulutuksessa pätevät normaalin työsuhteen edut, kuten lomat.
  • Oppisopimus sopii kaikille ammattitaitoa, tutkintoa tai lisäkoulutusta kaipaaville, joille tekemällä oppiminen on mieluisin tapa oppia.
  • Oppisopimusopiskelijana olet alusta alkaen oikeissa töissä, joten työllistyminen koulutuksen jälkeen on helpompaa.

Lue lisää ja ota yhteyttä: takk.fi/oppisopimus

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia