Pyydä tarjous

PeltiKii Palvelun Aitokatto-konesaumakatto kestää koko elämän

100-vuotiaan konesaumakaton uudistaminen Kuopiossa Puijonkadulla.
100-vuotiaan konesaumakaton uudistaminen Kuopiossa Puijonkadulla.
17.02.2023 | Rakentaminen, Yrityselämässä tapahtuu

Katon tehtävä on suojata taloa ja sen rakenteita vuosikymmenien ajan. Koska jokainen katto on yksilöllinen, ratkaisu vaatii aina varmaa tietoa ja osaamista. Kun vaativan käsityön toteuttaa ammattitaitoinen peltiseppä vain parhaita materiaaleja käyttämällä on katto myös erittäin pitkäikäinen.

– Katoista puhuttaessa on konesaumakatto yksinkertaisesti se paras valinta, toimitusjohtaja Markus Kauhanen kiteyttää.

– Oikein tehty laadukas konesaumakatto kestää vuosikymmeniä, jopa sata vuotta, ja on ainoa täysin vesitiivis peltikatto. Kattoon ei tehdä yhtään reikää. Konesaumakatossa peltirivit, putkien läpiviennit ja liitokset saumataan kiinni toisiinsa, jolloin katolle tulee yhtenäinen ja täysin vedenpitävä peltivuoraus. Lisäksi se on tyylikkään näköinen ja ainoana peltikattona muovattavissa kuinka monimuotoiselle katolle tahansa, Kauhanen kuvaa.

Rintamamiestalon kattorakenteen lämpöremontissa entinen puutteellinen tuuletusrako täytetään puukuitueristeellä ja päälle asetetaan erikoinen, yhtä aikaa lämmöneristeenä, tuulensuojana ja aluskatteena toimiva puukuitulevy. Levyn päälle rakennetulla maltillisella korotuksella ja avoimella tuuletusvälillä saavutetaan erinomainen eristys ja Suomen olosuhteissa toimiva tuuletus alkuperäisestä ulkonäöstä tinkimättä. Kuvassa näkyvän samalla rakenteella valmistuneen katon uudistamisella saavutettiin viime talven pakkasilla +3 asteen sisälämpötilan nousu. Onnistuneen remontin päätteeksi rintamiestalo sai kestävän katon, rakennuksen lämpöjä saatiin pienennettyä ja energialaskuun tuli huima säästö.

Kaikki peltityöt vankalla ammattitaidolla

PeltiKii Palvelu on kuopiolainen Aitokatto-konesaumakattojen ammattilainen ja täyden palvelun peltisepänliike. PeltiKii Palvelun emoyhtiö on Markus Kauhanen Oy.

12 vuotta peltisepänalan yritystä pyörittänyt Kauhanen kertoo, että PeltiKii Palvelun kautta saa kattoratkaisun joka tilanteeseen, olipa kyseessä uusi katto, kokonaisvaltainen kattoremontti tai tarve korjata vanhaa kattoa. Lisäksi ammattilaiset huolehtivat kaikista muistakin peltirakenteista ja metallisista julkisivuista aina autotalleista teollisuuskiinteistöihin.

– Täyden palvelun PeltiKii Palveluihin kuuluu konesaumakatot, metalliset julkisivut, peltilistoitukset ja rakennusten suojapellitykset sekä piipun pellitykset. Meiltä onnistuu myös isompien kokonaisuuksien toteutukset, oli kyse sitten taloyhtiöiden kattoremonteista tai uudiskohteiden konesaumakatoista tai pellitysurakoista, Kauhanen selvittää.

– PeltiKii Palvelun kattoprojektin aloitamme maksuttomalla kartoituksella, jonka jälkeen työstä saa pitävän tarjouksen ilman epämääräisiä piilokuluja. Lähdemme siitä, että koska jokainen katto on yksilöllinen, ratkaisu vaatii aina varmaa tietoa ja osaamista.Periaatteemme on suunnitella jokaiseen kohteeseen yksilöllinen ja parhaiten toimiva ratkaisu. Meillä ei ole yhtä, kaikkiin kohteisiin samanlaisena tarjottavaa vakioratkaisua, ovathan katot ja niiden rakenteetkin aina yksilöitä, toteaa Kauhanen.

PeltiKii Palvelu työllistää joukon reilulla asenteella palvelevia ammattitaitoisia peltiseppiä. Jokainen peltiseppä on saanut oppinsa kisälliperiaatteella, joten asiakas voi olla varma, että työn jälki on aina priimaa.

Huomiota lämmöneristävyyteen ja tuuletukseen

– Vedenpitävyyden lisäksi on erityisen tärkeää kiinnittää tarkasti huomiota lämmöneristävyyteen ja kattorakenteen tuulettuvuuteen, Kauhanen toteaa ja jatkaa:

– Itseasiassa ongelmia, puutteita ja virheitä on enemmän kattojen lämmönpitävyydessä ja tuulettuvuudessa kuin vesisateen kestossa. Suomen vaihteleva talvisää on kovin mahdollinen rasitus katoille. Lämpötilavaihtelut paukkupakkasilta suojasäälle muodostavat huonossa tilanteessa haitallista jäätä kattopintaan. Jos kattorakenne tämän lisäksi vuotaa lämpöä läpi ja sulattaa katolla olevaa lunta, on rasitus katolla huipussaan. Huolella lämpöeristetty ja hyvällä tuuletusrakenteella varustettu konesaumakatto on pomminvarma valinta katoksi kaikille rakennuksille, Markus Kauhanen vakuuttaa.

www.peltikii.fi
LinkedIn
Facebook
050 339 6105
[email protected]