Pyydä tarjous

Arkkitehti- ja rakennesuunnittelupalvelut sekä rakennuttaminen ja valvonta monipuolisesti Suunnitteluryhmä Karrak Oy:ltä

Suunnitteluryhmä Karrak Oy:n toimitusjohtaja Ville Vänskä.
Suunnitteluryhmä Karrak Oy:n toimitusjohtaja Ville Vänskä.
25.11.2022 | Rakentaminen

Paikallisesti palvelevalla Suunnitteluryhmä Karrak Oy:llä on toimistot Kuopiossa ja Joensuussa. Suunnitteluryhmä Karrak tekee uudisrakennusten ja peruskorjausten rakenne- ja rakennussuunnittelua asuinrakennuksiin sekä liike- ja teollisuusrakentamisen kohteisiin. Myös rakennuttaminen ja valvonta kuuluvat palveluihin.

Kokonaisvaltaista työtä asiakkaan eduksi

Suunnitteluryhmä Karrak voi toimia rakennushankkeen vastuullisena suunnittelijana luonnossuunnittelusta sekä pää- ja rakennussuunnittelusta alkaen aina rakenne- ja valmisosasuunnitteluun saakka.

Toimitusjohtaja Ville Vänskä kertoo, että Kuopion toimisto tarjoaa monipuoliset palvelut.

– Kuopiossa olemme täyden palvelun talo, joka tarjoaa arkkitehti-, rakenne- ja elementtisuunnittelun sekä rakennuttamis- ja valvontapalvelut sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Kuopion toimiston kohteet ovat pääosin Kuopion seudulla ja muualla Pohjois-Savossa.

Joensuussa painottuu rakennesuunnittelu, erityisesti puurakenteiden suunnittelu. Joensuun toimisto pystyy hoitamaan myös isojen ja vaativien kohteiden rakennesuunnittelua kaikkialle Suomeen.

– Kuopion ja Joensuun toimistot täydentävät toisiaan ja toimivat keskenään tiiviissä yhteistyössä, Ville Vänskä toteaa.

– Asiakkaan käytettävissä ovat yrityksen kaikki palvelut paikkakunnasta riippumatta.

– Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala ovat meille tärkeitä alueita. Tunnemme paikalliset olot ja pyrimme palvelemaan alueiden tarpeita mahdollisimman hyvin. Suunnitteluryhmä Karrak tekee suunnittelua myös Etelä-Suomeen ja muuallekin maahan. Kasvuhakuisena yrityksenä olemme pyrkineet määrätietoisesti laajentamaan toiminta-aluettamme. Maanlaajuinen toiminta tasaa paikallisia rakentamisen suhdannevaihteluita, Vänskä mainitsee.

Laaja asiakaskunta

Taloyhtiöille Suunnitteluryhmä Karrak tarjoaa suunnittelupalvelut kustannustehokkaasti ja asiantuntevasti. Erikoisosaamisena on LVIS-peruskorjausten sekä jälkiasennushissien suunnittelu. Yritys tekee suunnitelmia ja työselityksiä myös julkisivujen, parvekkeiden ja vesikattojen korjauksiin. Suunnitteluryhmä Karrak Oy hoitaa urakoiden kilpailutuksen, urakkaneuvottelut ja urakkasopimusten ja muiden asiakirjojen laatimisen.

Liike- ja teollisuusrakentamisessa Suunnitteluryhmä Karrakin asiakkaina on teollisuusyrityksiä, kuntien kiinteistöyhtiöitä sekä muita julkishallinon rakennuttajia. Asuinrakentamisessa asiakkaina on omaa asuntotuotantoa tekeviä rakennusliikkeitä. Suunnitteluryhmä Karrakin vahvuutena on, että yritys voi tehdä kohteeseen arkkitehti-, rakenne- ja elementtisuunnitelmat.

Puurakennesuunnittelu on yksi yrityksen vahvuuksista. Suunnitteluryhmä Karrakin asiakkaina on Suomen johtavia puurakentamisen komponentteja valmistavia yrityksiä. Pilari-palkkijärjestelmä, CLT- ja LVL-rakenteet, kuten myös hirsi- ja rankarakenteet sekä moduulirakenteet ovat Karrakin suunnittelijoille tuttuja.

Kehittyvä ja aktiivinen yritys

Suunnitteluryhmä Karrak Oy on perustettu vuonna 2002. Ville Vänskän mukaan yrityksen juuret ovat 1980-luvun alkupuolen Joensuussa.

– Matkan varrella on ollut kaksi yrityskauppaa. Suunnitteluryhmä Karrak tuli minun omistukseeni vuonna 2009. Kuopiosta ostimme Rakennussuunnittelu Jukka Timosen liiketoiminnan vuonna 2017, Ville Vänskä kertoo.

Kuopion toimistossa työskentelee kahdeksan henkeä, joista kuusi suunnittelijoita ja kaksi rakennuttamis- ja valvontatehtävissä. Suunnitteluryhmä Karrakin henkilöstön määrä on viime vuosina kasvanut, tällä hetkellä töissä on yhteensä 20 henkilöä.

– Meillä on sekä kokeneita että nuoria osaajia. Rekrytoimme mielellämme nuoria suunnittelijoita, jotka saavat meillä vähitellen vastuuta ja nousujohteisesti vaativampia projekteja.

– Yrityksenä pyrimme jatkuvasti kehittymään ja kasvamaan. Toimintoja on kehitetty pitkäjänteisesti ja tullaan jatkossakin kehittämään, toteaa Ville Vänskä.

karrak.fi