Piharati Oy – AR/VR/3D suunnittelua

Facebook
27.06.2023 | Rakentaminen

Rakennusmaailma seuraa tiiviisti tekniikan kehittymistä yrityksissä. Viime vuonna, Piharati Oy julkaisi
kotisivullaan oman AR3D-sovelluksen. Rakennusmaailman vuoden 2022 asuntomessunumerossa tästä olikin jo juttua.

Miten lisätty todellisuus on kehittynyt ja mitä kuuluu Piharati Oy:lle 2023? Miten suosittua AR ja VR tekniikka on rakennusteollisuuden käytössä? Millaiset tulevaisuuden näkymät tekniikalla on?

Lisätty todellisuus on monelle tuttu asia pelimaailmasta. VR-lasit ovat yleistyneet kovaa vauhtia pelipuolella ja niitä kehitetään eteenpäin kasvavalla vauhdilla. Uusinta tekniikkaa mm. PS5 VR-lasit ja Apple on juuri julkaissut oman versionsa AR-laseista. Kaikilla on yksi yhteinen tavoite, saada tietokone tai tablet laite integroitua silmälaseihin. Moni muu yritys Suomessa, kuten myös Piharatikin, ovat kiinnostuneita tämän tekniikan valjastamisesta todelliseen rakennusteollisuuden ja suunnittelun hyötykäyttöön.

– Piharati Oy:llä 2023 alkuvuosi meni brändiuudistuksen merkeissä, saimme uuden nykyaikaisen logon ja kotisivulle täysin uuden oman ilmeen. AR-tekniikka on meille arkipäivää ja kotisivulta löytyy jo kymmeniä malleja, joita voi älypuhelimella tai tabletilla kokeilla omalla tontilla tai tulevalla rakennuspaikalla. 3D mallin voi valokuvata tai tehdä videon tontilla ja sitten kysyä esimerkiksi naapuria katsomaan, miltä tuleva rakennus näyttää, kertoo Piharati Oy:n toimitusjohtaja Kari Rouvali.

– Tekniikka menee hurjaa vauhtia eteenpäin ja myös 3D suunnittelu. Nyt voit kokeilla jopa valaistuksia 3D-malleissa.

AR-tekniikka kiinnostaa

– Piharati Oy AR3D-sovellus osui hyvään ajankohtaan 2021–2022. Rakentaminen sinänsä on ollut erikoisen hankalassa tilanteessa jo 3-vuoden ajan. Ensin tuli korona vuodet, puutavaran hintaralli ja sen jälkeen vielä sähkön hinnan hurja nousu. Tämä ei ole ollut helppoa pienelle rakennusalan yritykselle. Uusi tekniikka on kuitenkin kiinnostanut asiakkaita ja kauppaa on syntynyt. Olemme työllistäneet henkilökuntamme kaikesta huolimatta myös autotallitehtaalla autotallipakettitoimitusten osalta. AR-tekniikka on otettu hyvin vastaan, myös kotisivujemme kävijämäärät ovat moninkertaistuneet ja kiinnostus on ollut kovaa, kommentoi Rouvali.

– Tästä on hyvä mennä eteenpäin, meillä on ollut aikaa kehitellä uutta ja VR-laitteet ovat käytössä myös tehtaamme omassa suunnittelussa. VR-tekniikalla pystymme yhdistämään 360-kameralla otetut valokuvat ja 3D-mallit rakennuksista virtuaalimaailmaan, jonka ansiosta voimme lasien avulla tutkia tosi tarkastikin miltä tuleva rakennus näyttää tontilla. Tällä hetkellä puhutaan myös paljon siitä, että messut olisivat tulevaisuudessa ns. Metaversumissa. VR-laseilla messuilla voidaan vierailla jatkossa ympäri maailman, toteaa Rouvali.

www.piharati.fi

Facebook | Twitter | YouTube


Piharati Oy on Kauhajoella, Etelä-Pohjanmaalla toimiva autotalleja ja piharakennuksia suunnitteleva ja valmistava yritys. Piharati Oy toimii valtakunnallisesti, autotallipaketteja toimitetaan Hangosta – aina pohjoiseen Suomeen saakka. Piharadilla on myös oma edustajaverkosto ja jälleenmyyjiä, jotka neuvovat mielellään rakentajia piharakennus asioissa.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä