Monen toimijan Monion rakentaminen käynnistyi

Facebook
06.07.2021 | Rakentaminen

Tuusulan keskus Hyrylä saa uuden maamerkin, kun keskeiselle paikalle Tuusulantien varrelle nouseva lukio ja kulttuuritalo Monio valmistuu vuonna 2023. Opetustiloja lukiolle ja monitoimitiloja kulttuuritoiminnalle ja yhdistyksille tarjoavan Monion rakentaminen on alkanut Rykmentinpuistossa.  

– Hyrylän keskustan ja Rykmentinpuiston palvelujen kainaloon rakentuva Monio on Tuusulassa ainutlaatuinen hanke. Monen toimijan Monio tarjoaa tuusulalaisille yhteisen oppimisen ja kulttuurin olohuoneen sekä uusia kohtaamismahdollisuuksia, sanoo pormestari  Arto Lindberg. 

Monio on Suomen ensimmäinen kulttuuritalo, jossa toimii lukio. Saman katon alle sijoittuvat lukio, musiikkiopisto, kuvataidekoulu ja kansalaisopisto sekä erilaisia kokoontumis-, esiintymis- ja liikuntatiloja kuntalaisia varten. 

Rakentaminen olosuhdesuojan alla 

Tuusulan uimahallin ja Tykkitien väliin sijoittuva työmaa-alue on rajattu työmaa-aidoin. Kaksi suojeltavaa, entistä varuskunnan rakennusta, vaalea puurakenteinen rivitalo Tuusulanväylän varrella ja tiilirakenteinen makasiini Heinolanaukiolla rajataan työmaa-aidan sisäpuolelle turvallisuussyistä. Urakoitsijana toimii Lujatalo Oy. 

 Pääosin puurakenteinen Monio rakennetaan massiivihirrestä ja CLT-elementeistä. Puurakentaminen tehdään sääsuojan alla. 

– Varsinaisen rakentamisen ajan rakennus suojataan sään vaihteluilta korkealla telttamaisella suojalla. Vastaavaa rakentamistapaa on käytetty Martta Wendelin -päiväkodin työmaalla, kertoo rakennuttajainsinööri Antti Kellokumpu. 

Tuusulan kunta uudistaa päivähoidon ja perus- ja lukio-opetuksen palveluverkkoaan vuosina 2021–2026, ja Monion rakentaminen on osa tätä kokonaisuutta. 

Artikkeli on julkaistu Uudenmaan Rakennusmaailma -lehdessä 3/2021 (asuntomessunumero).

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä