Riveria kouluttaa kaivosalan monipuolisia osaajia

Facebook
30.11.2023 | Koulutus ja opiskelu

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria kehittää kaivosalan koulutustoimintaa aktiivisesti yhteistyössä alan yritysten kanssa. Esimerkiksi nuorille suunnattu kaivosalan perustutkinto antaa erinomaisen pohjan kohti alan mielenkiintoisia työtehtäviä.

Riverian kaivos-, maarakennus-, ja infrarakentamisalojen koulutuspäällikkö Aki Hankilanoja kertoo, että 01.09.1953 Outokumpu Oy aloitti kaivosammattikoulun kolmivuotisena opiskeluna. Tänä vuonna Outokummun kaivosalan yksiköllä onkin aihetta juhlaan, kun vietetään sen opetustoiminnan seitsemän vuosikymmenen mittaista taivalta.

- Tänä syksynä aloitimme ensimmäisen kerran miesmuistiin juuri kolmivuotisen, nuorille opiskelijoille suunnatun kaivosalan perustutkinnon. Koulutukseen haetaan yhteisvalinnan kautta ja toivommekin saavamme uutta voimaa sitä kautta alalle. Tämän lisäksi järjestämme jatkuvan haun aikuisopiskelijoille, jotka miettivät esimerkiksi alanvaihtoa. Odotukset ovat korkealla jatkossa ja tavoitteemme on saada lisää työvoimaa kaivosalan moninaisiin tehtäviin.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria on Suomen vanhin kaivosalan kouluttaja, joka palvelee monimuotoisesti työelämää.

Ala tarjoaa mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä

Riverian Kaivosalan perustutkinnon suorittaneella henkilöllä on perustiedot ja valmiudet toimia erilaisissa työtehtävissä kaivosalalla. Tutkinnon suorittaneen työtehtävät liittyvät louhintaan, kallion tukemistyöhön, varustelutöihin, kaluston huoltoon, tuotannon käynnissä - ja kunnossapitoon, rikastukseen sekä prosessiautomaatioon.

- Riveria on ollut pitkään kaivosalan ammatillisen koulutuksen edelläkävijä ja on sitä edelleen. Kaivosala on vuosien saatossa muuttunut samalla kun Riveria on koulutusorganisaationa kehittynyt yhteistyössä alan yritysten kanssa vastaamaan ajan haasteisiin. Olemme panostaneet merkittävästi oppimisympäristöihin, joihin on investoitu ja tullaan lisää investoimaan esimerkiksi simulaattoreiden kautta. Varmistamme siten, että opiskelija omaksuu oikeat ja turvalliset työmenetelmät. Painotamme kaikessa siihen, että laatu on edellä, ei määrä, toteaa Hankilanoja.

Opiskelijoiden yrityksissä suorittamat työssäoppimisjaksot ovat yrityksille rekrytointimahdollisuus, mikä yrityksissä onkin kiitettävästi pantu merkille. Motivoituneesta opiskelijasta voi saada hyvän työntekijän.

Myös oppisopimus- ja rekrykoulutusta

Riveria tarjoaa alasta kiinnostuneille kaivos- ja louhinta-alan työelämälähtöistä oppisopimus ja rekrykoulutusta.

- Meillä on mahdollisuus järjestää Rekrykoulutusta yrityksille, vastaamaan nopeaan työvoiman tarpeeseen. Rekrykoulutuksilla olemme kouluttaneet verestä työvoimaa ympäri Suomea. Koulutukset on rakennettu yhteistyössä alan yritysten kanssa, ja ne antavat opiskelijoille hyvät valmiudet itsenäiseen, tehokkaaseen ja turvalliseen työskentelyyn.

Työnantajat voivat rekrytoida ja kouluttaa myös oppisopimuksen avulla. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopetus, työelämässä oppiminen), se räätälöidään aina tapauskohtaisesti, jonka mukaan määräytyy henkilökohtainen koulutuksen kesto.

- Yrityksissä on selkeä tarve osaavalle työvoimalle, emmekä pysty täyttämään yritysten tarpeita pelkästään alalle tulevilla nuorilla. Muuttuvat ja kehittyvät työmenetelmät, koneet ja laitteet edellyttävät myös työntekijöiden kouluttamista työn ohella. Tässä keskeisenä työkalunamme on oppisopimuskoulutus, jonka uusimuotoinen toteutustapa palvelee erityisen hyvin osaamisen kehittämistä yritysten, yrittäjien, alanvaihtajien tai kenen vain tarpeissa, sanoo Hankilanoja.

Lisätietoa Riveriasta: www.riveria.fi

Riveria sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | TikTok | Vimeo | YouTube | X

Vuosittain Riverian koulutuksiin osallistuu noin 17 000 opiskelijaa. Osaavaa ja ammattitaitoista henkilöstöä Riveriassa on noin 700. Riveriassa voidaan järjestää yli 100 erilaista ammatillista tutkintoa eri koulutusaloilla. Koulutusyksiköt sijaitsevat Joensuussa, Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa, Outokummussa ja Valtimolla. Valtaosa tutkinnon suorittaneista työllistyy tai aloittaa yritystoiminnan Pohjois-Karjalassa. Osa jatkaa opintojaan korkeakouluissa.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä